Шефът на БСК се оказа агент Генчев

Разкриха сътрудници на ДС при работодателски организации
31 май 2012 15:13,
105
Шефът на БСК се оказа агент Генчев
Божидар Данев е бил секретен сътрудник на ДС. Снимка: БСК

Председателят на БСК Божидар Данев се оказа секретен сътрудник на ДС. 

 Това обяви Комисията по досиетата при проверка на председателите, заместник-председателите, членовете на ръководни и контролни органи на  Българска стопанска камара. Проверени са 94 лица. Общо 13 от бившото и настоящото ръковдство на работодателската организация са сътрудничили на службите. 
 
Божидар Данев е бил вербуван през 1979 г. и е снет от отчет през 1990 година. Той е бил секретен секретен сътрудник с псевдоним Генчев. 
 
За него са открити собственоръчно написани агентурни сведения, разходни документи, документи от ръководили го щатни служители, регистрационен дневник и картони. 
 
От сегашното ръководство изплуваха имената и на Величко Александров и на Радосвет Радев, който е бил агент Карак, но името му вече излезе при друга проверка на комисията за ръководителите на електронните медии. 
 
Другите имена обявени от Комисията по досиетата от БСК са Борислав Манахилов, Димитър Петков, Илия Левков, Кирил Станулов, Красимир Станев, Никола Добрев, Румен Атанасов, Стилиян Баласопулов, Христофор Дочев, Цветан Тончев. 
 
Комисията е проверила и ръководството на Български съюз на частните предприемачи "Възраждане.  От проверени 29 души двама се оказват агенти на ДС. Това са бившият зам.-председател на организацията Камен Манев и бившия депутат от БСП Пламен Ранчев. 
 
При Асоциация на индустриалния капитал в България са проверени  33 лица. Открита е принадлежност на шестима души - Бойко Недялков, Георги Балански, Георги Бонин, Петър Нейчев, Румен Атанасов, Юри Аройо, които обаче не са от настоящето ръководство на организацията. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Божидар Даневагент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И после очакваме да просперираме и защо работим за жълти стотинки!
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега и този ще се окаже, че е работил в полза на държавата.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добро утро!
30
8
 
17
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Е другари, като ви говорих, че всички т.н. работодатели са назначени капиталисти вие скачахте. Сега разбрахте ли , че вместо денонощно да плюете по ГЕРБ и Б.Борисов те са спасението за държавата. Не вярвам че бетонните глави го разбират, но имам надежда за техните деца и внуци.
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че Данев е такъв, само глупаците не знаеха, но сега вадят досието му от нафталина, защото започна да говори против чиновниците и техните привилегии, бонуси и данъчни облекчения.
28
0
 
12
 
! Отговори
Коки преди 11 години
Хайде и мазния г-н Евгений Иванов от КРИБ да го последва гениално и бързо
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кутевите палета в този и другите форуми газ пикаят. Коментарите до тук са най-много от две палета пишещи с различни никове.
26
3
 
25
 
! Отговори
tyo преди 11 години
Комуниста дето ни учи на капитализъм. Само за едно ме е яд,че нямаше лустрация рледи 20 години. Но нали всички бяха от едно котило.
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги съм подозирал, че този "дебел ***" е ченге.
24
2
 
3
 
! Отговори
А бее преди 11 години
и китайците казали ,че Герб и Б.Борисов били виновни и за САЩ и за икономиката на Китай ,и там нещо се получил срив:))))))))))
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига си поствал глупостите си из всички форуми бе ***. Ето какви сте вие, агент до агента мила моя майно льо.
22
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДС - проклятието на България. От шейсет години Дс назначава хората си в държавни фирми, комисии, общини, съдилища, учреждения, университети, църкви, горски стопанства. Целта - БСП(БКП) винаги на власт. Чрез подставените си лица комунистите са на власт дори когато не управляват - всички възлови постове са техни и се използват за саботиране на всяко некомунистическо правителство. Някои се опитват да поразчистят тези авгиеви обори, но когато БСП дойде на власт, всичко започва отначало.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои бързат да драснат нещо, макар и неподготвени.Сега излязоха резултатите от проверката на ВСИЧКИ членове на ръководните органи на три от работодателските организации - БСК, АИКБ и Възраждане. Просто Данев е най-популярен и оттам по-големия интерес.Чудя се защо се бавят с КРИБ и БТПП, но се надявам скоро и тях да оповестят. Впрочем ГЕРБ е много приятелска с КРИБ, но не ми се вярва в кухи конспирации.
20
6
 
13
 
! Отговори
Това е положението преди 11 години
"Пример за това е бившият американски посланик в България, Джон Байърли. В една от телеграмите, публикувана от "Уикилийкс", класифицирана като секретна, дипломатът от кариерата пише до Вашингтон, че кметът на София Бойко Борисов е замесен "в сериозни криминални дейности. Интересна преценка за България. Защото Бойко Борисов в момента е министър-председател на страната."
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
наближават избори, броят на гафовете расте главоломно, естествено е да извадят поредните "досиета" - как иначе да се разсее гласоподавателя и да спре да задава неудобни въпроси
18
5
 
2
 
! Отговори
до ха ха ха преди 11 години
Ако не знаеш, между ДС и УБО(сегашно НСО) има доста разлика. Виж там пообразовай се малко да не ръсиш глупости по форумите.
17
2
 
10
 
! Отговори
този преди 11 години
винаги ми е приличал на една мазня.Няма спасение от това ДС.Защо всички комунисти и ДСари са такива лъскави и мазни и маса противни....
16
5
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 години
Тоя е ясен. Кога ще публикуват партийните и агентурните досиета на ББ , ЦЦ , ЦЦ-ва и милиционера А.Анастасов от Ямбол? ГЕРБ=БКП ! Поредното герберско откритие е този мишок.Онази мутра с джипа да не се ослушва...
15
1
 
9
 
! Отговори
Dead преди 11 години
Поредния скелет в гардероба.
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами такива са всичките ни "мастити бизнесмени! Още ли има някой, който да се чуди коя е причината да сме на последно място по стандарт в Европа....