Шефът на БСК се оказа агент Генчев

Разкриха сътрудници на ДС при работодателски организации
31 май 2012 15:13,
105
Шефът на БСК се оказа агент Генчев
Божидар Данев е бил секретен сътрудник на ДС. Снимка: БСК

Председателят на БСК Божидар Данев се оказа секретен сътрудник на ДС. 

 Това обяви Комисията по досиетата при проверка на председателите, заместник-председателите, членовете на ръководни и контролни органи на  Българска стопанска камара. Проверени са 94 лица. Общо 13 от бившото и настоящото ръковдство на работодателската организация са сътрудничили на службите. 
 
Божидар Данев е бил вербуван през 1979 г. и е снет от отчет през 1990 година. Той е бил секретен секретен сътрудник с псевдоним Генчев. 
 
За него са открити собственоръчно написани агентурни сведения, разходни документи, документи от ръководили го щатни служители, регистрационен дневник и картони. 
 
От сегашното ръководство изплуваха имената и на Величко Александров и на Радосвет Радев, който е бил агент Карак, но името му вече излезе при друга проверка на комисията за ръководителите на електронните медии. 
 
Другите имена обявени от Комисията по досиетата от БСК са Борислав Манахилов, Димитър Петков, Илия Левков, Кирил Станулов, Красимир Станев, Никола Добрев, Румен Атанасов, Стилиян Баласопулов, Христофор Дочев, Цветан Тончев. 
 
Комисията е проверила и ръководството на Български съюз на частните предприемачи "Възраждане.  От проверени 29 души двама се оказват агенти на ДС. Това са бившият зам.-председател на организацията Камен Манев и бившия депутат от БСП Пламен Ранчев. 
 
При Асоциация на индустриалния капитал в България са проверени  33 лица. Открита е принадлежност на шестима души - Бойко Недялков, Георги Балански, Георги Бонин, Петър Нейчев, Румен Атанасов, Юри Аройо, които обаче не са от настоящето ръководство на организацията. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Божидар Даневагент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
36
 
! Отговори
ан преди 11 години
ИМАЛИ НЯКОИ КОИТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ 23 ГОДИНИ ГО УПРАВЛЯВАТ НЯКОИ ДРУГИ ОСВЕН ДРУГАРИТЕ ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. ТЕ СА ПУСНАЛИ ПИПАЛА В ЦЯЛАТА МУТРЕСТАНИЯ. В ТЯХ СА МИЛИАРДИТЕ В ТЯХ Е СИРЕНЕТО И НОЖА. ТЕ СЪЗДАДОХА ГРУПИРОВКИТЕ ТЕ ВИ ОПРЕДЕЛЯТ КАК ЩЕ ЖИВЕЕТЕ ЗА КОЙ ДА ГЛАСУВАТЕ КАКВИ ПЕНСЙИ И ЗАПЛАТИ ДА ВЗИМАТЕ И КОГА ДА УМРЕТЕ. А ПЛЕМЕТО КАТО ПОСЛУШНО ПАЛЕ ХОДЕШЕ ДА РИПА И ДА СКАЧА КАТО МАЙМУНИ. НО ПРОСТОТИЯТА НЕ ХОДИ ПО ГОРАТА ТЯ ХОДИ ПРИ ХОРАТА. НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В момента се вихри ГРАНДЕ ШОУ за EU наблюдателите, ама те трева не пасат. То че е само театър, театър е, ама и истина да беше вече е много късно за ГЕРБ.
11
5
 
19
 
! Отговори
Дани преди 11 години
Да си ходи, достатъчно се е нагушил вече. Носи дрехи XXXXL. Да си ходи! Аман от комунсити и крадци.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шефът на БСК се оказа агент Генчев"Ама това новина ли е??А иначе този *** се изказа срещу правителството и днес вече е ИЗВЕСТЕН като агент Генчев........
9
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ето..13 червени мекерета се вживяват в ролята си на работодатели и хора от бизнеса..хора с червени пари..същите тия дето окрадоха парите на българина когато го изгони държавата на улицата 1989 година..и затвориха кепенците на заводи и предприятия..и същите тези в сянка ги купиха за без пари...всичко е било тук но кой го е видял всичко това? ето ги..и какво от това че ги знаем вече? нищо..
8
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето това е ГЕРБ. Започнели някои да им пречи, вадят досиетата. Абе гадове, извадете ги всички досиета и да се приключи с това. Иначе този на картинката ми е никакъв, ама много добре анализира неграмотното управление ГЕРБ. Колкото и театри да играят по телевизията, сериозните анализи показват покъртителното въздеиствие на ГЕРБ върху страната ни.
7
3
 
15
 
! Отговори
NAT преди 11 години
Въпрос към господата герберасти: Сега несменяемто ченге Генчев не трябва ли да бъде осободен от поста, който заема, тъй като неколкократно заявявахте, че доноси от бившите тайни служби няма да заемат ръководни постове в държата и по пътя на същата логика, защо Ваньо Танов стои като шеф на митниците?!
6
1
 
17
 
! Отговори
Друг агент преди 11 години
Е и?Като е бил какво ще му направите?
5
2
 
25
 
! Отговори
Пенкоф преди 11 години
Защо да се чуди човек как целия индустриален капитал премина в ръцете точно на тези хора изплуващи вчера,днес и утре от пожълтелите страници на скритата си същност.Как да се мотивира обикновения млад човек,да прави нещо в тази държава след като всичко е добре оглозгано и перфектно подредено от шепа фамилии.Трябва ли ни частична национализация на онези капитали неясно придобити или заграбени посредством личната си принадлежност и служебно положение?
4
2
 
19
 
! Отговори
ами преди 11 години
въбоще не се учудвам. В ДС са ги избирали на принципа - гнусен мазен плъх(тип мишок).
3
1
 
28
 
! Отговори
аноним преди 11 години
*** ,*** ама морен вода не е пил
2
0
 
34
 
! Отговори
аноним преди 11 години
добрутро,тия дето не сме агенти вече може да се преброиме,то се оказа че всеки 2ри е агент на дс
1
5
 
34
 
! Отговори
tankist преди 11 години
тоя *** винаги ми е бил силно антипатичен , *** ***