Обсъжда се румънско участие в строежа на пътя Русе-Свиленград

Бюджетът по кохезионните фондове да не бъде намаляван, зове премиерът
Обновена: 1 юни 2012 21:32 | 1 юни 2012 21:23,
58
Обсъжда се румънско участие в строежа на пътя Русе-Свиленград
Снимка: Bulphoto

Българският премиер Бойко Борисов е обсъдил с румънския си колега Виктор Понта включването на Румъния в проекта за изграждане на високоскоростен път Русе-Свиленград. Това съобщиха от пресцентъра на  Министерския съвет.

„Вчера говорих с премиера на Катар шейх Хамад бин Джасим бин Джабр ал-Тани за възможността и Румъния да се присъедини към проекта”, добави Борисов.

Двамата с Понта са обсъдили създаването на смесена компания, която да управлява Дунав мост 2 след пускането му в експлоатация.

Българският премиер бе в Букурещ за участие в конференцията „Предизвикателствата и възможностите за бъдещия бюджет на ЕС – Приятелите на кохезионната политика”. По думите му кохезионната политика е основен източник на инвестиции и инструмент за развитие на регионите

"Представителите на всички държави, участващи в днешния форум, сме изключително заинтересовани бюджетът по кохезионните фондове да не бъде намаляван. Това е важно за развитието на регионите за инфраструктуратата, екологията, конкурентоспособността", посочи той.

Борисов добави, че благодарение на механизма за подпомагане на страните със средства от кохезионните фондове се създават условия за развитие и икономически растеж.

„Финансовата дисциплина е основата на която да стъпи растежът. Растеж на базата на кредит не е никакъв растеж”, повтори той популярната напоследък мантра сред европейските политици.

Премиерът отбеляза, че страната ни е сред инициаторите за приемане на текст от съвместната декларация на 15-те страни, участнички във форума, който определя ролята на кохезионната политика в справянето с предизвикателство за постигане на баланс между икономическия растеж и фискалната стабилност.

Според него дебатът по ефективността на политиките, съфинансирани от бюджета на ЕС, трябва да представлява неделима част от преговорите по Многогодишната финансова рамка 2014-2020.

„Присъствието на президента на ЕК Жозе Мануел Барозу на този форум е изключително важно”, обяви Борисов ио уточни, че и днес президентът на ЕК е отправил своите поздравления към българското правителство за финансовата дисциплина, пенсионната реформа, за усвояването на средствата от еврофондовете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
nai posle se nameri ypravnik da ni vkara v pravia pat ,,,bravo BOCE
17
6
 
2
 
! Отговори
До 23, Цветан преди 11 години
Вие по-добре пък да бяхте също анонимен, че не изглежда добре работата. От ГЕРБ ли сте? Ако да, значи сте пич!!! Ако сте пък комунист, значи сте много зле...
16
12
 
9
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 11 години
Група платени,явно,анонимни оплювачи се опитват,слава тебе Господи,безуспешно,да изливат помия върху всяко нещо,което се прави.Анонимни сте,защото ви е срам или страх.Я по-добре се приберете там,откъдето изпълзяхте!
15
5
 
24
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Абе Бойковистите, я коментирайте официалната статистика от днес:"В България е най-ниската средна заплата в ЕС! 3.10 Евро/час! Румъния е преди нас с 4.30 евро/час, т.е 30% повече! Това е преди данъци! Всички други са много по-напред, но дори и Румъния е видно, че е доста по-добре"Какво ще кажете? Пак ли ще викате, давай ББ, мачкай? Ние официално сме мнооого по-далеч от ЕС и СЕ ОТДАЛЕЧАВАМЕ! Не мога да разбера какво се радвате и какво го възхвалявате този престъпник и ***?!
14
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Румънците какъв красив стадион си постриха -ние ще правим път за турските тирове! Бойко е предател!
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мене вече Бойко ме загуби за изборите...щото ми каза ,че съм ***!
12
2
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 11 години
Ти си като кучетата ми в Банкя - агресивен, трябва да те държа с каиши. Нямаш право да изискваш, страната е моя!
11
0
 
4
 
! Отговори
Ген. Борисов преди 11 години
Виждате ли, даже и коментарът ми е под любимия ми номер 13 :))) Айде ставам, че се прибираме в България след малко от Букурещ...
10
2
 
2
 
! Отговори
На Охранител брата преди 11 години
Ппоявиха се днес 100 цирея на брат ми на ***! Ама те няма да управляват България! Не му слушайте глупостите! Той е психично болен, има си ангажименти!
9
2
 
3
 
! Отговори
Ген. Борисов преди 11 години
Всичките тука ще ви е** ******* !!! Ще ви пратя Явор Колев, задето ме обиждате и ме наричате Ипонец, Тиква, Боко и т.н. Да видим кой ще се смее последен, мекерета!!!
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Железницата която идва от Варна е причината!!!Не си ли се замислял защо именно Русе-Варна е първата железница а не Варна-София!?
7
5
 
1
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Появи се днес НОВА България - Народно Обединение за Възраждане и Алтернатвна България!!! Това е истината...ще видите...народа трябва да управлява, това е истинската демокрация...следете новините, сайтовете и фейсбук!
6
1
 
5
 
! Отговори
СИМО преди 11 години
СИМО, СИМО, СИМО, СИМО, СИМО, СИМО, СИМО
5
11
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Европа иска Борисов, българите също... - *** не го искат, но те не са българи...
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европа не иска Борисов,а вие Българи
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Т,ва тоя Дунав мост 2, не трябваше ли да е пуснат вече за движение?
2
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Кога оня с белия чаршаф от Катар ще се вдигне да отиде при Станишев... - никога...
1
2
 
6
 
! Отговори
дедо Жмуди преди 11 години
Мара ва Бойче, как си, днес ко яде ва, *** ли? Притесяам са за тебе ва, друг ден има по поне 30 статии за теб, а па днес само 20.