Борисов се възхищава на португалските магистрали

Лисабон ни хвали за финансовата дисциплина
4 юни 2012 21:15,
342
Борисов се възхищава на португалските магистрали
Бойко Борисов и Педру Пасуш Коелю. Снимка: БТА

"Когато видях магистралите, пречиствателните станции, цялата инфраструктура на Португалия,  се убедих, че тя е много добър пример за пътя, по който върви България", заяви министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с премиера на страната Педру Пасуш Коелю.

Основните теми на срещата на двамата премиери са били финансова стабилност в Европа и планирането на следващия програмен период в Европейския съюз.

По думите на Коелю българското правителство и българският народ полагат големи усилия да запазят икономическата си стабилност и не молят за международна помощ. Според него това повишава много доверието в страната ни.

"Нашите правителства следят с безпокойство финансовата ситуация в Европа. И двамата сме съгласни, че реформите, макар че са болезнени, трябва да продължат да се правят, за да постигнем финансово укрепване и да излезем стабилни от кризата", коментира Педру Пасуш Коелю.

Той подчерта, че исканият от Европа растеж и повишаване на производителността в крайна сметка е резултат от това, което всяка една отделна държава постига.

Борисов от своя страна подчерта, че  правителството съумява да изпълни ангажиментите си за поддържане на финансова стабилност въпреки тежката социална цена, която се плаща за това.

Като голяма подкрепа за по-безболезнения изход от кризата той определи еврофондовете. По думите на министър-председателят ни България и Португалия ще продължат да настояват за по-силна кохезионна политика и през следващия програмен период.

Премиерите Борисов и Коелю констатираха високото ниво на политически връзки между двете страни и съществуващия потенциал в търговско-икономическите отношения. Като перспективни за двустранното сътрудничество те определиха културния туризъм, инвестициите в селското стопанство и във високите технологии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
4
 
5
 
! Отговори
Коелю го гледа умно преди 11 години
...финансова стабилност въпреки ТЕЖКАТА социална цена, която СЕ ПЛАЩА за това колко ЛЕКО го казва Борисов. Защо не? СЕ ПЛАЩА!? Нo не от него или от близките му! И аз мога да говоря така, ако седя върху милиард. Oбaче цената плащам аз, като умирам без лекарства, от отровна храна и административен тормоз. Но него не му пука за това. Нито, че аспиринът е цели 5 (ПЕТ) л-е-е-ва! И Огнян Донев не ми е дружка вместо да е в затвора. Обикновен цинизъм. А животът ми е даден от Бога САМО веднъж.
207
2
 
5
 
! Отговори
БСП-работодател преди 11 години
Другари, как да има икономика и заплати за работници. Всички са назначени капиталисти, с крадени пари от държавата т.е. от народа. Е тези т.н. работодатели как да плащат заплати като са свикнали само да крадат. Друга също много важна причина е нашите фолк-певици, там що пари трябват не ти е работа.
206
3
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
дон боко не маха с ръце обяснява играта ТУК ИМА ТУК НЕМА,,,, 500български фирми не плащат заплати на своите работници от 6месеца до 1тодина!дон боко бил посъветвал приятелски бизнесмените да въведат и билетче вход за работниците които продължават усърдно да се трудят....
205
4
 
2
 
! Отговори
А аз се чудя ??? преди 11 години
Що кукльото тъй хаотично маа с ръце./ Волейболната среща България-Германия - кукльото нахилен и маа ли маа като вятърна мелница. Пък може така да са му казали. Така народа разбира, че призидентина е наш човек./Е, сега разбрах: та той следвал движенията на кукловода!
204
3
 
6
 
! Отговори
Картофа преди 11 години
Смешното в случая е ,че ако Картофа маркуч отиде в Португалия и си направи партия никога няма да бъде избран колкото и да се прави на възхитен ... само простият *** турски и "български" вот може да е толкова *** да избере такъв тъпчо ... БКП-ар
203
4
 
3
 
! Отговори
социална цена=мор преди 11 години
А не видя ли, колко спокойни и сигурни в живота си са португалците? Не видя ли, как правителството им не ги тормози и малтретира ежедневно с антихуманни и престъпно обезправяващи ги, решения? Не видя ли как здравният им министър не обезправява по фашистко-болшевишки човека, лишавайки го,в разрез съc Cветовната харта за правата на човека, от правото да разполага с имуществото си, та да осигури космически доходи на здравните хиени, и да намали драстично броя на населението - мечта за управницитe!
202
2
 
5
 
! Отговори
историк преди 11 години
Другари, навсякаде по света където не е имало комунисти на власт не само магистралите , но и заплатите са високи. Ще ви припомня , че преди 1989 г. при комунистите , заплатите на лекари, инженери, учители и всички с висше образование почваха със заплата 105 лв. Само пияници, *** - хамали и всички необразовани маргинали почваха от 300 лв. Каква държава искате да има сега.
201
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквата се възхищавал на магистрали. Ах каква новина. Като да се съберат картофите и да хвалят Тиквоко колко е велик.
200
2
 
22
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
дон боко не строи магистрали1избран е за един период ца министър председател и се разпорежда с народните пари!друг е въпроса защо магистралите са толкова скъпи и защо са толкова некачествени в сравнение със западните! Явно куца контрола и корупцията е огромна!Я нашите работници строили магистрали в Ирак ,,,да кажат какъв контрол се оказваше там и имаше ли прошка и можеха ли да си позволят отклонения от нормите за насипи,,,уплътняване на основата,,,у нас всичко е пародия на строителство
199
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами да се възхищава и да гледа хубаво как се правят магистрали а не тези смешки дето се бие в гърдите че ги строи и казва че са магистрали.Пример магистрала ,,Люлин'' къде в нормална държава има магистрала която да завършва толкова неграмотно на светофара се обърнаха вече няколко тира и само по чудо някой още не е отнесъл далекопровода който се намира там.С очите си съм видял два камиона обърнати буквално на 2 метра от въпросното съоръжение.За дупките по околовръстното по надолу да не говорим.
198
1
 
25
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
Задължителна застрлаховка на жилища срещу земетресения в задтрахователно дружедтво Ипон/Герб!парите ще се днасят през банката на цветелинка бориславова!Да живей безплатния труд на българския роб за благото на милиардера дон боко тиквата!
197
7
 
30
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
Всички противници на герб са ***!В Герб са истинските комунисти начело с предания вожд на партията дон боко великолепни!охранител на тошо и охранител на партийната линия,,на живей да живей труда на българския роб!
196
1
 
14
 
! Отговори
оаскж преди 11 години
*** мали, партагалеца как гледа нашия *** и леко се подсмихва на есперантото
195
2
 
25
 
! Отговори
smb преди 11 години
Аве тука разни хора говорят за Борисов все едно той е измислил магистралата... и все едно преди него в България по горски пътечки сме се движили?!
194
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На това същество в черепната кутия , вместо мозък има бетон и асфалт!!!За нещо друго може ли да мисли,освен за пътища? В предишния си живот да не е бил камион или фадрома???
193
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както обикновено нашият полиглЪт (гълтащ всичко) разгаваря чрез ръкомахане....
192
1
 
12
 
! Отговори
иво преди 11 години
А ние за получаваните от тях евросредства и заплати.
191
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само магистрали са му в главата!
190
3
 
25
 
! Отговори
Хайде спрете ! преди 11 години
Нека поне една сутрин да няма "новини" с лицето Борисов, не искам да чувам и да чета за последният му"подвиг"някъде по света или у нас !
189
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
техните магистрали дали са започвали да ги поправят преди да си завършат още ? и дали са насипвали огромни количества земна маса, че да прокопаят през нея тунел, за да се усвоят повечко пари (настоащият президент може даотговори на тоя въпрос) ?