Борисов се възхищава на португалските магистрали

Лисабон ни хвали за финансовата дисциплина
4 юни 2012 21:15,
342
Борисов се възхищава на португалските магистрали
Бойко Борисов и Педру Пасуш Коелю. Снимка: БТА

"Когато видях магистралите, пречиствателните станции, цялата инфраструктура на Португалия,  се убедих, че тя е много добър пример за пътя, по който върви България", заяви министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с премиера на страната Педру Пасуш Коелю.

Основните теми на срещата на двамата премиери са били финансова стабилност в Европа и планирането на следващия програмен период в Европейския съюз.

По думите на Коелю българското правителство и българският народ полагат големи усилия да запазят икономическата си стабилност и не молят за международна помощ. Според него това повишава много доверието в страната ни.

"Нашите правителства следят с безпокойство финансовата ситуация в Европа. И двамата сме съгласни, че реформите, макар че са болезнени, трябва да продължат да се правят, за да постигнем финансово укрепване и да излезем стабилни от кризата", коментира Педру Пасуш Коелю.

Той подчерта, че исканият от Европа растеж и повишаване на производителността в крайна сметка е резултат от това, което всяка една отделна държава постига.

Борисов от своя страна подчерта, че  правителството съумява да изпълни ангажиментите си за поддържане на финансова стабилност въпреки тежката социална цена, която се плаща за това.

Като голяма подкрепа за по-безболезнения изход от кризата той определи еврофондовете. По думите на министър-председателят ни България и Португалия ще продължат да настояват за по-силна кохезионна политика и през следващия програмен период.

Премиерите Борисов и Коелю констатираха високото ниво на политически връзки между двете страни и съществуващия потенциал в търговско-икономическите отношения. Като перспективни за двустранното сътрудничество те определиха културния туризъм, инвестициите в селското стопанство и във високите технологии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
сюжетът на картината / стенописа зад тях е върха
127
0
 
3
 
! Отговори
BATMAN преди 11 години
Няма да споря с ГЕРБЕР..
126
0
 
6
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 11 години
Проблемът не са магистралите! Проблемът е самият "герб"! Няма "герб" - няма и проблеми!
125
0
 
5
 
! Отговори
Геле Дивио преди 11 години
Тиква, що не спреш да се излагаш, те тия там са пред фалит, тоя им хвали магистралите, дефакто пак нескопосано и по тиквенски препраща към себе си и тукашните бутафорни магистрали дето за тех само слушаме. То дефакто е пусната 20 км Люлин и 20 км Марица... НО ТИКВУЧА ТАКА ОБУЧА С ТИЯ МАГИСТРАЛИ СЕ ЕДНО Е ПРОКАРАЛ МАГИСТРАЛА ДО ЛУНАТА... ?????ТИКВА, ДА ТИ *** МАГИСТРАЛИТЕ, ДА ТЕ *** И ТЕБЕ У ГЛАВАТА РЕПОНСКА ПРОСТА !!!!!!!!
124
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе, борисов, фенка съм ти отвсякъде, ам накрая и аз станах байгън от тея магистрали. Толкова ли няма икономически проблеми и безработица, фирми загиват всеки ден, а ти все за магистралите...
123
0
 
11
 
! Отговори
като палачи преди 11 години
Защо кортежът на френския президент Оланд спира на светофарите в Париж на червено, и изчаква зеления цвят? И защо кортежите на пожарникаря, Цецо Лажецо и на плевела, минават с бясна скорост по софийските улици, без да се съобразяват със ЗДП, и карат като палачи?
122
0
 
9
 
! Отговори
портокалец преди 11 години
Боко, как вървят тиквите в Португалия?
121
1
 
4
 
! Отговори
някой си преди 11 години
хора,не забравяйте НАЙ ВАЖНОТО ПЕРО НА ДЪРЖАВАТА.станишев даде на канадците концесиите за злато на стойност40-50 МИЛИАРДА ДОЛАРА,а боко им даде няй голямата мина в Бългрия,а най лошото от всичко е,че тези кап.ти даже не плащат 10% данък,понеже изнасят концентрата в африка.ние сме единствената страна в света,която взима само 2% от стойността на концесията.всички други вземат минимум 35%-до 60%.баси политиците.мачкането им е малко.за това вдигайте гири,не за щуротии.продават ни бъдещето.мислетееее
120
1
 
3
 
! Отговори
BATMAN преди 11 години
Ако мислиш,че ти представят числата каквито са наистина.. доста се лъжеш.. точно на такива като теб разчитат гробаджийте, дето вярват на празни приказки
119
1
 
1
 
! Отговори
ДО 144 преди 11 години
ахахах Това са думи на ДЯНКОВ няма да споря с теб ...
118
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България - страна на абсурдите: все повече километри пътища за все по-малко хора, много медии и малко медийна свобода. Така вижда България в началото на мандата на Росен Плевнелиев германският политолог Хайнц Брам.
117
0
 
5
 
! Отговори
ty6uyyyuu преди 11 години
Тиквунче аѝдушко щто ни правиш на прости повече от това,на което си ни направил,хората неможе да те гледат какав *** си!
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преименувал ми площадите от турски на български. Ти по-добра работа нямаш ли си, освен да ходиш по улиците и всичко турско да сменяш? То това ни е най-малкия проблем. Магистрали ще строи. Първо увеличи пенсиите, заплатите и помогни на хората на село да си гледат кравите и овцете, а после мисли за *** въпроси засягащи некакви площади и имената им. 500 години сме още живи. Да не бере грижи за турските имена, а да вземе да се стегне за по-важни въпроси и цели
115
0
 
7
 
! Отговори
Тиква Репон преди 11 години
Едни и същи глупости и манипулации, едно и също дърдорене...Както мъдрата Тиква сам каза...Луд умора нема, само се поти.
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАКА Е ..
113
3
 
4
 
! Отговори
Томас преди 11 години
138хората масово не знаят, че сме дали поне 3 пъти повече пари на възродената римска империя, отколкото сме получили. Не знаят и какво зло предстои да доиде от там.
112
1
 
16
 
! Отговори
Томас преди 11 години
някои може ли да ми обясни с какво живота на обикновените хора се подобри по време на управлението на гроб - без да ми обяснявате еврофондове бла бла - бсп са ***, но с какво гроб са по-добри от тях - как подобриха живота на обикновения човек - 3 години минаха - какво направиха за обикновения човек?
111
2
 
9
 
! Отговори
БАТМАН преди 11 години
Каква Европа ни строи магистралите бе младеж.. ти имаш ли си на идея, че членския внос, който плаща Б-я всяка година, за да бъде член на ЕС е над 1 милиард евро, а парите усвоени за една година са 350 милиона за миналата и 200 за тази година.. Всички тези пари от уж европроекти са от нашия джоб, не от немския или френския.. Аман от компетентни коментари.. Това не са мои думи, това нещо може да го провери абсолютно всеки, който поне малко си има предсвата за какво иде реч. не очаквамдаме разбереш
110
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП, ГЕРБ, Атака, СДС - партиите в страната са повече от населението й. Да не говорим, че в държави като САЩ и Русия с население над 100 милиона партиите са максимум 5. А че Бойко е ***, нагъл и алчев всеки го знае. Вие гласувахте за него, сега ще му видите сметката. На следващите избори празна бюлетина - и ги напсувайте добре всичките
109
0
 
18
 
! Отговори
Геле Дивио преди 11 години
Тиквата поставя магистралите като свиша ценност и ни прави на репи. Този необразован мутроноиден субект, *** като мухлясъла талпа, се излага като посрана ***. Срам и трагедия е нацията да бъде управлявана от това гротесно същество, превръщащо се в лоен бидон. Срам и трагедия, трагедия и позор. А па за Съсела и *** и там другите крадливи карикатури изобщо не ми се говори.