Спешните лекари ще вземат с 18 на сто повече

Заплатите им не са променяни от пет години
Обновена: 6 юни 2012 17:22 | 6 юни 2012 17:02,
34
Спешните лекари ще вземат с 18 на сто повече
Снимка: БТА

От този месец възнагражденията на работещите в центровете за спешна медицинска помощ в страната ще бъдат увеличени с 18 на сто, след като възнагражденията там не бяха променяни от 2008 г., съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

С приетото днес постановление Министерският съвет утвърди и съответната промяна в бюджета на здравното министерство, с което се осигуряват необходимите средства.

Промените ще са за сметка на намаляването на капиталовите разходи на здравното министерство, при спазване на утвърдената бюджетна рамка за 2012 г.

Увеличението ще излезе на бюджета 6 504 284 лева от юни до края на годината. С тези средства ще се увеличат възнагражденията и ще се покрият и задължителните осигурителни вноски от работодателя.

С увеличението на заплатите на спешните лекари, здравният министър Десислава Атанасова изпълнява едно от обещанията си в началото на мандата си.

С увеличението на възнагражденията в системата на спешната медицинска помощ ще се подобри качеството на медицинските услуги, извършвани от центровете за спешна медицинска помощ като по този начин ще могат да бъдат привличани лекари със специалност и квалифицирани медицински специалисти.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: спешна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Виж какво *** фелдшерю да си учил. КАто не си учил мъэлчи ";да не останеш още по гладен. Твоята работа могат да я вършат м. сестри защо не и парамедици. В провинциалните ЦСМП мед. сестри поставят диагнози и то по адресил. ААА ГРАЖДАНИНО НАЛИ си прегледан!!Откъде да знаеш ти кой те преглждаМнали е дошла спешна. А знаеш ли щче те преглеждат ЕДВАМ завършили МЕДИЦИНА!!!МАЙНАТА ТИ БЪЛГАРЕИНО!!
27
0
 
1
 
! Отговори
близалка преди 11 години
В провинциалните ЦСМП се вдигат заплатите на глупавите специалисти с 9%; ако доносничиш може и да вземеш другите 9%. БРАВО НА НОВАТА МИНИСТЪРКА!!!ОБЛИЗА ГЪЗЪТТТ НА НяКОГООО И СИ МИСЛИ ЧЕ ОНЕЗИ В СПЕШНОТО СА ГОЛЕЕЕМИ ГЛУПЦИ!!! Срааам пред РОДИТЕЛЯ ТИ!!?Благодарим ти!!!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
100на лева са за докторите,НОооо,те не работят сами,екипа е сестра,доктор и шофьора на линейката,даже по филиалите са само доктора и шофьора,така че сестрата няма да вземе 100лв а около 60лв.а щофьора около 40лв-срам е това,срам.Няма друга държава която да не стимулира тази спешна служба за да не умират хора а тук нашите вдигат 18%вместо 118%
25
0
 
6
 
! Отговори
доволен пациент преди 11 години
Спешните лекари ще вземат с 18 на сто повече !?!Колко?! в лева - кажи-речи - стотина се падат.....Няма и заплата на мияч на прозорци в Германия......А всеки на бързата помощ чака!Какъв е приносът към здравеопазването на ПОРЕДНАТА му министЕрка, че да взема няколко хиляди, а тези хора, дето всеки ден са в л*йната и спасяват живота на хората - им се ДАВА МИЛОСТИНЯ?
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еее...Голями заплати ви даде тази миша физиономия!!!
23
5
 
3
 
! Отговори
добро дело е преди 11 години
Най - после една министърка от герб, която не чака хората да излязат на улицата от глад за да им подхвърли някой лев. Малко е , но все пак е нещо. Дава заплати на хора, които работят , а не къта бели пари за черни бонуси
22
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 11 години
алоо ВОЖДЕ тази на кое кръстовище я намери
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НАГЛИЯ ЛЪЖЕЦ ( както би се изразил Боко Мутрата) от ГЕРБ, Абе наглецо заплатитете на учителите, на преподавателите в Университетите, на лекарите и на много други не са променяни ЧЕТИРИ ГОДИНИ.Само бонуси на подкупните и продажни държавни служители!Гаранитрана МИЗЕРИЯ от герб
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Могат да вземат пример от отвратителния диктатор Путин как вдига заплатите - вчера увеличи заплащането на учителите с 200 процента. Дето се казва -да го усетят. С тия 18 процента ще си купят половин кило сирене повече.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се знае точно,ако директорите на центрове вземат да намалят процентите-определено ще има война между филиали и центрове.Министърката не каза че 18% ще бъде увеличена заплатата на всички щатни кадри в спешна помощ в ЦСМП и ФСМП ЕДНАКВО!!!Ще се види накрая на месеца на фиша,но ако има разминаване ще стане страшно,явно целят да скарват самите служители помежду им за да не са единни,защото ако скочи спешната в цяла България може дори да свали правителството.Защо просто не вдигнат 100% заплатите на всички служители за да има екипи и да престанат с поредни безумия да мислят за някви парамедици,ние изпуснахме питомното пък гоним дивото!!!Жестока е работата на линейка и държавата да вземе да носи отговорност за най натоварената спешна служба защото тя е пряко подчинена на държавата и от нея пряко зависи здравето и живота на хората също е и част от националната сигурност!!!Останалите служби,съд,полиция,пожарна си взимат големите заплати,категория труд,пенсионират се по рано с 20 заплати а в спешната няма такива екстри,дори си плащаме осигуровките а на пожарникара ги плаща държавата т.е всички ние!!!
18
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Разбрахте ли сега,че но командва един фелдшер от Дулово.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЛЕДАЙТЕ - Партизаните От Герб Грабят НародаТърсете в гугъл
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пишеше, че притежава частна болница в Русе.
15
1
 
10
 
! Отговори
gp преди 11 години
отново Макиавели в действие,любимия похват на Боко и кликата му,сред които е и министърката!Разделяй и владей т.е дай на едните трохи и гледай сеира на всички!
14
0
 
9
 
! Отговори
2 и 2 е 4 преди 11 години
Нашите заплати също не са вдигани от 5 години ,напротив намалени са 30%.Проста сметка 30% намелена заплата +30 процента по скъпи сметки+50% по скъпи горива +90% по скъпа храна това е равно на мизерен и робски народ.Защо не кажат в ЕВРОПА с колко индексират заплатите годишно ами само за ГЪРЦИЯ плямпат глупости.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам това недуразумение, наречено министър на здравеопазването, да изкара месеца с моята заплата. Силно се съмнявам, че ще успее да се справи. Голямо увеличение няма що...
12
1
 
3
 
! Отговори
ilteko преди 11 години
Чак до им завиди човек. Цели стотина лв.
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като ви чете човек, ще си каже, че лекарите си клатят краката, а не спасяват хора; че са учили по 3-4 месеца и не карат 12 часови смени, а люпят семки в парка.Щом им е толкова лесно, що не идете вие да го работите, а се чудите боли ли ви, сърби ли ви и коя новина да коментирате
10
0
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
аз мислех че е инфлацията ама карай
9
3
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 11 години
Да не си влязъл в кръчмата? Там рецептата е друга за болки в окото не се учудвам че не са ти обърнали внимание!