Медиите да отразяват без пари изборните кампании, искат сините

Десните настояват и за въвеждане на електронното гласуване
Обновена: 7 юни 2012 14:51 | 7 юни 2012 14:46,
41
Медиите да отразяват без пари изборните кампании, искат сините
Асен Агов Снимка: Impact Press Group

Синята коалиция настоява за законови промени, с които медиите да бъдат задължени да отразяват безплатно предизборните кампании.

Десните ще подкрепят референдум за въвеждане на електронно гласуване още на редовния парламентарен и евро вот догодина.  Исканията бяха представени в декларация от парламентарната трибуна, прочетена от Асен Агов.

Според сините по-добрият вариант е с промени в Изборния кодекс да се регламентира електронното гласуване и медийното отразяване на кампаниите. В частта за радиото, телевизията и вестниците вариант бил и поправка в закона за радиото и телевизията.

Агов коментира, че в момента изданията, телевизиите и радиата в период на избори рязко вдигат тарифите си. Те се превръщат в сергии за продажба на политически личности, накърнява се дълбоко демократичния избор на обществото, коментира той.

Електронното гласуване гарантира абсолютна тайна на вота и предотвратяване на възможността за изкривяване на резултатите и за групово гласуване, обясни синият депутат.

Той даде за пример и Естония, където тази практика е въведена и дава положителни резултати.

Е-гласуването дава възможност за бързо преброяване на  гласовете, а обработката на данните може да бъде извършена за  минути, даде още аргументи Асен Агов. Освен това гласуването по  този начин било много по-евтино от традиционното с бюлетини. Не  може през 21-ви век, във времето на технологиите и бързите комуникации, да гласуваме като в 19-ти век, убеден е депутатът. 

Според него така ще бъдат привлечени и много млади избиратели и ще се увеличи избирателната активност. Младите, отбеляза Асен  Агов, в голяма част от времето си са в нет-а и ще могат да направят своя осъзнат, информиран избор.

Синята коалиция призовава своите симпатизанти, ако не се стигне до промени в ИК, тук да се прибегне до референдум, се казва в декларацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
2
 
! Отговори
Журналист преди 11 години
26,вие сега ли вдянахте ,че такива "тарикати " като Агов и Инджев вече близо 30 години ви лъжат и използват ? Та , те бяха лични журналисти и г*лизи на Живков- как може да им се вярва ?
26
1
 
2
 
! Отговори
Мдааа... преди 11 години
Кръглата маса му е майката .. и после заеми на корем....и пак ...и пак....
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Асанчо мине се не мине 10г. и се изока. Къде ли е широкогъзата Нери да му приглася сладко, сладко...Спомени. ДИмокрИтични.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожелавам на форумци. да намалят малко омразата, която ги разяжда отвътре, защото рискуват тази омраза да изпелели и самите тях.
23
3
 
3
 
! Отговори
Спонсор преди 11 години
ха-Ха-ХА!
22
5
 
6
 
! Отговори
123 преди 11 години
Добре, къде беше до сега този човечец толкова години. Явно вече са видяли резултатите от направените проучвания и е ясно, че няма да участват в следващия парламент и спонсорите им са се оттеглили. Затова искат и безплатна трибуна. Е времето за това свърши - имаха трибуната на праламента, за която те не плащат, а им плащат за да говорят...от нашите пари. Стига вече! Не се интересни и нямате какво да кажете! ВЪн от политиката!
21
5
 
4
 
! Отговори
буркана преди 11 години
Тези вече никой не ги бръсне за нищо, съответно няма от къде да крадат, за да си платят наема на файтона. Затова сега реват за "аванта" в медиите, не за друго.
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя вероломен *** как изобщо намира срама да набутва гнусната си сура в новините... Пфууууу, *** твар!
19
2
 
4
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
Да, защо не направят референдум за по-належащи въпроси? Как ли биха гласували хората за АЕЦ-а!?
18
3
 
5
 
! Отговори
Лист преди 11 години
Не трябва ли по-смислени въпроси да претърпят референдум, отколкото гласуването на избори? Съвсем лесно да им стане на управляващите да манипулират вота. А защо не направят референдум за бъдещето на АЕЦ "Белене'?
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък искам един месец преди изборите да се забрани на всякакви социолози и агенции да дават проучвания,нито в печата нито в телевизии никъде,който наруши това глоба 50000лв и отнемане на лиценза завинаги
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма без пари ! Вие работите ли без пари драги "сини" ? Който иска продукт или труд да плаща! Нестига че ви хрантутим 22 години ами приискало им се и подарък кампания да им правят. Цанко Бецанен ...
15
3
 
8
 
! Отговори
dedenze преди 11 години
Този отвратителен умник много ме подразни, пиша още един коментар, няма ли кой да направи референдум за такава избирателна система:dedenze.blog.bg/politika/2011/08/13/mejdinno-prekrasno-reshenie.801070
14
4
 
11
 
! Отговори
didak преди 11 години
Асенчооо,бай Тошо отдавна умря и с него и безплатнотоооо. Така ми се струва , че трябва да се бръкнете по на дълбоко мой човек.....
13
5
 
8
 
! Отговори
dedenze преди 11 години
Затихващите функции на т.н. "сини" директно са свързани със свещената им тъпота и нахалство ! Нагледахме се на потитмутри, не безплатно а стократно плащане за политагитация с тежък акцизен данък и директно вкарване на средствата в социалните фондове за всички партии !
12
5
 
11
 
! Отговори
журналист преди 11 години
Асенчо,нали вие новите "демократи" скачахте да има пазарна икономика? Как ни водихте към светлото бъдеще? Нали за това се борихте против социализма. Сега искате безплатно частните медии да отрязяват резила ви. Няма безплатен обяд вече Асенчо!
11
4
 
5
 
! Отговори
Nobody преди 11 години
"Електронното гласуване гарантира абсолютна тайна на вота"Мда, особено когато се верифицира с персонален електронен подпис става толкова тайно, че по-тайно няма накъде.Размечтахте се нещо...
10
6
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Кой е Асан Гагов и как се е...промъкнал в Парламента;това да...питат медиите,ако изобщо някой се...сети,за него.
9
6
 
9
 
! Отговори
Еlektra преди 11 години
Та тия сините не се ли наядоха? Двайсет години всякакви цветове пият народната кръвчица и искат още и още..
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безплатно да излъчват като ги изправят до стената всичките тези мазни мутри, които ни крадат 22 години!