Станишев бил 2 г. без работа: Усъмних се в качествата си!

Младежката безработица била основен проблем за Европа
Обновена: 7 юни 2012 15:44 | 7 юни 2012 15:16,
118
Станишев бил 2 г. без работа: Усъмних се в качествата си!
Станишев иска спешни мерки за справяне с младежката безработица. Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев определи младежката безработица като един от основните проблеми на Европа.

Днес той разговаря с младежи в Брюксел, като срещата беше организирана от групата на социалистите и демократите в Европейския парламент.

"Младото поколение, бъдещето на Европа, става все повече евроскептично, не вижда перспектива, а това е напълно неприемливо", посочи Станишев.

Той даде пример със себе си, посочвайки, че е бил безработен две години въпреки образованието си, което го е накарало да се съмнява в качествата си.

"Всеки млад безработен си задава същите въпроси", добави Станишев.

Още по темата

На форума младежи от цяла Европа споделиха горчивия си опит в безрезултатното търсене на работа, въпреки високата си квалификация, включително повече от една магистърска степен и владеенето на няколко езика.

Студентка от България пък призова законодателството да гарантира защита от дискриминацията на работодателите, които предпочитат да наемат хора без семейни ангажименти или служители с големи деца.

ПЕС и социалистите в ЕП предлагат инициативата "Младежка гаранция", с която се цели да бъде върната надеждата на младото поколение в Европа.

"Искаме конкретни действия от европейските институции и от националните правителства. Само тази година бе осигурен 1,3 милиарда евро в помощ на банките, а ние искаме 10 милиона евро от Европейския социален фонд, които не са изразходвани, да бъдат насочени за справяне с проблема от младежката безработица", заяви Станишев по време на срещата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
8
 
! Отговори
венсеремос преди 11 години
браво Сергей! вие вече не се съмнявате че сте некъдърник, но от това не ви пука! дори ви вдига самочувствието на велик държавник и политик. Това се казва да надрастнеш слабостите си точно като един истински социалист !
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А обратната дискриминация? Аз кога ще се оженя след като работодателят ще повиши първо заплатата на някой със жена и деца?Щото има семейство.Мислите ли ,че аз не искам?Просто не мога да си позволя лукса да имам или създам такова.Става малко *** работа "ахъй имам 10 деца ше умрат от глад"- ми кой ти ги прави или ражда?Знаете ли колко пари годишно отиват за помощи за Африка примерно или Азия? Много е прав-съвременото общество е просто една батерия за банките и фирмите за бърз кредит.
43
2
 
8
 
! Отговори
Еlektra преди 11 години
Сергейчо, ти трудов стаж имаш ли момченце? Партиец и депутат не е труд. Наготово ти поднесоха гърнето с меда ,лижеш ли лижеш. Та сега като разбрах ,че две години си бил без работа получих сърцебиене.Чедо как си живял през тези години? Имаше ли нещо за ядене? Парички за трамвай? Или ходеше гол и бос пеша по улиците на София. Защо не се обади.Можехме да посъберем някой лев.В твойта партия пенсионери бол, а те получават големи пенсии и са много милостиви.
42
5
 
8
 
! Отговори
КРАС преди 11 години
Споко Станишко, За този проблем има рецепта.Същият го е имало и в Германия през 1933 година. След пет години управление на Хитлер той вече не е съществувал. Какво е направил този оплют от историята държавник, че е справил с безработицата в собствената си страна? Как е успял да завърти една убита от репарации държава?Отговора е много *** и не толкова сташен.Издигнал е върху руйните на старата нова ДЪРЖАВА подобна на тази от Рим - с ясни правила и закони. Това вие няма как да го направите
41
1
 
18
 
! Отговори
:) преди 11 години
"Усъмних се в качествата си! "И с пълно право :)
40
1
 
13
 
! Отговори
бегайте надалече преди 11 години
мдаа..когато някой като Станишев повярва в "качествата си".. е тогава ни се е.а майката..
39
4
 
6
 
! Отговори
до доволен преди 11 години
ти мазохист ли си ? тия същите *** ни е*/т 23 година подред а ти си доволен. ми радвай се..***
38
3
 
18
 
! Отговори
доволен преди 11 години
Като тъмносин съм много доволен, че Станишев продължава да е шеф на БСП/български социалбисти-***/.С имиджа си на ***, на лентяй, на тъпо ***-той помага на демокарцията в БГ.Забелезал съм че когато бъзикам комунистите на тема *** на СС дори и те - мълчат.Докато СС е шеф на БС-***-те никога няма да спечелят избори.А иначе, като личност...той е едно обикновено л...но на социалния експеримент-наречен социализъмът в БГ.
37
1
 
21
 
! Отговори
мемоарите на един съ преди 11 години
..бях безработен от години..една сутрин се погледнах в огледалото и си казах ..Сергей , от теб не става нищо. дори една къщичка за пиленца не си построил в живота си. Крайно време е да станеш мин. председател !
36
1
 
15
 
! Отговори
нахалитет преди 11 години
Как може с този наср.н *** да продължава да се разхожда пак предизборно из страната и да смърди.
35
10
 
6
 
! Отговори
до-43 преди 11 години
Бойко няма как да бие комунистите защото той самия е най големия комунист.Това че партията се казва Герб не значи ,че в нея няма комунисти ,впрочем то няма други .
34
3
 
10
 
! Отговори
KARTOFF2 преди 11 години
добре че партията се е смилила да го вземе тоя некадърник, а то с неговото руско образование и диплома за униформите им кой и защо да го вземе
33
1
 
4
 
! Отговори
jgo преди 11 години
Не знаех ,че като се учи за политик се води за образование .Но като се замисля защо да не е, то не никак не малка работа да се научиш да крадеш пари и после да казваш , че ни крал :)
32
5
 
7
 
! Отговори
бай хуй преди 11 години
Вярно е Бойко им го завря 9 катов на *** и пак ще го направи !!!Мачкай Бойкооооо !!!!!!
31
3
 
10
 
! Отговори
бай хуй преди 11 години
Че той какво е работел този съсел ?!?Освен да лъже маже и краде ?!?!Ей продажна държава е това, етническа партия (ДПС),чужд гражданин мин.прецедател (Станишев е украйнски гражданин или поне до скоро беше),бивш доносник президент (Гоце)....
30
3
 
15
 
! Отговори
обява преди 11 години
търси се мишок за мин. председател на опоскана държава. трудов стаж не се изисква. западни езици също. възнаграждение по договаряне. допълнителни бонуси - комисионни от заменки.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е един олиго.рен, който с връзките на баща си стана партиен лидер в БСП , а с парите които откраднаха с Моника си купи " положителна"оценка, лоби и и мястото в ЕНП.
28
2
 
6
 
! Отговори
Гард преди 11 години
В България, всички които са работили нещо в политиката до момента са все с парашути спускани...някои по няколко пъти, на няколко последователни места...много парашутисти, много Калинки...много нещо...и нищо качествено...няма значение стани Шеф ли е...и ли Б. БорисОFF
27
2
 
10
 
! Отговори
Dan преди 11 години
В цял свят е така, ако си кадърен - работиш а ако си много кадърен си правиш фирма и други работят със и за теб! Има обявена позиция, кандидатстваш и ако пребориш конкуренцията печелиш ако не смъкваш летвата и отиваш на по-ниско ниво да си търсиш работа,ако и там не те вземат, смъкваш още летвата и така докато разбереш,че за нищо не ставаш, е таксиметров шофьор все ще те вземат някъде ама и там не се знае за колко време!Иначе ставаш като ***, дето ми обяснява че "за 700 лв. нЕма а работи"!
26
3
 
16
 
! Отговори
трудова книжка преди 11 години
тоя какво точно е работил че не се сещам ?! най-доброто му качество е да не прави нищо