За изборите ще разчитам на всички, включително на Първанов!

Целта е само една - да свалим ГЕРБ от власт, посочи Станишев
Обновена: 9 юни 2012 18:11 | 9 юни 2012 17:42,
256
За изборите ще разчитам на всички, включително на Първанов!
Георги Първанов не коментира новото Изпълнително бюро на БСП. Снимка: БТА

Трябва още днес да започнем подготовката за парламентарните избори. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев на заседанието на Националния съвет на партията.

НС на БСП гласува предложението на Сергей Станишев за състава на Изпълнителното бюро на БСП. На тайно гласуване всички предложени членове получиха подкрепата на повече от половината членове на Националния съвет. Гласуваха общо 161 души, като недействителните бюлетини са 3.
 
Новото ИБ на БСП се състои от 23-ма души: четирима заместник-председатели - Янаки Стоилов, Георги Пирински, Евгений Узунов и Димитър Дъбов, шестима секретари - Антон Кутев, Бойко Великов, Катя Николова, Красимир Янков, Кристиан Вигенин и Евтим Костадинов, говорител - Ангел Найденов, и членове - Анна Янева, Борислав Гуцанов, Владимир Топенчаров, Деница Златева, Дора Янкова, Илияна Йотова, Йордан Стойков, Михаил Миков, Любомир Петков, Милко Багдасаров, Станислав Владимиров и Явор Гечев.
 
БСП има само една цел - да свалим ГЕРБ от власт, заяви пред журналисти Станишев. Според него още четири години управление на ГЕРБ ще означава катастрофа, мизерия и голямо изоставане на България в ЕС. Срещу нас ще бъде хвърлена цялата държавна машина - МВР, компромати, пари, медиен ресурс, коментира лидерът на БСП. Според него натискът срещу БСП не е спирал в последните три години, но оттук-нататък ударът ще бъде тотален и целенасочен. 
 
Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че за предизборната кампания ще разчита на всички сили в партията, включително и на Георги Първанов.
 
Председателят на БСП отрече някои досегашни членове на ръководството да не са предложени в новия състав, защото не бил доволен от тяхната работа. Всеки има своите силни качества, въпросът е да се разпределят по най-ефективен начин електоралните, лични способности на всеки един член от Националния съвет, отбеляза Станишев. 
 
Георги Първанов коментира пред журналисти, че е правил много успешни кампании. Той отбеляза, че ще обикаля страната и ще помага на онези региони, които имат нужда. Първанов отказа да коментира предложения от Станишев състав на Изпълнителното бюро, като отбеляза, че отстоява екипния принцип и го приема като факт.
 
Депутатът Корнелия Нинова заяви, че свършеното досега е добра основа за новото ръководство да надгражда с нови идеи и реални действия. Тя каза, че вчера Сергей Станишев й се е обадил и днес не е изненадана, че не е предложена в новото бюро. Върших си работата, но очевидно не е било достатъчно, посочи Нинова. Според нея Националният съвет ще одобри предложения от Станишев екип, защото в него има много силни и качествени хора. 
 
Със 129 гласа „за” и 1 „въздържал се” беше гласуван и съставът на Националния предизборен щаб. 
Още по темата
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
3
 
4
 
! Отговори
Модератор преди 11 години
До Анонимен: Моля, спазвайте правилата за публикуване на коментар!
187
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки ,който иска да разбере смисъла на явлението *АПОКАЛИПСИС* ,задължително трябва да гласува за БСП....
186
12
 
5
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Станишев е европейски политик и това е повече от ясно на всички ! Добрата новина е , че Гоце, Запалката и К. Добрев вече отиват към бунището на историята , защото отдавна не са фактор в политиката ! Гоце и Запалката по - често да си ходят в ' оня ' ресторант, за да се виждат с другарите си !
185
5
 
7
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
ISTORIQTA SE POVTARQ...BEKAPE--OFE--BELENE=BESEPE--OFFF--BELENE...
184
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП има само една цел - да свалим ГЕРБ от власт, заяви пред журналисти Станишев....Поне излъжи хората че ще направиш нещо за тях ве *** само за власт говориш сякаш не те видяхме и ти какво голямо
183
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Целта на *** ,винаги е била една: - ВЛАСТТА...А цената да я плати НАРОДА...Дано паметта на пенсионерите не ги върне там,където никога не трябва,вече да бъдат допускани...
182
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само на костов могат да се сравнят с комунистите!!! Толкова много си приличат дори и в коментарите. Бсп само с *** взимат някакви гласове + пенсионерите партийни секретари+ костовистите. Нормалните хора гласуват за герб.
181
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама тоя още ли го дават по новините, каква е тая наглост вече!
180
6
 
8
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Герб така ви го набиха че и с дявола ортаци ще станете ако можете пак да захапете кокала и да си крадете както преди.
179
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това че ГЕРБ за ся са си сакати и неориентирани си е така, ама след сравнение с БСП (и тройната коалиция като цяло) ГЕРБ ми се изявяват кат златни медалисти пред очите.То че се краде, се краде е ясно като 1+1=2, ама пак нещо правят ..
178
5
 
9
 
! Отговори
така така преди 11 години
Кумуназите ,без *** не могат да минат 4 % иначе...........
177
3
 
6
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
IZBORI W ZADUNAIKATA,NIKOGA NE E IMALO.ZA GLASUVANE 6TE RAZ4ITATE NA SLEPITIZANTITE SI...
176
3
 
8
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
... NE SE LI NAKRADOHTE,UVAJAEMI URODI ! ? . . .
175
7
 
9
 
! Отговори
Истината преди 11 години
"Не трябваше ли вече Гоце, Запалката и К. Добрев да са отишли в партията на Б.Б. ? Имат много общи принципи и позиции - едни и същи олигарси зад гърба си, огромен интерес към футбола, общо минало и т.н. "МНОГО ТОЧНО КАЗАНО, ТО НЯМА РАЗЛИКА КОЙ НИ УПРАВЛЯВА И ТОВА Е ТРАГЕДИЯТА В БЪЛГАРИЯ!
174
5
 
6
 
! Отговори
хх преди 11 години
Какъвто народа ,такива и политиците
173
4
 
14
 
! Отговори
кид шелин преди 11 години
Пак ще духате супата!!!
172
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано никога да не спечелите. Не смятам, че Борисов е добър лидер. Менаджер-да, оправя се човекът. Но не етова, което искаме всички. А ние искаме човек, който да умее да направи животът ни по-добър и който да измие лошия имидж на България в чужбина. Бойко малко направи по тези 2 неща, имаше нещо дребно, но слабо бе. А червените - ще ни закопаят, просто защото са наследници на БКП.
171
3
 
11
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Целта ти е ясна, Станишко, вярно е, бориш се с последен и до последен дъх, властта ти се е усладила, друго си е да си "някой от тях", а не просто минувач като повечето хора през живота. Има ли още червени бабички да те подкрепят, е, не точно тебе, но червената идея ? Какво ще правиш ако не си във властта? Можеш ли да четеш някъкви лекции, ще имаш ли своята аудитория без да си от властимащите? Надали...Търси си работа и бачкай да си храниш родата!
170
3
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Сергей е...мека китка като лидер и...управленец.Той даже и в казарма не е...служил,където се усвоява АБВ-то на иерархичността.Не случайно всички западни кралски наследници ги...прекарват първо да служат в армията,а след това вече да се...развиват като...лидери.Не виждам кой от управата на...столетницата би...повел масите,защото нямат лидери;имат...апаратчици и вманиачени вече...парламентаристи.Тези хора работа не...вършат,нямат поглед в бъдещето и визия за развитие на нацията;хора...еднодневки.
169
7
 
6
 
! Отговори
ВЛАСТТА НА ТЕПСИЯ преди 11 години
ОТ МЕНТОРА СИ БАЙ ТОШО И АМЕРИКАНЦИТЕ ТИКВАТА Е НАУЧИЛ НАЙ-ВАЖНОТО: НАРОДЪТ Е ***,НАРОДЪТ БЪЛГАРСКИ Е МНОГО ***.И ОБИЧА ДА ГО ЛЪЖАТ.АКО ГО ЛЪЖЕШ ПРИЕМЛИВО,КАТО МУ ИЗМИСЛЯШ РАЗНИ ЗАНИМАВКИ-Я МАГИСТРАЛИ,Я ЗАЛИ,Я ДРЪН,ДРЪН НЕЩО В НЕОБОЗРИМОТО БЪДЕЩЕ,ТОЙ ТЕ СЛЕДВА КАТО КУЧЕ(ПО ЛЮБИМИЯ ИЗРАЗ НА ЛЮБИМИЯ МУТРОПРЕМИЕР).ПОСОЧИ МУ И ВРАГ-БЪЛГАРИНЪТ ОБИЧА ДА МРАЗИ И ЗАВИЖДА(В БСП СА БОГАТИ, БОЙКО МИЛИАРДЕРА Е БЕДЕН),РАЗМАЖИ ОПОЗИЦИЯТА,СЛЕД КАТО Я УПОТРЕБИШ И ТЕ ТИ ВТОРИ МАНДАТ.СТАНИШЕВ ПОДНАСЯ НА БОКО