За изборите ще разчитам на всички, включително на Първанов!

Целта е само една - да свалим ГЕРБ от власт, посочи Станишев
Обновена: 9 юни 2012 18:11 | 9 юни 2012 17:42,
256
За изборите ще разчитам на всички, включително на Първанов!
Георги Първанов не коментира новото Изпълнително бюро на БСП. Снимка: БТА

Трябва още днес да започнем подготовката за парламентарните избори. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев на заседанието на Националния съвет на партията.

НС на БСП гласува предложението на Сергей Станишев за състава на Изпълнителното бюро на БСП. На тайно гласуване всички предложени членове получиха подкрепата на повече от половината членове на Националния съвет. Гласуваха общо 161 души, като недействителните бюлетини са 3.
 
Новото ИБ на БСП се състои от 23-ма души: четирима заместник-председатели - Янаки Стоилов, Георги Пирински, Евгений Узунов и Димитър Дъбов, шестима секретари - Антон Кутев, Бойко Великов, Катя Николова, Красимир Янков, Кристиан Вигенин и Евтим Костадинов, говорител - Ангел Найденов, и членове - Анна Янева, Борислав Гуцанов, Владимир Топенчаров, Деница Златева, Дора Янкова, Илияна Йотова, Йордан Стойков, Михаил Миков, Любомир Петков, Милко Багдасаров, Станислав Владимиров и Явор Гечев.
 
БСП има само една цел - да свалим ГЕРБ от власт, заяви пред журналисти Станишев. Според него още четири години управление на ГЕРБ ще означава катастрофа, мизерия и голямо изоставане на България в ЕС. Срещу нас ще бъде хвърлена цялата държавна машина - МВР, компромати, пари, медиен ресурс, коментира лидерът на БСП. Според него натискът срещу БСП не е спирал в последните три години, но оттук-нататък ударът ще бъде тотален и целенасочен. 
 
Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че за предизборната кампания ще разчита на всички сили в партията, включително и на Георги Първанов.
 
Председателят на БСП отрече някои досегашни членове на ръководството да не са предложени в новия състав, защото не бил доволен от тяхната работа. Всеки има своите силни качества, въпросът е да се разпределят по най-ефективен начин електоралните, лични способности на всеки един член от Националния съвет, отбеляза Станишев. 
 
Георги Първанов коментира пред журналисти, че е правил много успешни кампании. Той отбеляза, че ще обикаля страната и ще помага на онези региони, които имат нужда. Първанов отказа да коментира предложения от Станишев състав на Изпълнителното бюро, като отбеляза, че отстоява екипния принцип и го приема като факт.
 
Депутатът Корнелия Нинова заяви, че свършеното досега е добра основа за новото ръководство да надгражда с нови идеи и реални действия. Тя каза, че вчера Сергей Станишев й се е обадил и днес не е изненадана, че не е предложена в новото бюро. Върших си работата, но очевидно не е било достатъчно, посочи Нинова. Според нея Националният съвет ще одобри предложения от Станишев екип, защото в него има много силни и качествени хора. 
 
Със 129 гласа „за” и 1 „въздържал се” беше гласуван и съставът на Националния предизборен щаб. 
Още по темата
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
3
 
7
 
! Отговори
гинкобилоба преди 11 години
Гоце и Запалката при серГЕЯ - на всеки километър с катетър,АутсайдериБленуватВласт
167
1
 
11
 
! Отговори
perdahko преди 11 години
Не зная кое е по-уродливо на снимката-позадъртелите ненаситни или от "медиите" около тях?Само може да се връзва на "политиците"-всичко е за парата,всичко за изгодата-без значение от имена и плямпотене.Умствено импотентни,без прагматизъм,без национална идея-особено пък тия клоуни от БКП-то.
166
2
 
10
 
! Отговори
Бай Иван Пловдивски преди 11 години
....и Гоце каза: Стрррроййй се! Миррррно! Слушай моята команда! Всички цоциалисти на оружие!!!
165
11
 
4
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Не трябваше ли вече Гоце, Запалката и К. Добрев да са отишли в партията на Б.Б. ? Имат много общи принципи и позиции - едни и същи олигарси зад гърба си, огромен интерес към футбола, общо минало и т.н.
164
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-голямата глупост, която можете да направите е да изберете червените престъпници отново !
163
5
 
6
 
! Отговори
глас от народа преди 11 години
Господин Станишев, Вие имате дете. Като стане на 4 години, ще го запишете ли на задължителна детска градина ? Значи първо държавата прави всичко, за да изведе децата- сираци и изоставени от институциите и да им намери приемни родители. Защото деца в институция - това е лошо за самите деца. Обаче деца, които имат родители и те се грижат за тях трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и насила да бъдат вкарани в нови институции, наречени детски градини. За да се " социализират " ? Спрете това безумие ,моля Ви !
162
18
 
2
 
! Отговори
радио София преди 11 години
Добро утро на всички пенкелери , които рано са седнали пред компютрите. Искам да ви кажа, че Станишев ще стане премиер през 2013 г. Лошото е, че ще продължи да бъде премиер още няколко мандата. Налага се да свикваме с това. На мен ми се иска Бойчо от с. Хераково да е премиер.
161
4
 
4
 
! Отговори
Робин Худ преди 11 години
СИЛЕН ПРОГРЕСИВЕН ДАНЪК=богата и силна държава със институции способни да защитават гражданите си от чистота на водата до условия на трудбезплатно образование за всеки български гражданин от детската градина до докторска степенбезплатно качествено здравеопазване за всеки български гражданин от 1м до 100гдостойно заплащане на труда на всеки български гражданин/особенно на държавния служител,учител,лекар,полицай,съд/една сметка пенсионна система с 100% разпределяне на постъпленията в сл.период
160
6
 
5
 
! Отговори
Робин Худ преди 11 години
Станишев направи непростима грешка с въвеждането на ПЛОСКИЯ ДАНЪК в РБОт този момент той не е социалист в моите очиМНого съжелявам че той въпреки това е начело на единствената соц.партия в РБАз като социалист ще гласувам за социализма всеки пътИдеологията в БСП куцаИмам чуството че никой от управленското ниво в партията не знае що е социализъми за какво по точно се борилипсва прагматизъмлипсва прозрачностлипсват идеипрекъсната е връзката управленско ниво избиратели в БСПтова е целтта
159
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП ще шиди власт,когато на Мара паздерката и цъфнат налъмите!
158
6
 
9
 
! Отговори
БСДП преди 11 години
Станишка за да е на власт бодигарда сте вие вие виновни от тройката крадци.Ако бяхте читави сега разни поплювковци нямаше да се упражняват по счетоводство. Взимайте се заедно с грухчо и кака цеци и да ви няма .Всички прасета на мезета.
157
5
 
28
 
! Отговори
Тъжен факт за БСП преди 11 години
На кого му пука за вашият конгрес ! Станишевци , Първановци могат да интересуват само вас и *** бабички , които махат знаменцата на Бузлуджа. В 21 век няма място за комунисти !
156
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
големи гадове са ГЕРБмачкат социалистическия ни бизнес!с толкова наркотици, рекет и трупове го строихме!сега какво да правим?
155
11
 
6
 
! Отговори
Varnenec преди 11 години
Stanishev, dano da uspeesh,zashtoto Borisov i GERB razkazaha igrata na Varna i cqla severna BG. Do vchera Sofia be proginciq na Varna,no Borisov napravi Varna dalboka provinciq.Stanahme Vidin2. Varnenci, vse mi e taq za koi shte glasuvate samo gledaie da ne e Gerb.
154
4
 
9
 
! Отговори
Жан Виденое преди 11 години
БСП - цвета на нациятанай-умните и най-интелигентнитеБългария и да изчезне, БСП ще продължи да съществува!
153
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
POREDNI 2 TRUPA V MLADOST TOVA SHTE VI KAJA SAMO SEGA VIDQH UMRQL 4OVEK NA PATILANCI V MLADOST ONZI DEN NA VERONA PAK UMRQL 4OVEK?!?!?!?!!??!?!?!KAKVO STAVA S HORATA
152
5
 
9
 
! Отговори
:\ преди 11 години
Съселче, покажи на избирателите си алтернативи за по-добър живот и бъдеще. Не ги занимавай с ГЕРБ, щото излиза че си там само да рушиш и плюеш. Като си оставил излишък едно дърво да беше засадил *** селянино....
151
4
 
8
 
! Отговори
Александър преди 11 години
1820 0 Александър преди 2 минутиБанкянския няма да спечели изборите.Четири години замрази заплатите и пенсиите на българите,а постоянно вдига цените на парно,ток,вода,стоки...Хората не са слепи,на изборите ще го прав,независимо дали БСП ще се намеси...
150
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Избирателите ще кажат кой ще победи, но какъв е подхода на партиите? ГЕРБ предлага на пазара неизвестни неутрални експерти, които ако не се харесват поне не провокират избирателя. А БСП какво - Манолова, Масларова, Овчаров, Гагаузов, Миков, Найденов,агент гоце, Петков, Миков... Еми много им идват, един-двама става, ама не цяла свита крадци. За какво да ги избират? Трябват високо образовани, ненатрапчиви и пъргави лица, който да демонстрират интелект, а не простащина подобно на М. Манолова.
149
7
 
10
 
! Отговори
Александър преди 11 години
Банкянския няма да спечели изборите.Четири години замрази заплатите и пенсиите на българите,а постоянно вдига цените на парно,ток,вода,стоки...Хората не са слепи,на изборите ще го прав,независимо дали БСП ще се намеси...