ГЕРБ се отказа Цветанов да бъде шеф на предизборния щаб

Управляващите ще забранят на министри и премиер да изпълняват тази функция
27 юни 2012 18:20,
92
ГЕРБ се отказа Цветанов да бъде шеф на предизборния щаб
На кръгла маса беше обсъден Изборния кодекс. Снимка: БТА

ГЕРБ ще предложи министри, вицепремиери и премиер на страната да не могат да бъдат шефове на предизборни щабове. 

Това съобщи министърът на вътрешните Цветан Цветанов по време на кръгла маса за изборния процес, организирана от президента Росен Плевнелиев.

Цветанов беше остро атакуван от опозицията на предишните избори, че от една страна е министър на вътрешните, а от друга – шеф на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той определи обвиненията срещу него, че е въздействал върху изборния процес, като смехотворно, но популистки това се лансирало в публичното пространство.

"Това ще затвори и последната възможност за някаква спекулация, защото, когато съм законоустановен платен годишен отпуск, аз не съм влизал в министерството и умишлено не съм влизал, защото, ако бях забелязан да влизам, представете си какви спекулации щяха да бъдат породени.

Сега отново на дневен ред излиза публичното говорене на някои субекти в публичното пространство, политически, че едва ли не МВР упражнява натиск върху политическите опоненти на управляващата партия за подслушване на телефони. Това са толкова несериозни неща, че не си заслужава просто да го коментираш", заяви Цветанов, визирайки Меглена Кунева, която вчера изрази съмнения, че е подслушвана.

Според МВР шефа имало вече достатъчно подготвени хора, които са натрупали сериозен опит и могат да оглавят предизборния щаб, това можело да бъдат и депутати.

"Ще искаме да има регистър за застъпниците, който да бъде на всяка една политическа формация и по този начин ще има пълна прозрачност – допълнителна гаранция за това кои са застъпниците, колко са тези лица, за да може всичко да е ясно. Смятаме, че е разумно избирателите да могат сами да проверяват в един регистър", коментира Цветанов.

Вътрешният министър обяви като неоснователни твърденията за големия брой недействителни бюлетини на последните избори, като съобщи данни от предишни избори.

"Относно списъците за МВР, и по-специално българските документи за самоличност, които дават към ЕСГРАОН, аз смятам, че това вече е отпаднало, защото с последните изменения в Закона за гражданската регистрация, има вече текстове, които са премахнали тази възможност. И всъщност от 5-6 е публикувано в Държавен вестник, тази възможност не стои на дневен ред и МВР не предоставя информация на ГРАО, по която тя да си гради своите списъци", коментира още министър Цветанов.

До края на месеца парламентарната група на ГЕРБ ще представи предложенията за промени в изборното законодателство. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да вкарат в закона и текст,който забранява на , хора без основно образование да гласуват! Също и такива , които не плащат здравни и пенсионни осигуровки повече от три месеца !
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VSQKA STATIQ GERB ILI BORISOV ILI CVETANOV ,I SE PITAM VSI4KI TEZI OSVEN ZA SEBESI I DA KRADAT DRUGO NAPRAVIHA LI ZA DARJAVATA ???????????? AAAAAA SETIH SE MAGISTRALI OT PO 5KM DALGI I DEBELI OT 4SM UJASSSSSSSSSSSSSSSSS VAN MUTRITE OT POLITIKATA
60
0
 
5
 
! Отговори
teo преди 11 години
Бойко, ДОПУСКАШ ГРУБА ГРЕШКА С ИГНОРИРАНЕТО НА ЦЕЦО ОТ ЩАБА ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ !!! Явно и ясно става, че СИ РЕШИЛ ДА СЕ ЖЕНИШ И ДА НАПУСНЕШ ПОЛИТИКАТА, ОК??? Личното ПРЕБОРИ ДЪРЖАВНОТО И В КЪЩИ, ОК??? Както ми се издигна и изведнъж СЕ СГРУМУЛЯСА КАТО СПУКАН ЧЕРВЕН БАЛОН!!! Жалко за тебе!!!
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че те после нищо няма да правят!
58
0
 
3
 
! Отговори
До IQ -146 преди 11 години
Пич бръщолевиш глупости, нека да ти кажа една проста истина, като тия дето са сега по-големи и нахални крадци не е имало никога разбираш ли? Искаш ли да ти го нарисувам. Чувам веднъж две жени си говорят, ония може да крадяха, но имаше за нас, а сега и за нас няма. Знаеш ли защо?Да те светна, всичко се дигна многократно откакто ГЕРБ взе властта, освен заплатите-цените на продуктите, на парно, ток, вода, бензина. Абсолютно всичко на някои по няколко пъти. Вземи млъкни че наистина IQ -то ти май е -
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"ГЕРБ ще предложи министри, вицепремиери и премиер на страната да не могат да бъдат шефове на предизборни щабове. "След дъжд - качулка!
56
0
 
6
 
! Отговори
гласоподавател преди 11 години
"До края на месеца парламентарната група на ГЕРБ ще представи предложенията за промени в изборното законодателство." Това означава само УТРЕ! тОЙ, че е ръжец е ясно отдавна, но пък журналята колко са прости..... Също като оная от Русе- няма да си вземе свидетел на интервюто, а ще позволи селска тарикатка да я обвини в лъжа...Куха лейка..
55
0
 
6
 
! Отговори
мераклиите преди 11 години
За гербаджиите остава тази до цвъчко.....
54
1
 
11
 
! Отговори
Не знам ?? преди 11 години
БКП щеше да " построи " КОМУНИЗЪМА.ГЕРБ ще " построи " демокрацията.Е. Що на мене все ми се *** мамицата?Та нали АЗ честно искам да работя!ЗАЩО????
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предвид гей парада, може би са преценили, че от г-н. Цветанов става шефка?
52
0
 
4
 
! Отговори
don преди 11 години
i toi trabva da e v efir iavno gerb se gotviat veche da se otkajat ot vlasta
51
0
 
15
 
! Отговори
От Физкултурника преди 11 години
Ще им спретна аз една акция "Неблагодарниците'
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега вече може да се направите на честни. Толкова пари гепихте ,че няма да имате проблем да купувате гласове.Дори бесепарите не могат да ви стигнат мизата. Няма живот тук - ту едните, ту другите.И така -до края на света.
49
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още ще има. Сега, когато в ЕС се запознаха с изборните извращения,( а това е само документираното), герберастите разбраха, че все по-сигурно им е вързан мониторинг, както правят на Лукашенко в Беларус. Европейците може да са всякакви, но най-мразят да ги правят на глупави и да се прикриват зад името на ЕНП. Това вреди на техния имидж и както се вижда напоследък бб не го канят на запад, както и не идва никой от там. Един от най-важните стожери на демокрацията са свободните и неманипулирани избори
48
3
 
27
 
! Отговори
SOON преди 11 години
Не вярвам на лъжливи мутри. ГЕРБ е най корумпирана и противна банда , само в затвора им е мястото.
47
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-добре е ГЕРБ да откажат на цвЪк,цвЪк да не е повече Министър на МВР*)))
46
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
г-н ББ - вие и вашият компир Цв.Цв. не разкривате а прикривате престъпления... и понеже не ви стига това ами и се подигравате с нещастието на хората.
45
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Племето на шумкарите и червената армия създадоха комунистическия елит ,после този елит създаде и мутроелит!!! Днес мутроелита си има държава !!!
44
0
 
23
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Цвъцко пак Цвъцна!!!
43
1
 
27
 
! Отговори
1 преди 11 години
Какъв наглец е само физкултурника.