Уорлик марширува на гей парада

Надява се да не бъде сам, а и други посланици да го подкрепят
30 юни 2012 12:05,
401
Уорлик марширува на гей парада
Уорлик ще използва парада като дипломация. Снимка: Булфото

"Много съм благодарен, че ще имам възможността да се включа в "София прайд", заяви пред bTV посланик Джеймс Уорлик. "Трябва да изпратим послание, че всички сме еднакви пред Бог, трябва да се отнасяме с уважение и достойнство към всеки. Как да изживееш живота си е твое решение", смята дипломатът.

Въпреки че разбира, че е смело един дипломат да се включи в гей парад, Джеймс Уорлик призова "да отпразнуваме възможността всички хора да живеят заедно и да бъдат свободни да избират кого да обичат".

"Надявам се да има и други хора, които да излязат, а не да марширувам сам. Надявам се, че всичко ще премине мирно и щастливо. Трябва да е радостен ден и да отпразнуваме това, че на този свят живеят толкова различни хора", коментира посланик Уорлик.

Още по темата

През последните две години посланикът не е бил в  София по време на гей парадите, затова ги е изпуснал. Тази година обаче наистина е искал да отиде, затова е предвидил програмата си от дълго време.

"Взех решението много рано и бях сигурен, че ще присъствам. Надявам се, че там ще има и други посланици. Това е възможност да покажем толерантност, уважение, равенство и достойнство. Това е важно, според мен, не само в България, но и в собствената ми страна", заяви Джеймс Уорлик.

Родината на Уорлик има дълга традиция в организирането на гей шествия. Посланикът не е мобилизирал екипа си от американската мисия, но вярва, че сред различните няма да бъде сам.

"Няма да карам никого на сила да идва, но съм сигурен, че и други хора са решили да се присъединят към парада", поясни посланикът, който се надява да бъде придружен от сина си.
Запитан дали българите са готови да приемат гейове във властта, посланик Уорлик заяви, че няма значение кого си избрал да обичаш, ако правиш най-доброто, на което си способен за страната си.

"Защо да не работиш в правителството, да не си военен. Аз виждам България като много толерантна държава", заяви Уорлик.

Според него хомофобията се среща навсякъде по света. Но понеже по време на мандата си е опознал балканските страсти ще се оглежда и за полиция.

"Ще отида на парада без охрана. Там ще има полиция и се надявам, че няма да има насилие", каза още Уорлик.

Барак Обама разреши гей браковете в САЩ, а Джеймс Уорлик ще покаже, че парадът на различните е и инструмент за дипломация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
0
 
3
 
! Отговори
янки преди 11 години
за тях ценностната им система са парите , но са лицемерни и коварни под формата на демокрация и свобода са готови и вселенската п**ерастия да прегърнат само ако имат изгода от това мръсните янки
268
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всеки марширува според ценностната си система ! нека си марширува човека.
267
0
 
4
 
! Отговори
алекс преди 11 години
бог високо царя ни е ***
266
0
 
4
 
! Отговори
as преди 11 години
докога трябва да тьрпим да ни льжат сьбудете се време е да помислите с главите си
265
2
 
13
 
! Отговори
някой преди 11 години
Искам да попитам следното: ако българският посланик в САЩ отиде на демонстрация за защита правата на индианците например (визирам непризнатата от никого *** република Лакота) и си позволи да коментира степента на демократичност в Америка, какво ще му се случи? Гарантирам ви, че още на следния ден ще бъде натоварен на самолета за България със забрана да стъпва в САЩ през остатъка от живота си. Считайте колко ниско сме паднали, щом позволяваме на чуждите посланици да се гаврят така с нас.
264
0
 
1
 
! Отговори
a преди 11 години
Защо се излагаш?
263
6
 
13
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ПРИЯТЕЛИ,Намирам, че поведението на английския и американския посланик Уорлик е недопустимо. Не ни интересува какво правят на четири очи тези двамата Не искам да ми налагат НАСИЛА сексуалната си ариентация... - В наше село *** НАМА!!! Но *** имат право да са *** и колкото си искат да се яздят, защото е модерно, изглежда някак си по американски и днес никой не им пречи но...!!! - Кой зачита моите права на нормален мъж, на баща, син и дядо...?С демонстрациите си на педалщина накърняват моите Конституционни права да бъда нормален...Българска конституция гласи...:Чл. 57. (2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.- Моят интерес на мъж - да бъда нормален, е накърнен от *** публични и агресивни прояви... Имам конституционно право на защита...!!!АЛО, ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ДЕЦАТА НИ СА ПО УЛИЦИТЕНак. Кодекс Чл. 155б. Който склонява лице, ненавършило 14-годишна възраст, да участва ИЛИ ДА НАБЛЮДАВА действителни, виртуални или симулирани полови сношения между лица от еднакъв или различен пол или похотливо показване на човешки полови органи, содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация.Чл. 158а. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) (1) Който по какъвто и да е начин набира или принуждава отделни непълнолетни лица или групи от такива лица да извършват полово сношение, блудствени действия, содомия, мастурбация, сексуален садизъм, мазохизъм или похотливо показване на човешки полови органи, се наказва с лишаване от свобода до шест години.(2) Ако от деянието по ал. 1 е получена имотна облага, наказанието е лишаване от свобода до осем години и глоба до десет хиляди лева.Къде са хуманистите, от , не знам какви организации бяха за защита правата на човека
262
2
 
3
 
! Отговори
TZVETANA преди 11 години
Ako svetat ima malko bibleiska kultura tiq GAY-PARADI nqma da sa6testvuvat. Tova e perverzia i ne go kazvam zashtoto sam homophob, a zashtoto sam homophyl. Istoriata go e doka ipodobnizala i predi. To4no homoseksualismat, insestat i podobni sa doveli Rim do razpad. BLAGODARQ I O4AKVAM MINUSI OT U4ASTNICITE V PARADA.
261
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в нашио мин.съвет ката ден обратните си дефилират - и кво от това - на кой му пука да го каже?
260
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Уорлик марширува на гей парада" - че то там му е мястото, *** требеше и рапоно да земе под мишница
259
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двама посланици на гей парада ? Явно се чувстват сред свои, ако не физически, то по призвание и душа.
258
1
 
14
 
! Отговори
Невена преди 11 години
Няма ли да си ходи това недоразумение? Нали имаше определен нов посланик? До последно ли ще ни лази по нервите? А и тези журналисти, не разбраха ли, че не искаме нито да го виждаме, нито да го чуваме! Кацат му като мухи на л...., а може би трябва да махна думата "като".те са си мухи и той си е л.....
257
1
 
16
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Докога тази дискримивация! Защо парада не се провежда в Столипево, а все тази София?! Там ще бъдат посрещтнати като свои, ще бъдат подложени на 40 часово *** уважение. Също така столипенските лезбийки много се точат на еврейки изкуствоведки!
256
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да те замерят с кебапчета на изпроводяк!!!!
255
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми... аз хъм ксенофоб, а още повече хомофоб. Харесвам да се чукам с нормални мъже, на които модата не им пука толкова колкото на мен... Харесвам идеята, че мога и съм способна да бъда майка и да родя друг живот... Така че, по-добре да не коментирам "новината", не бих могла да кажа нищо хубаво...
254
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С тия тъповати форумни *** скоро няма да прокопсаме!
253
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано го еб*т всички мазни *** на света!
252
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БУНАК НАГЪЛ! СВИНСКА *** !
251
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВОРЛИК АМА НЕ ТАКА. НА ПАРАДА НЕ С КОСТЮМЧЕТО
250
0
 
9
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Баба Гицка: Мяза му !