Янев предлага задължително гласуване за чиновниците

РЗС иска и данъчни ревизии на социологическите агенции
10 юли 2012 18:11, Петя Шекерлетова
67
Янев предлага задължително гласуване за чиновниците
Янев представи идеите си за промени в Изборния кодекс. Снимка: Impact Press Group

РЗС предлага забрана за работа в държавната и общинската администрация за четири години на лица, които не са гласували на изборите.

На пресконференция в парламента хората на Яне Янев представиха своите идеи за промени в Закона за политическите партии и в Изборния кодекс.

Лица, които не са осъществили правото си на глас, да не могат да заемат изборна длъжност и длъжност по трудово и служебно правоотношение в държавната и в общинските администрации в срок от четири години, цитира предложението Яне Янев.

За да се стимулира активността по време на изборите, от РЗС настояват да се запише, че при кандидатстване за работа по трудов или граждански договор в предприятия, учреждения, организации или други структури, които се финансират от държавния или от общинските бюджети, или от търговски дружества с над 50 процента държавно или общинско участие при равни други условия, имат предимство лицата, които са осъществили правото си на глас.

Друго предложение за промяна, направено от РЗС, е изборната бариера за партии и коалиции да е различна.

За двупартийните коалиции тя ще е четири процента, а за всяка партия над този брой - с по един процент повече, посочи Янев.

Преференциалният вот да е валиден, ако за даден кандидат са дадени поне 20 процента от гласовете.

НАП да прави данъчни ревизии на социологическите агенции, участвали с проучвания в изборите, искат още от РЗС, с мотива, че "някои социолози станаха едри милионери" и трябва да им се осветлят доходите.

РЗС искат да се въведат изисквания за разделяне на партиите на национални и регионални. "Така както в цяла Европа, в това число и Щатите, има национални и регионални партии, би следвало този принцип да се въведе и в България", каза Янев, цитиран от БТА.

Предлагаме да се премахне изискването субсидията да следва депутата, защото народните представители не са от Висшата лига, за да могат да се трансферират, посочи той.
 


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
До №59 "Позиция преди 8 години
Лошо за пишещите защото има хора като ваша милост. Като ще има задължителни неща защо не ни наредят и за кого точно задължително да гласуваме да върнат чл 1 от конституцията сигурно още сънуваш "социализъма".
43
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБЕРСКА ОСТАВКА преди 8 години
Това са само отклоняващи маневри, за да не се пубикуват и коментират всички качени цени от 01.07.2012 г. и причините за покачването им?
42
2
 
0
 
! Отговори
Позиция преди 8 години
Много лошо за пишещите тук.Обиди и какво ли не.Писна ми да Ви чета глупостите.МНОГО е прав човекът, но с малка корекция.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НА Р.БЪЛГАРИЯ.Който не гласува да губи правата си на гражданин и да не може да ползва социални придобивки.Тогава ще е ясен вота и ще теглим каиша заедно.А сега ни управляват избраници от 45% от гласоподавателите.А тези останали 55% къде живеят?Не ползват ли някакви придобивки?Или са офчици.ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ВСИЧКИ ВОТ.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Болен мозък! Ходи се скрий някаде бе политическа проститутко!
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ку-ку..
39
0
 
1
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
До 40. Не следващия етап е върнат чл.1 от старата конституция. То кокво ли би ни изненадало вече. Кола на преглед след платен данък. Продаваш имущество след платени осигуровки. Без значение, че работодателят ти не ти е плащал заплати няколко месеца. Той е над закона. Плащащ за парно без да го ползваш. И какво ле още не. И още нещо да вземат да гласуват в парламента да няма въобще избори ами да си теглят чоп кой ще управлява. Така няма да копуват гласов, а и няма да им се налага да се подслушват
38
0
 
2
 
! Отговори
мафия преди 8 години
всички на държавна работа да гласуват за Герб,това ще бъде новия рекет над тях,100 про ще им кажат че ако не гласуват за Герб ще изгубят ценните заплатки от по 400лв за повечето хорица дето цял ден се занимават с глупости за тея трохи,а шефовете им само лапондрят големите бонуси..Така че хора не издребнявайте и не се продавайте на тия дето ни наказват всекидневн с повишения на цени,а вдигат с 10лв заплатата на година......
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля си,че Яне подлудява от горещините, все пак е близо 40 градуса навън.Но пък той и през студеното време си беше същият.
Явно при него е диагноза. И защо Яне само чиновниците, отговор - защото се преполага че лесно ще бъдат накарани да гласуват зо а герб, къде с морковче ( бонусче) къде с тояга- ще ви съкратим топлото местенце.
36
0
 
5
 
! Отговори
хлъц преди 8 години
Ще го заключат още на първия !
35
0
 
7
 
! Отговори
не син преди 8 години
Зядъпжителе психо преглед на всеки три месеца за това " тракторче " !
34
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Jneto mai ne e....n skoro i go bie hormona
33
0
 
7
 
! Отговори
Тълкувател преди 8 години
Аз го разчитам така : Тъй като човек трябва да е достатъчно глупав или да има личен интерес за да гласува за който и да е от нашите политици --> за да си държавен чиновник трябва да си достатъчно *** или продажен. На нашите политици им трябват точно такива "кадри".
32
0
 
8
 
! Отговори
Ани преди 8 години
Болниците са търговски дружества с 51 процента държавно участие. Имам питане - там при конкурс за лекарско място по-кадълния ли ще избрат, или гласумалия?
31
1
 
14
 
! Отговори
До бай Иван преди 8 години
Я познай кои ще гласуват под строй.Ще ти поскажа: 60000 полицай,25 000 военни,метничари и адмонистрация по общини спечелени от ГЕРБ.Другите няма да гласуваме защото все тая.Все едно да си избереш крадеца......
30
0
 
5
 
! Отговори
Коректив преди 8 години
Да, и за *** и ***!
На Сатурн!
29
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бря,много комунисти имало тук .Идват избори,огладняха и си искат БСПто да краднат още от байно.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следващият етап е да се задължат хората да гласуват за ГЕРБ или РЗС. Ако гласуват за друг, да бъдат глобявани или лишавани от държавна длъжност за срок от 40 години.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яне, и да ида за теб няма да гласувам, така че изпусни въздуха.
26
1
 
20
 
! Отговори
Питане преди 8 години
Яне, кво става, уволни ли Вожда или вече му лижеш г***за?
25
1
 
9
 
! Отговори
69 преди 8 години
Този гей го отпешете. Писнами от неговите глупости. Имали въобще политици, не няма те са само използвачи на глупавия народ.