24-часов контрол на автобусите, нарежда Московски

37 акта за редица неизправности са съставени през уикенда
16 юли 2012 18:54,
5
24-часов контрол на автобусите, нарежда Московски
Снимка: Impact press group

24-часови проверки на автобусите, които пътуват до черноморските курорти през почивните дни, е разпоредил министърът на транспорта Ивайло Московски. Целта е да се гарантира безопасността на пътуващите до морето.

В рамките на изминалия уикенд екипи на ДАИ са проверили 205 пътни превозни средства, които извършват обществен превоз на пътници.

Съставени са 37 акта, а най-честите нарушения са свързани с липса или неспазване на маршрутното разписание, технически неизправности, намалена дневна почивка и неизправни пожарогасители.

Проверките са част от кампанията на министерството на транспорта за повишаване на безопасността в автомобилния транспорт.

В рамките на юли подобни засилени проверки бяха проведени и сред автобусите, превозващи деца на традиционните летни екскурзии и „зелени училища”.

В периода от 25 юни 2012 г. до 08 юли 2012 г. инспекторите на Автомобилна администрация са проверили 479 превозни средства и са съставили 28 акта.

Най-честите нарушения, които са били установени са свързани с извършването на превоз без указателни табели за превоз на деца; управление без пътен лист; извършване на международен случаен превоз на деца през тъмната част на денонощието; водачи без професионален опит и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
! преди 11 години
истинския въпрос е кога ще чуем за проблемите на автобусните превозвачи в България? защото ако казвате, че нямат жестоко се лъжете! държавата систематично унищожава абсолютно всички транспортни фирми с изключение на няколко от които единия собственик е депутат от ГЕРБ (карат с)...
3
0
 
3
 
! Отговори
Даскала преди 11 години
Пиши на кирилица бре неграмотнико.В България си все пак!
2
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Автобусите по линия Велинград-София са под всякаква критика - без климатик, движат се с отворени врати и са на повече от 20 години......пълен ужас........
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а нелегалните таксита???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????