Вече е ясен ДНК профилът на терориста

Все още не се знае откъде камикадзето е влязъл в България
Обновена: 19 юли 2012 17:34 | 19 юли 2012 17:28,
286
Вече е ясен ДНК профилът на терориста
Цветан Цветанов Снимка: БТА

Вече е изведен ДНК профилът на терориста самоубиец, взривил автобус на летището в Бургас. Това съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„ДНК профилът и пръстови отпечатъци са качени в международната база данни, която се обновява на всеки два часа и с нея работят разследващите“, каза Цветанов.

По думите му взривното устройство е избухнало в раницата още на гърба на терориста, без да е била поставена в багажното отделение на автобуса.

Все още не е ясно откъде терористът камикадзе е влязъл в страната ни.

Вицепремиерът уточни, че службите разполагат с „оперативни находки”, от които правят изводи за няколко държави, в които атентаторът е пребивавал. Той обаче отказа да конкретизира броя и самите държави, а дори и континента, на който се намират.

Още по темата
По-рано през деня Цветанов съобщи, че камикадзето е бил у нас не по-малко от четири и не повече от седем дни преди атентата. Той е на около 36 години и изобщо не е будел подозрение, тъй като изглеждал като турист.

Вече са разпитани голям брой свидетели, които са дали ценна информация за действията на терориста, посочи още министърът.

Все още не е ясен и видът на взривното вещество и не може да се каже дали той е от България или от друга държава.

Всички веществени доказателства ще бъдат транспортирани до София, където при специални лабораторни условия и техника ще се обследват подробно. Ще се работи и в нощните часове, каза вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
56
 
! Отговори
W преди 11 години
Уважаеми господин Цветанов , атентатора ако беше камикадзе както Вие го наричате , ще ше да се само-взриви още на терминала и нямаше жертвите да са 7 . Вие и Вашето МВР сте кухи като изгнила тенекия от сирене.
9
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте ни отвличали вниманието с някакъв атентат кажете с оня корумпирания депутат какво става и с доклада от ЕС.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
neka da zapomnim 4e DNKato na ubiecyt e izgotveno za <24 4asa, ta utre ga razdavat Nobelovata nagrada za nauka na Ciftan Cifkanov da nemame tva bilo onova bilo
7
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Набързо скалъпиха едно обяснение, един виновен, една експертиза... всичко е ясно! Тази статия е просто удобното извинение, пълна измислица на управляващите!
6
4
 
42
 
! Отговори
МНОГО преди 11 години
Бързат нещо с тоя профил! Нали казаха 4е до няколко дена най-рано ще има резултат тъй като отнемало време. Нещо отвън им продиктуваха май и времето за анализа :))) Скалъпена работа.
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много *** тези тераристи беАма и тези от полицията ни мислят за още по *** .Просто така искат да спрат въпросите около този случай .Това показва само ,че Цецо се прави на полицай и не знае кой му копае гроба
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да има съвпадение на пробата, този човек е дошъл от бъдещето, запомнете го.....
3
11
 
45
 
! Отговори
матрял преди 11 години
определено политикът б.б превърна България в мишена на международния тероризъм /което с неговия интелектуален капацитет надали ще го осъзнае/ а това е много лошо за нас обикновения матрял..Не знам какво трябва още да стане за да разбере народа, че ни управлява един *** човек, чиято детска мечта е била да бъде Спайдърмен и по стечение на обстоятелствата му е дадена възможност да управлява.
2
8
 
57
 
! Отговори
ДНК преди 11 години
Тоя, май е гледал много филми с Форейшио! ДНК профил става за около 3-4 дена. Само във Филмите от САЩ става за около 5-10 мин.
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че той е ясен от преди 3 часа,ама вие спите.