Вече е ясен ДНК профилът на терориста

Все още не се знае откъде камикадзето е влязъл в България
Обновена: 19 юли 2012 17:34 | 19 юли 2012 17:28,
286
Вече е ясен ДНК профилът на терориста
Цветан Цветанов Снимка: БТА

Вече е изведен ДНК профилът на терориста самоубиец, взривил автобус на летището в Бургас. Това съобщи пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„ДНК профилът и пръстови отпечатъци са качени в международната база данни, която се обновява на всеки два часа и с нея работят разследващите“, каза Цветанов.

По думите му взривното устройство е избухнало в раницата още на гърба на терориста, без да е била поставена в багажното отделение на автобуса.

Все още не е ясно откъде терористът камикадзе е влязъл в страната ни.

Вицепремиерът уточни, че службите разполагат с „оперативни находки”, от които правят изводи за няколко държави, в които атентаторът е пребивавал. Той обаче отказа да конкретизира броя и самите държави, а дори и континента, на който се намират.

Още по темата
По-рано през деня Цветанов съобщи, че камикадзето е бил у нас не по-малко от четири и не повече от седем дни преди атентата. Той е на около 36 години и изобщо не е будел подозрение, тъй като изглеждал като турист.

Вече са разпитани голям брой свидетели, които са дали ценна информация за действията на терориста, посочи още министърът.

Все още не е ясен и видът на взривното вещество и не може да се каже дали той е от България или от друга държава.

Всички веществени доказателства ще бъдат транспортирани до София, където при специални лабораторни условия и техника ще се обследват подробно. Ще се работи и в нощните часове, каза вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България съществува един прелюбопитен параграф 22. Фанатиците мътят водата, а службите ги преследват. Налага се да пипат по-нежно заради толерастите, те са спонсорирани от евреи, а в крайна сметка жертва на фанатиците са израелци. Не е ли това върхова форма на мазохизъм?
189
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 11 години
lentata . вижте новината
188
1
 
11
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Ба знае се ... нашите големи спецове по DNK профили сеизвъдиха... Ако пък са толкова добри, възниква въпроса защо не се работи по този начин при други знакови дела в страната , при които са правени ДНК експертизи! - пак сянка върху институциите се хвърля! Докато ФБР и службите на ДЪржавата Израел не потвърдят, че лице с такъв ДНК профил е вероятен извършител - всичко е българска бошлаф работа!
187
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kak taka dnk analiza stana tolkova burzo.4udno.za niakoi prestuplenia se 4aka6e s meseci za takava dnk ekspertiza,daje i v 4ujbina se pra6taha
186
2
 
17
 
! Отговори
БОЗО преди 11 години
ВЕЧЕ Е ЯСЕН ДНК ПРОФИЛЪТ НА ГЕРБ - НЕГОДЕН. ПОДЛЕЖИ НА УНИЩОЖАВАНЕ
185
2
 
3
 
! Отговори
galivlad преди 11 години
ДНК профила се знае, сега трябва да се научи, как човека с профила е влязал в страната и необезпокоявано се шматкал една седмица с една раница взрив на гърба из страната! А има индикации, че бомбата е събрана тук, а значи са му помагали други, я сега намерете и ятаците на дългокосия! Службите са проспали клетките с промити мозъци в България! Ако ли няма клетки и помощници от България, значи са проспали не един дългокос а няколко, на други места действат по двойки, винаги има втори взрив!
184
2
 
6
 
! Отговори
матрял преди 11 години
ехххх ц.ц. докога ще научаваш нещо ново...........това е ДНК/за което за което е необходимо "технологично" време/...............не е "наем" от апартамент.........Не знам какво трябва още да стане за да разбере народа, че ни управлява един *** човек, чиято детска мечта е била да бъде Спайдърмен и по стечение на обстоятелствата му е дадена възможност да управлява.А в една Европейска държавапри такъв атентат е нормално ц.ц. да е вечеисторияи да си търси работа а не да тича като види камери
183
12
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Имам чувството,че комунистите пишещи по темата пируват и злорадстват в нещастието на хората.И днес ме срам,че се наричам българин.
182
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е вярно ! Разговарях с израелци от същата група която вече е в Израел. Що за глупости пишете тук ?
181
2
 
13
 
! Отговори
Бай Димо преди 11 години
Изобщо не пука кой прав и кой крив. За мен араби и евреи са корен на едно и също зло - ориенталски манталитет, никакво възпитания, отвратителни маниери. Защо си мислят, че целия свят трябва да се занимава с техните проблеми ? Защо си водят войните на територията на други държави ? Нищо добро не е видяла БГ нито от едните, нито от другите. Трябва ни балансирана политика и по-малко обвързване с тях.
180
2
 
3
 
! Отговори
марио преди 11 години
и на мен ми се иска но едва ли
179
2
 
17
 
! Отговори
Умният преди 11 години
Ох - араби и евреи - колете се, бийте се, взривявайте се, каквото искате правете, само не на наша територия. Не ни въвличайте страната във вашите войни.
178
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъки, от кой пръст си взел отпечатъка, или ти го имаш предварително.При разследването на убийствата в България ДНК анализите се бавят СЕДМИЦИ и МЕСЕЦИ, или ти пак предварително имаш ДНК-то на терориста. Сигурно ТИ си го изпратил и за това толкова бързо се появи в Бургас - да се увериш, че работата е свършена.
177
2
 
12
 
! Отговори
до Медиапул преди 11 години
А дано, ама надали ;)
176
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истина ли е?
175
10
 
26
 
! Отговори
Медиапул преди 11 години
Днес в 19:45 часа ПРЕМИЕРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Е ПОДАЛ ОСТАВКА!!!! Очаквайте новини от последния час!!!!!!!
174
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
youtube/watch?v=q15V14yJCBQ
173
2
 
4
 
! Отговори
Болярина преди 11 години
леле Дидо явно си единствения стигнал до истината за това, което сме ние Българите..поне един се е опомнил.....
172
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атентатът на българска територия, който е прецедент в историята на страната ни е поредното доказателство, че правителството на ГЕРБ се провали тотално и трябва незабавно да подаде оставка.
171
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!