Човешката глупост няма граници, прозря Борисов

Коментарът му беше по казуса със закъсалите берачи на боровинки в Швеция
Обновена: 27 юли 2012 18:10 | 27 юли 2012 18:01,
456
Човешката глупост няма граници, прозря Борисов
Бойко Борисов Снимка: БТА

Човешката глупост минава всякакви граници на моменти. Това е заявил премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда, когато кабинетът обсъждаше казуса със зарязаните български берачи на боровинки в Швеция. Кабинетът отпусна 150 хиляди лева за прибирането на нашите сънародници.

„Да се провери какви влакове има, кой е най-евтиният транспорт в краен случай, ако се наложи да ги прибираме. Казвам в краен случай, защото човешката глупост минава всякакви граници на моменти. Този да бъде разследван веднага за това, което е причинил на хората. Но да тръгнат и без договори, без нищо…, но така или иначе наши сънародници са, опасността от това възникне проблем с шведските власти, те не са ни длъжни, да се намери най-правилното сечение“, разсъждава Борисов.

„И от една страна, добрината на държавата, но от друга страна – по никакъв начин това да не става прецедент. Макар че, повярвайте ми, в момента, в който вземем сега тази точка под условие, при всеки подобен случай те ще казват – да пратят самолет да ни приберат, защото ние сме излъгани“, допълва премиерът.

Още по темата
По думите на външния министър Николай Младенов в Швеция са закъсали около 1200 българи. Те са пристигнали там без договори, изглежда подмамени от лице, поне една от групите, в различни части на държавата се намират в момента, някои от тях са пред посолството в Стокхолм, други са в лагери извън Стокхолм.

Започва социално напрежение покрай тези хора, които са отишли там без договори, пак казвам и без ангажимент за доходи. Трябва да направим максималното, за да може те да бъдат върнати в България и съответно който е организирал или подмамил, да понесе пълната наказателна отговорност за подобен тип действие, посочва Младенов.

"Министерството на външните работи започна да работи група, която да формулира, колкото и абсурдно да звучи, закон за отговорността на българската държава към нашите граждани в чужбина, за да може да се фиксират законово какви отговорности държавата има по отношение на българите в чужбина в случай на евакуация, в случай на подобни кризи, които вероятно оттук нататък ще ни съпътстват", обяснява министърът.

Вчера от Външно министерство обявиха, че близо 200 наши сънародници вече пътуват с автобуси към България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
1
 
0
 
! Отговори
amerikanez преди 11 години
Lentorez e duduka na Uorlik i podloga na amerikancite
360
2
 
1
 
! Отговори
SOS преди 11 години
СЪВЪРШЕННО СИ ПРАВ.ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ НЯМА ГРАНИЦИ.НО ГЛУПОСТТА НА МНОГО ХОРА,КОИТО ТЪРПЯТ ЕДНА "НУЛА",ЕДИН *** КАТО ТЕБ,ДА РЪКОВОДИ ЖИВОТА ИМ,ДА СЪСИПВА ДЪРЖАВАТА ИМ,ВЕЧЕ Е СТРАШНО.АНАДЪМО ??????
359
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и ти си диагностициран с mozuko lipsus.
358
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 11 години
щото са избиратели на крадците от ГЕРБ и на комунистите въобще. Ако не са *** и малоумнит епенсионери кой ще гласува за тазе ***? чрез всеобщото избирателно право раздадено на паразитни групи от населението се подтиска и тероризира нормелния човек, който иска да работи, да си плаща данъците и да живее почтено. няма санкции за гетата ***, няма мерки за кучетата, маглалите са олинклузив на държавата, българите кучета ги яли! сега мръсниците от БиТиВи ще плачат седмица за ***...
357
0
 
5
 
! Отговори
55 преди 11 години
За *** веднага пращат автобуси, ако бяха българи, никога нямаше да го направи това правителството!!! Не мога да разбера защо толкова ги носят на ръце тия.....
356
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОЧЕВИДНО, СЛЕД КАТО НЯКОЙ КАТО ТЕБ МОЖЕ ДА Е ПРЕМИЕР
355
0
 
0
 
! Отговори
Андрей Каменов преди 11 години
"Казано е, че народовластието е най-лошата форма на управление, но все още не сме намерили по-добра" Който твърди, че не трябва да се гласува, да даде по-добрата форма на управление. Ако кортекса му е на ниво, то би си замълчал..
354
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Намерило се е кой да го каже.
353
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
*** da si v bulgariq na dne6no vreme!Edin Radko Mladi4 ni trqbva mai!
352
2
 
11
 
! Отговори
ОМ преди 11 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ,БОРИСОВ ДА СЕ ЗАМИСЛИ,ЗАЩО ,ЧАСТ ОТ НАРОДА ПРОГРЕСИВНО ОГЛУПЯВА И СЕ ПРЕДОВЕРЯВА НА ИЗМАМНИЦИ...-ВСИЧКО Е ЗА ПАРЧЕТО ХЛЯБ...АКО ИМАХА РАБОТА В БГ,НЯМАШЕ ДА ТРЪГНАТ,НЕМИЛИ-НЕДРАГИ ПО ЧУЖБИНА,БЕЗ ДОГОВОРИ...-НЕ ВСИЧКИ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА КРАДАТ...
351
0
 
7
 
! Отговори
stefcho преди 11 години
Boiko..az sam v chujbina, izkam da se preberta v BG .Imam pari za bilet, no izkam i az na avanta, shtom za *** moje i za men shte moje.Az pone v BG si plashtam danacite vsiaka godina, a tez maloumni *** nikakvi danaci ne plashtat i bezplatna avanta do BG
350
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво сте настръхнали всички?Първо за човешката глупост-ами за нея животът винаги ще е някаква форма на безизходица.Второ за "касапина"лекар,ами това е гласът на полуграмотното ни население.Преди няколко дни в сия форум защитих лекарското съсловие и такава помия се изля срещу тях и никой не ме подкрепи.Сега изведнъж се сетихте,че спасявали човешки животи.Само защотоБ.Б.е казал нещо.Ами това е всеобщо мнение-касапи,некадърници,Корумпирани олигифрени и т.н.sorry,че ви го напомних.
349
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човешката глупост наистина няма граници. Като, например, ударния случай да наречещ лекари, спасяващи човешки животи "касапи". Или да прозрещ новата ни национална стратегия срещу тероризма в "дюнер на всеки ъгъл". Те всичките тия неща ги е писал Карл Май във "Винету". Ама да се беше напънал поне да прочетеш и още нещо, да не е излагацията толкова всеобхватна. А 20-те процента българи, идентифициращи се с личността на снимката, идолопоклонничат на Митьо Очите, Бай Марин и други такива...Noment
348
0
 
10
 
! Отговори
Танас преди 11 години
Рядко се пускам да пиша коментари,предпочитам да чета такива,особено под някой злободневни теми.Изказването обаче на един телохранител,въобразил си,че е "Бащица" на нацията ме провокира да МУ кажа две неща(знам,че верните придворни Пиари му донасят редовно за всенародната любов):1 Драги ми Бойко,тези "глупави" хорица до вчера вероятно са ти вярвали и пак така глупаво са гласували за теб,надявайки се ,че твоето управление ще им осигури хляб и препитание.
347
0
 
7
 
! Отговори
Znam преди 11 години
Ами какво очаквате преди ни обиждаха на лош генен материал(все едно борисов се е пръкнал от нещо друго) сега няма граница нашта глупост .Е докога ще ни стигне това търпение ?Срамно е , няма значение Българи или *** всички сме тръгнали не от глупост ,а от човешко отчаяние ,мизерия и липса на добро и достоинно заплащане тук .
346
0
 
6
 
! Отговори
боко преди 11 години
Напълно вярно,особено ако ми следите изказванията пред парламент,телевизии и избрани журналисти.
345
0
 
5
 
! Отговори
Борисов преди 11 години
Човешката глупост няма граници, как пък всичките заприличахте на мен!!! Не бива така!!!
344
0
 
8
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
БОКО Е ГЕНИИ..., ПРОВИДЪНС...- СЛЕД КАТО ПРОВИДЯ, ЧЕ НАРОДА МУ (с изключение на партийците му....) СА "КОФТИ МАТ,РЯЛ"....- СЕГА ПРОВИДЯ И , ЧЕ ГЛУПОСТТА НА ПАРТИЙЦИТЕ МУ - според БОКО ЕДИНСТВЕНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ...., НЯМА ГРАНИЦИ...!!!БРАВО БОКО - ТИ СИ ПИЧ... НЕ... ТИ НАПРАВО СИ ВИНЕТУ...!!!
343
0
 
2
 
! Отговори
Kornelija преди 11 години
Kato iskat da berat ne6to ima dostata4no rabota vBalgarija.Te taragvat kam Zapada,kato misljat,4e tam 6te im dadat pari ili da kradat.Ne gi puskayte na granicite,ami gi proverjavate imat li Dogovori ili sarazboynici.Sega 6te iskat pomo6ti ot Balgarija i pak 6te lejat
342
4
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
za6to pluete Borisov Cvetanov a ne pluete stani6ev komonistite obraxa darjavata a sega borisov da opravya sicko tova e v bg nikoga nyama dase opravim s tezi komonisti i za *** te vinagi sa na nai mrsnata rabota i dali nyakoi ot tyax ima trydov dogovor kato raboti nyakade v bg i poslya gi pluete za6to kogato e imalo rabota predi godini sicki cigai sa rabotili i to vinagi sa raboteli na nai lo6ata rabota