Казваме "Довиждане" на Уорлик на 14 септември

Все още не е ясно кога идва новият американски посланик у нас
Обновена: 27 юли 2012 12:14 | 27 юли 2012 12:14,
230
Казваме "Довиждане" на Уорлик на 14 септември
Джеймс Уорлик напуска България наесен. Снимка: БТА

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик приключва своя мандат в България и планира да напусне страната на 14 септември, съобщиха от пресслужбата на посолството на САЩ.

Той ще се завърне във Вашингтон и ще започне работа като заместник-специален представител за Афганистан и Пакистан - длъжност за старши  дипломат в офиса на Държавния секретар.  Датата на пристигането на следващия посланик все още не  е известна.

"За мен беше чест да работя като представител на президента на САЩ в България и аз се гордея с напредъка, който постигнахме в укрепването на американско-българските отношения", заявява посланик Уорлик.

В сферите, в които работата ни бе най-тясно обвързана - върховенството на закона, енергийната независимост, сътрудничеството в областта на сигурността, инвестициите на САЩ и културния и образователен обмен - ние развихме трайни партньорски отношения и установихме добро приятелство", допълва посланик Уорлик. 

"От деня, в който пристигнах, всеки миг в България ми носеше радост. Бях впечатлен от голямата красота и многобройните чудеса, скрити в тази страна, независимо дали това е каменистият бряг на Калиакра, или са прекрасните музикални фестивали. Дълбоко вярвам, че България е един скрит скъпоценен камък", добавя Уорлик.

"И макар че все още не е дошло времето да си вземем довиждане, нека споделя, че ще ми липсват преди всичко хората на България, както и големият брой българи, станали мои приятели. България завинаги ще остане в сърцето ми", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
11
 
! Отговори
до 160 преди 11 години
Първичен елементарник, кой си ти куха кратуно ?
146
0
 
22
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
ОЧАКВАТ СЕ ----НАРОДНИ ВЕСЕЛИЯ в Бг!
145
1
 
5
 
! Отговори
гАНЬО бАЛКАНСКИ преди 11 години
ДО 160 нЕЩО МАЙ ПРОРОК СЕ ИЗВЪДИ! *** НАРОД Е БЪЛГАРСКИА, ТИ ГО ДОКАЗВАШ!
144
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да каже за кого ще се омъжи
143
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ихх неможе ли още сега. Нямам предразсъдаци но гейовете ми идват в повече
142
0
 
10
 
! Отговори
Коментар преди 11 години
От ВСВ насам не е имало друг, който толкова да навреди на Българо-Американските отношения. Г-н Уорлик направи и невъзможното за да настрои българският народ срещу политиката на Държавният Департамент. Действията му на територията на Република България са несъвместими с дипломатическият му статут и ако имахме нормални държавници, той щеше да е Persona NonGrata.Интересна е оценката,която получава от правителството на САЩ-второразредна мисия, спомнете си предишния посланник,отиде Посланник в Русия
141
1
 
12
 
! Отговори
13 преди 11 години
довиждане господин селянин и не се връщай повече в Балгария
140
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зачезвай, педофилско наркоманче и циганолюбче! На никой българин няма да липсваш.
139
4
 
1
 
! Отговори
хаха до 169 преди 11 години
само ника ти беше достатъчен, коментарът ти е ясен - не се хаби да пишеш...пурковци, бацета и байчовци останаха тук. жлако, много жалко.
138
0
 
8
 
! Отговори
до 159 преди 11 години
Да сме единни ? Ние ? Това никога не е било ние сме стадо овце и за това ни правят на нищо. Нямаме стимул да се развиваме да печелим, а имаме такава природа и богадства но друг ги граби!
137
2
 
9
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Да ходи да подкрепя родните си гейове.
136
2
 
7
 
! Отговори
ПУРКО преди 11 години
"И макар че все още не е дошло времето да си вземем довиждане, нека споделя, че ще ми липсват преди всичко хората на България, както и големият брой българи, станали мои приятели. България завинаги ще остане в сърцето ми". А ти на нас- НЕ!!!
135
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте и една от верните му слуги най в ляво стои и чака да му наредят как да до съсипе армията ни.
134
2
 
11
 
! Отговори
Урааа преди 11 години
Да се маха тоя лицемер ,дето се бърка и коментира всичко и всеки. Имаме си премиер дето знае всичко! Не ни е нужен и посланник ,който все съвети да дава ... Да си върви в САЩ и да се прави на умен там!
133
0
 
25
 
! Отговори
Молба преди 11 години
Г-н Уорлик, приветствам Ви с напускането на България, ако е възможно ускорете заминаването си !Моля Ви, вземете със себе си господата Цв. Цветанов и С. Дянков, като ДАР от нас !...and never back, please...
132
1
 
11
 
! Отговори
brigante преди 11 години
тоя *** щеше уж преди няколко месеца да си ходи...к'во стана?цяла година ще стане откакто си отива, а все още седи и * манекенки...т'ва правеше през цялото време! срамота!
131
1
 
12
 
! Отговори
Пф преди 11 години
На тази *** давам последните пари за билета , само да излети от България и дано няма да кацне на тази земя
130
1
 
7
 
! Отговори
pojarnia преди 11 години
Другаря борисов ще плаче сигурно за тая загуба.
129
2
 
5
 
! Отговори
Мдааа... преди 11 години
Един ***** по-малко.
128
2
 
6
 
! Отговори
AHA преди 11 години
ще осащесви мечтите си за геиовете уорлико.Джихадистите от пакистан и афганиста ще му сложат никаба и ще го фaкат до спукване.