Казваме "Довиждане" на Уорлик на 14 септември

Все още не е ясно кога идва новият американски посланик у нас
Обновена: 27 юли 2012 12:14 | 27 юли 2012 12:14,
230
Казваме "Довиждане" на Уорлик на 14 септември
Джеймс Уорлик напуска България наесен. Снимка: БТА

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик приключва своя мандат в България и планира да напусне страната на 14 септември, съобщиха от пресслужбата на посолството на САЩ.

Той ще се завърне във Вашингтон и ще започне работа като заместник-специален представител за Афганистан и Пакистан - длъжност за старши  дипломат в офиса на Държавния секретар.  Датата на пристигането на следващия посланик все още не  е известна.

"За мен беше чест да работя като представител на президента на САЩ в България и аз се гордея с напредъка, който постигнахме в укрепването на американско-българските отношения", заявява посланик Уорлик.

В сферите, в които работата ни бе най-тясно обвързана - върховенството на закона, енергийната независимост, сътрудничеството в областта на сигурността, инвестициите на САЩ и културния и образователен обмен - ние развихме трайни партньорски отношения и установихме добро приятелство", допълва посланик Уорлик. 

"От деня, в който пристигнах, всеки миг в България ми носеше радост. Бях впечатлен от голямата красота и многобройните чудеса, скрити в тази страна, независимо дали това е каменистият бряг на Калиакра, или са прекрасните музикални фестивали. Дълбоко вярвам, че България е един скрит скъпоценен камък", добавя Уорлик.

"И макар че все още не е дошло времето да си вземем довиждане, нека споделя, че ще ми липсват преди всичко хората на България, както и големият брой българи, станали мои приятели. България завинаги ще остане в сърцето ми", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледам коментаторите негодуват срещу някаква "Милка" и си казвам "чакай да се върна назад и да я видим тази какво толкова е казала" и се радвам, че го видях. Сега ще докажа на мъжа си, че има хора който харесват "Урко", защото той все ми казва: "казвам ти всякакви ги има, няма да се учудя да има и някой, който да го харесва". Иначе коментара е платен, текста е ПР-ски стил, ключовите думи (колкото и нелепо да звучат в текста) са точно пропаганден стил, сори Милке кофти текст!
106
0
 
2
 
! Отговори
puh преди 11 години
do Madam JivkovaMolia Vi, ne se izkazvaite nepodgotvena! I si vzimaite hapchetata.
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИЛА ти май си и Людмила
104
0
 
4
 
! Отговори
adio преди 11 години
Ясно колко е голям спесuaлист след като го пращат в афганистан и палестина
103
0
 
3
 
! Отговори
ДО 108 преди 11 години
ГРЕШИТЕ ДРУГАРЮ ПОДЛАГАРСКИ.ОЩЕ НЕ Е РЕШЕНО...БИГАТИРА ЛИЛИПУТИН СЕ НАПРЯГА ДА МИСЛИ,КОЙ ЩЕ ВИ Е НАЙ--УДОБЕН--ТОЙ ВЕЧЕ ЩЕ НАЗНАЧАВА ПОСЛАНИЦИТЕ НА АМЕРИКА--ДОВОЛНА ЛИ СИ,СЕРЕГЕЙКЕ ?..
102
4
 
3
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 11 години
Ако ставаше въпрос за руския посланник сега щеше да излети и чинията на бузлуджа в слава на братския комунистически народ. Дригари на уорлик мисля че ми е все тая за вашето мнение. Може дори да си го е преместил в другия крачол. Човека си отива щастлив че е помогнал някак мафиотската структура бсп да губи всички позиции за което му благодарим.
101
1
 
1
 
! Отговори
тим преди 11 години
на негово място идва посланичка която не се церомони нито с държавата в която е а още по лошото е че е за военни деиствия срещу сирия и иран и за нея само така се оправят нещата идва от босна там е била за последно посланик
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИЛА ще те оставим да се позабавляваш
99
1
 
4
 
! Отговори
до 108 преди 11 години
и аз това имах предвид- специалист по ядрените оръжия- явно България е продадена на Израел и САЩ, тепърва ще берем плодовете от тази наша слагаческа политика.
98
0
 
7
 
! Отговори
ju-huuuu! преди 11 години
Oficialen neraboten den!:D
97
0
 
9
 
! Отговори
азе преди 11 години
Много се ---НАСКЪРБИХ!Започвам да плача...!
96
3
 
14
 
! Отговори
:) преди 11 години
Гейчетата, *** и ББ горко плачат ! Техният защитник си заминава. Всеки от споменатите си мисли: "Ами, ако изпратят нормален човек??? Какво ще стане с мен?"
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много тъжна новина
94
3
 
16
 
! Отговори
BO преди 11 години
Да се маха тоя мръсен, долен..
93
0
 
5
 
! Отговори
tim преди 11 години
на негово място идва посланичка която е работила в пентагона и е била военен съветник на обама и за нея решаването на проблемите е с безкомпромисна военна сила и намеса с една дума посланик които изключва мирни преговори а само да се деиства с военни мерки
92
17
 
2
 
! Отговори
Мила Живкова преди 11 години
Не е ли твърде некултурно да се обръщате към мен с умалително име, след като не се познаваме?! А отностно коментарите Ви - не влагам никакъв сарказъм, нито пък ирония! Негово превъзходителство е един от малкото достойни и свободомислещи хора в тази държава! И наистина милее за нея, в случай че не сте го забелязали по действията му!
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък мисля, че е сарказъм и се е получило много добре. Просто няма как да съществува човек, който да напише насериозно подобно нещо.
90
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ''Довиждане", а "Сбогом", *** ***!!!!!!!
89
2
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Е една добра вест най -накрая 14 септември национален празник!
88
0
 
7
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
Днес в НС , е имало ЦЦ - троп троп :)))