Парите на Плевнелиев за командировки в чужбина са крайно недостатъчни

Одобрените от МС 980 хил. лв. са по-малко от разходите за полети през минали години
30 юли 2012 18:55,
327
Парите на Плевнелиев за командировки в чужбина са крайно недостатъчни
Администрацията на президента е направила стриктни разчети според финансовото състояние на държавата. Снимка: БТА

За осъществяване на международната програма на държавния глава, вицепрезидента и цялата администрация в бюджета за 2012 г. са заложени едва 94 000 лв. по параграф „Краткосрочни командировки в чужбина“.

Тази сума  е крайно недостатъчна за осъществяването на международната дейност на президента, вицепрезидента, секретарите, съветниците и други служители от администрацията.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава във връзка с постъпили запитвания относно одобрените с постановление на МС допълнителни бюджетни средства в размер на 980 хил. лв. по бюджета на администрацията на президента за 2012 г.

В този параграф не са предвидени никакви средства за покриване на разходите на Авиоотряд 28, които от 2011 г. се заплащат от бюджетите на съответните администрации, се посочва в съобщението.

Още по темата
Одобрените с постановление на МС допълнителни бюджетни средства по бюджета на администрацията на президента за 2012 г. в размер на 980 000 лв. са сравнително по-малко от направените разходи за полети със специално предназначение през предходните години.

Например, през 2007 г. са направени разходи за полети на президента и вицепрезидента в размер на 1 177 927 лв., през 2008 г. - 2 280 733 лв., през 2009 г. - 1 458 743 лв., и то при по-ниски цени на горивата, се уточнява в съобщението.

Международната програма на президента е съобразена с външнополитическите приоритети на страната ни и с интензивния календар на международни срещи на най-високо равнище.

Администрацията на президента е направила стриктни разчети на всички разходи на институцията, съобразявайки се с финансовото състояние на държавния бюджет, категорични са от прессекретариата на държавния глава.

Бюджетът на администрацията на президента за 2012 г. е определен в размер на 4 136 000 лв. – най-ниският за последните 10 години, в т. ч. и с 50 000 лв. по-малко от този през 2011 г., посочват още от администрацията на Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
1
 
22
 
! Отговори
до 241 преди 11 години
Те кат го канят да му осигоряват там квот му е нужно....Що ли го хвалиха че е най богатият президент!!!! В новата ни история??? А сега бил беден и не можел да се показва по света,както и 99 процента от сънародниците си!! Но вие не искате пари все още ??? ЗА да ИЗЛЕЗЕТЕ И ДА ВИ ВИДЯТ.
211
1
 
32
 
! Отговори
Зрител преди 11 години
Нали бившия комсомолски секрета е от назначените МИЛИОНЕРИ през 90-те. Да си продаде къщата в Гърция или на черноморски бряг и вичко е ОК. Пък и колкото по малко пътува толкова по добре, защото ха си е отворил устата ха е изрекъл поредната глупост гарнирана с идиотската му усмивка.Само да свали портрета на Левски от кабинета си.
210
3
 
33
 
! Отговори
БОЗО преди 11 години
И ТОЗИ ГЕРБЕР ИСКА ПАРИ. ТЕ ДРУГО НЕ ЗНАЯТ ОСВЕН ДА ВЗИМАТ. ДОЛУ ГЕРБ
209
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
червени полтбюровски маймунки от ГРОБ-----края ви наближава......какво ще правите когато тиквока не е мин,пред. а клиент на на софийския......мъка,мъка....стягайте се да му ходите на свиждане...!!!!
208
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лека нощ другари. Спете спокойно и сънувайте че изборите са минали и управляват пак комунистите. Раздават ви куфарчетата, доган разпределя порциите а вие само крадете и си харчите.
207
16
 
4
 
! Отговори
До 242 преди 11 години
Ти искаш като се сабудиш и сър-гей пак да е премиер и да крадееш да крадеш както си можеш. Тези времена са безвъзвратни, набий си го в тъпата глава.
206
1
 
6
 
! Отговори
До ха ха хаааа преди 11 години
Явно са станали да сменят памперсите
205
3
 
28
 
! Отговори
Не трябваше да... преди 11 години
Излишен харч. Наш Роско и от тук можеше да се усмихва и да надгражда. Не е необходимо да ни будалкат с глупавите си "приоритети". Мизерията е пълна, няма какво да се лъжем. Само 11 % от българите живеят нормално. Е, как така останалите близо 90 % са абсолютни некадърници ? Така излиза, че по голямата част от гласувалите за ГЕРБ влизат в това число на 90-те процента. Не зная защо искам изборите да са в следващата неделя.
204
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откакто геце не е президент и всички разбраха кой е новия го канят непрекъснато и навсякъде. Гоце никой не искаше да го чуе а не да го види. Никой не иска дори комунист да му гостива. Само бабите с плетките харесват комунистите. Ако видите млад комунист това е наследник на някой крадлив партиен секретар.
203
15
 
2
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Другари слагайте памперсите, вземете си хаповете и лягайте. И утре Борисов ще е премиер и ще имате време да си плюете. Гответе се кой оцелее и следващите пет години да плюете че всички вече разбрахме каква е алтернативата за България и че комунистите сеят само разруха и престъпност.
202
0
 
2
 
! Отговори
rekston преди 11 години
purvanov sie givurcal mnogo dobre pretezi dva mandata shtom tolkova mnogo parai sa mu otpushtali
201
3
 
7
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Тиквите поне семки имат извътре, кратуните са много бедни дори и на това...та такива ни управляват сега...те не могат дори и да се размножат нормално, поради липсата на достатъчно посадъчен материал извътре...
200
4
 
3
 
! Отговори
от 233 преди 11 години
Сегашното правителство ще бъде действащо докато следващия парламент избере ново. СЛЕД това, по примера на Костов, Борисов може да влезе в Народното събрание, но не и да бъде премиер, защото вече ще има друг такъв, който, ако подаде оставка, ще подаде оставка на цялото правитрелство. А ако отново ГЕРБ си купи изборите и получи мандат, то следващият премиер отново ще бъде отново толкова безочлив, че ще се отметне от обещанията си да подаде оставка.Гарантирано от ГЕРБ.
199
2
 
7
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
На кого мутрата разтриваше ушете? На Янко...и той е от същия етнос, но от правешкия клан, а сегашният е от банкнския...но оня беше по-тарикат, че поне манипулираше руснаците, а днешния даже не е необходимо някой да го манипулира, той си е изул гащите и седи в поза партер пред така наречените "Велики сили"...кратуна...и тиква не заслужава да го наричат даже...
198
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
222, Това правителство НЯМА ПРАВО да участва в следващите избори - то ще бъде действащо правителство по време на изборите, а съгласно Конституцията, държавен орган, каквито са министрите, няма право да се кандидатира. Друг е въпросът, че ГЕРБ най-нагло обясняват, че са в отпуск, на какъвто НЯМАТ ПРАВО, тъй като министрите не са в трудовоправни отношения, а са държавни органи. То ако бяха в трудовоправни отношения, Борисов отдавна трябваше да е изгонен, тъй като в петък бяга от работа.
197
1
 
4
 
! Отговори
osata преди 11 години
Смешно е, когато се правят сравнения с разходите за изминали години. Защото и за обикновения човек от народа няма увеличение на заплатите и пенсиите, а разходите се увеличиха чувствително вследствие на непрекъснатото нарастване на цените. Защо това не се отчита?От друга страна, доколкото си спомням, президентът ни обеща, че ще оптимизира състава си и разходите на президентската институция. На практика се оказва точно обратното. Или вече забрави?
196
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай Плевнелиев, мачкай ***! Само ГЕРБ!
195
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за тия работи жена му може и ушите да му дърпа
194
1
 
6
 
! Отговори
ТОЯ Е ПЪТНИК преди 11 години
Ако ходи до Молдова при нашите братя Бесарабски българи ,ако ходи да Албания при Самоиловите българи ,Ако ходи до Македония парите са му предостатъчни . НЕ ИСКАМ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ ДА ХОДИ И ДА РЪСИ ПРОСТОТИИ ДА ЛИЖЕ АМЕРИКАНСКОАФРИКАНСКИ *** ЗАЩОТО КОМПРОМИТИРА СВОИТЕ СЪНАРОДНИЦИ . Ако му е скучно по нагоре съм споменал КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИ И КЪДЕ ДА ХОДИ ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ КОИТО СЕ САМООПРЕДЕЛИ ,,НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ,,
193
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според данните изнесени наскоро, той е най-богатия. Защо опря до париците на и без това изнемогващият народ? Хайде, Плевнелиев, дай да видим що за държавник си, колко чиниш и колко ще дадеш за собствения си народ, вместо да го ръсиш! Хайде!