Парите на Плевнелиев за командировки в чужбина са крайно недостатъчни

Одобрените от МС 980 хил. лв. са по-малко от разходите за полети през минали години
30 юли 2012 18:55,
327
Парите на Плевнелиев за командировки в чужбина са крайно недостатъчни
Администрацията на президента е направила стриктни разчети според финансовото състояние на държавата. Снимка: БТА

За осъществяване на международната програма на държавния глава, вицепрезидента и цялата администрация в бюджета за 2012 г. са заложени едва 94 000 лв. по параграф „Краткосрочни командировки в чужбина“.

Тази сума  е крайно недостатъчна за осъществяването на международната дейност на президента, вицепрезидента, секретарите, съветниците и други служители от администрацията.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава във връзка с постъпили запитвания относно одобрените с постановление на МС допълнителни бюджетни средства в размер на 980 хил. лв. по бюджета на администрацията на президента за 2012 г.

В този параграф не са предвидени никакви средства за покриване на разходите на Авиоотряд 28, които от 2011 г. се заплащат от бюджетите на съответните администрации, се посочва в съобщението.

Още по темата
Одобрените с постановление на МС допълнителни бюджетни средства по бюджета на администрацията на президента за 2012 г. в размер на 980 000 лв. са сравнително по-малко от направените разходи за полети със специално предназначение през предходните години.

Например, през 2007 г. са направени разходи за полети на президента и вицепрезидента в размер на 1 177 927 лв., през 2008 г. - 2 280 733 лв., през 2009 г. - 1 458 743 лв., и то при по-ниски цени на горивата, се уточнява в съобщението.

Международната програма на президента е съобразена с външнополитическите приоритети на страната ни и с интензивния календар на международни срещи на най-високо равнище.

Администрацията на президента е направила стриктни разчети на всички разходи на институцията, съобразявайки се с финансовото състояние на държавния бюджет, категорични са от прессекретариата на държавния глава.

Бюджетът на администрацията на президента за 2012 г. е определен в размер на 4 136 000 лв. – най-ниският за последните 10 години, в т. ч. и с 50 000 лв. по-малко от този през 2011 г., посочват още от администрацията на Росен Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
7
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Жалко, че нямаме силна армия като гърците, преди да направят военния преврат там, жалко, че нашите полицаи не са като испанските да се присъединят към протестите на народа...а всъщност към какви протести да се присъединят, дори и да искат като той българина не протестира...ако протестира, протеста е предварително дирижиран и краят му е ясен, защото го яхва някой близък до статуквото...
191
0
 
7
 
! Отговори
панжола преди 11 години
въхххх,да ги ожалиш горките,тц.тц.тц ...
190
3
 
8
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Колкото и да реват най-червените от червени комунисти - ГЕРБ, народа разбра, че няма разлика между БСП, СДС, ОДС, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, Атака, РЗС...и всички, на които им предстои да се появят и всички *** изредили се във властта за последните 23...вече почти 24 години...тунеядци...мачкал бил някой комунизите...никой нищо не мачка в партийните среди...но народа всички го мачкат! Народа наистина трябва да вземе властта в собствените си ръце!!!
189
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и да реват *** ГЕРБ ще управлява не един или два а много повече мандата. Българският Народ ще гласува доверие отново на това правителство съставено от зключителни професионалисти.Форумите не значат нищо. Истината е в Народа и Народа е доволен. България се развива с бесни темпове докато страни като Испания и Италия фалират.
188
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецка като си дойде от почивка ще оправи нещата ще ги накара да глсуват в парламента за пътните на президента ще приемат и нещата ще си дойдат на мястото
187
0
 
12
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Тя и мутрата май ще се окаже от най-бързо разплождащия се етнос...вземете и проследете родословното му дърво...
186
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде ще ходи, я да си сяда на ***! Остана една плюнка народ, а той президент го раздава! Кого представлява всъщност???/
185
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
президента е в беда няма пари за път
184
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредното гов.о във властта! Прав е Охранител!
183
0
 
8
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Въобще да не излиза извън страната! Тези пари ще му стигнат въобще да не се прибира у дома...и без това жена му явно не е заритала за него, но да бъде всеки ден в различно населено място на България и да разговаря с колкото се може повече хора и да се опита да направи наистина нещо смислено и полезно за държавата!!! Всичко друго, което ще похарчи е нахалос...!!! Да се опита да промени наистина нещата! Да, но няма топки...!!!
182
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до северния полюс ли ще ходи
181
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо всеки ден умират хора не защото не могат да се излекуват а защото нямат пари
180
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трбва да има край
179
1
 
3
 
! Отговори
Krasimirova преди 11 години
na podobni internatzionalni ofitzialni predstavitelni sresti moje da prasta saprugata si da go predstavlyava, kakto negovia kolega B.Obama. BG jenite sa rabotlivi i spestovni i znayat kak s malko pari da napravyat mnogo radosti za sebe si, za semeistvoto si, za Rodinata si, za sveta!s tosi variant spestyavame ot mnogoto prezidentski pridrujavast personal! Kristalina Georgieva, Irina Bokova, Elena Poptodorova, Stefka Kostadinova i mnogo drugi balgarki mogat! i Juliana Plevnelieva moje!
178
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пълен хаус в държавата
177
1
 
12
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
С тези пари, които са му гласувани, ако е истински мъж, ще може за мандата си да обиколи всички населени места в България и да се опита да озапти Боко, с властта, която му даде същият, но не му се иска...страх го е да не го очистят...а и няма нищо общо с В.Левски на който никой пари наготово не е давал и никой не го е молил да посвети живота си на българската кауза, но го направи...няма май да се родят повече такива българи...?!
176
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора, Тиквата да не е на море?
175
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали скапахте малкия и среден бизнес , сега ще се чудите откъде да събирате бюджет !
174
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от лошо по- лошо идва по какъв начин трябва да и се покаже че така не се живее-те са слепи ,те са нагли ,те са безкруполни ,те са инквизиторите на народа ,те мъчат народа ,те мъчат нашите деца ,те мъчат нашите родители ,те мъчат нашите братя и сестри
173
0
 
12
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Да, тихите води са най-страшни! Преди около година и половина бях писал положителни коментари за Плевнелиев. СЪЖАЛЯВАМ!!! Той ще се окаже по-нагъл и от БОКО...май...?