Павлова разваля концесията на къмпинг „Каваците-Север”

Плажът в Китен отговарял на всички изисквания
4 авг 2012 18:40,
122
Павлова разваля концесията на къмпинг  „Каваците-Север”
Павлова извърши внезапни проверки. Снимка: МРРБ

Внезапна проверка по Южното Черноморие за изпълнението на концесионните договори и на договорите за наем извърши днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, съобщиха от ведомството.

Проверени са три плажа, като договорът за концесия на къмпинг "Каваците - Север" предстои да бъде прекратен.

"Това, което правим от началото на сезона, е да проверим отново изправността на всички 60 концесии и 35 наема на плажове. Първите инспекции очертаха три основни нарушения - при 60 процента от договорите имаме нарушение в разпределението на плажовете за платен и свободен достъп в ущърб на последния, проблеми с площта на преместваемите обекти и в 80 на сто от случаите - проблем със спасителните и медицинските пунктове", коментира Павлова.

Всички нарушители са имали петдневен срок от първите предписания да отстранят нередностите, които при сегашните проверки ще бъдат огледани отново.

"За всяко едно от нарушенията концесионерът дължи по 0,5 процента от стойността на годишната си концесионна или наемна такса. При установени три нарушения вече има основание за предприемане на процедура по прекратяване", уточни министърът.

Проверката е установила, че концесионерът на плажа в Лозенец първоначално не може да представи изискуемото медицинско оборудване.

В течение на проверката по другите концесионни изисквания оборудване е било осигурено, без лекарят да знае, че го има. Заведенията на плажа са с близо 50 на сто площ над допустимата по закон.

Концесията на къмпинг "Каваци - Север" предстои да бъде прекратена, тъй като няма спасители на всеки 100 метра, няма медицински пункт, а фирма за промишлени стоки незаконно събира пари от незаконно поставени чадъри.

"На практика плажът е неохраняем и хората, които идват тук, трябва да са наясно с този факт. Предприемаме стъпка по прекратяване на договора, запор на банковите сметки на концесионера, а нарушителите, събиращи пари от плажуващите, ще бъдат предадени на компетентните органи", отсече строителният министър.

Според Лиляна Павлова концесионерът досега не е внесъл дължимата такса от 40 хил. лв., за което ще му бъдат търсени и лихви за просрочията в размер на 10 хил. лева.

Инспекцията по плажовете днес е установила, че единствено плажът в Китен отговаря на абсолютно всички изисквания. Налице е и равномерно разпределение на платен и свободен достъп до плажа, възможност инвалиди да го посещават, а медицинският пункт е напълно оборудван, като има необходимата апаратура за оказване на първа помощ.

Проверките ще продължат до края на летния сезон и чрез лицензирана фирма, която да прави измерванията с gps уреди, като към настоящите екипи ще бъдат включени представители и на РЗИ и ДНСК.

През миналата година от глоби и санкции са събрани над 300 000 лв., посочи Лиляна Павлова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
5
 
! Отговори
ДО 84 преди 11 години
БРАТ,КРАЙБРЕЖИЕТО ДО КАЛОТИНО ЛИ Е ?...
56
10
 
18
 
! Отговори
Sasho do 77 преди 11 години
77 ти си пълен ***. Направи си една работилница за поправка на стъкла например и бачкаи, обработвай си нивата и си продавай продукцията на пазара, купи си камион и карай из Европата. КОЙ ТУКА Е РОБА И ГОСПОДАРЯ БЕ ***?? При комунизма всички бяхме зле платени роби, не само това ами и крепостни. не можеш да отидеш в друг град защото нямаш жителство нали?? *** НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА
55
13
 
7
 
! Отговори
ники преди 11 години
Сега, кое е Лилито, прасето на заден план с бялото боне, или прасето на преден план със синята раирана тениска?
54
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен 72 преди 11 години
Какви комунисти те гонят.При частна собственост има само господари и роби.
53
13
 
16
 
! Отговори
БойЧО преди 11 години
И ТАЗИ КАТО ДАНС С МАНДРИТЕ. ТОВА ЛИ Е РАБОТАТА НА МИНИСТЪРКАТА. КЪДЕ Е ЕКИПЪТ ПО ВЕРТИКАЛА, ТЯ НЕ МОЖЕ ДА ГО ОРГАНИЗИРА ДА РАБОТИ, А СЕГА ПРАВИ ЦИРКОВЕ ЗА ПРЕД ХОРАТА. НЕКА ДОЙДЕ И НА НАШИЯ ПЛАЖ И НА СЪСЕДНИЯ И ТАКА ДО КРАЯ ПО ЦЯЛАТА ИВИЦАЦИРК = ГЕРБ
52
15
 
20
 
! Отговори
БойЧО преди 11 години
ТОЗИ ОТКАЧЕН АНОНИМЕН ОТ ГЕРБ ДЕТО ОБИЖДА И ПСУВА Е НАПРАВО ЗА ЛУДНИЦАТА. ИЗПУШВАТ ГОРКИТЕ ГЕРБЕРИ. ДА ГИ СЪЖАЛИ ЧОВЕК
51
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aма ГРЕБ още ли са на власт?
50
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ясно, ще ги раздадат на своибързат, щото догодина по това време може и да не могат
49
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че ако това е работа на министъра, всичките надолу по вертикала какво правят? Айде бе....
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Линдзи Вон: Моля, изпратете ми ключовете за апартамента в Банско
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали министърката Лиляна Павлова, която отговаря за магистрали и шосета, ще провери, защо панорамното шосе край морето, между къмпинг Каваците, Дюни и Ропотамо е затворен с мантинели и засипан с противотанкови насипи ? Нали уж щяхме да развиваме туризъм, пък затваряме маршрута на туристите.
46
4
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Ходим на море и се правим, че работим. Дянков и той проверяваше цените по южното черноморие в началото на сезона....
45
2
 
10
 
! Отговори
дикиш преди 11 години
Вярно е- на "Константин и Елена" се безобразничи доста нагло! Проститутката която е в средите на *** от създаването му е станала отговорник на комплекса! Нейните "дружки" обслужват и в момента депутати и чужди "купувачи" в комплекс "Хармония" - ФАКТ че земята не е в собственост и всички СОБСТВЕНИЦИ в комплекса плащат 1000 евро НАЕМ на година за да не ядат БОЙ - ама с такива средства е леасно да плащаш за депутатска поддръжка и никога няма да направят проверка там!!
44
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще я развали разбира се, като не е бутнал дори таксата под масата.
43
3
 
4
 
! Отговори
МОР преди 11 години
Прочетете внимателно и бавно последното изречение,ако трябва прочетете го отново
42
3
 
14
 
! Отговори
Бургазлия преди 11 години
Селянино аз също съм търговец и плащам данъции се радвам ако нещо от моите данъци отива за града и се вижда къде отива
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
искам с Лиляна да сме под един чадър.кеф.
40
7
 
15
 
! Отговори
Burgazliq преди 11 години
направете всички плажове като централният плаж в Бургасбезплатни чадъри безплатни шезлонги чисто подредено и общината плащаама искате да лапате от концесии да взимате хиляди а концесионерът от къде да ги избие?от народа нали алчни ***
39
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРОСТО ПРОВЕРЕТЕ ЦЕНТАРАЛНИЯ ПЛАЖ В ГР. АХТОПОЛ, ОБЩИНА ЦАРЕВО, ОБЛАСТ БУРГАС - ТАМ ПОЧТИ ВСИЧКО Е НЕЗАКОННО!
38
8
 
14
 
! Отговори
хубава е преди 11 години
Г-жа Павлова е хубава жена,естестена,с бяла прозрачна кожа,лъскава дълга коса и много чаровни глас,очи и усмивка. В действителност емалко закръглена,камерите и качват повече кгр.Близо до нея се усеща приятно магнетично излъчване,стилна жена.