Павлова разваля концесията на къмпинг „Каваците-Север”

Плажът в Китен отговарял на всички изисквания
4 авг 2012 18:40,
122
Павлова разваля концесията на къмпинг  „Каваците-Север”
Павлова извърши внезапни проверки. Снимка: МРРБ

Внезапна проверка по Южното Черноморие за изпълнението на концесионните договори и на договорите за наем извърши днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, съобщиха от ведомството.

Проверени са три плажа, като договорът за концесия на къмпинг "Каваците - Север" предстои да бъде прекратен.

"Това, което правим от началото на сезона, е да проверим отново изправността на всички 60 концесии и 35 наема на плажове. Първите инспекции очертаха три основни нарушения - при 60 процента от договорите имаме нарушение в разпределението на плажовете за платен и свободен достъп в ущърб на последния, проблеми с площта на преместваемите обекти и в 80 на сто от случаите - проблем със спасителните и медицинските пунктове", коментира Павлова.

Всички нарушители са имали петдневен срок от първите предписания да отстранят нередностите, които при сегашните проверки ще бъдат огледани отново.

"За всяко едно от нарушенията концесионерът дължи по 0,5 процента от стойността на годишната си концесионна или наемна такса. При установени три нарушения вече има основание за предприемане на процедура по прекратяване", уточни министърът.

Проверката е установила, че концесионерът на плажа в Лозенец първоначално не може да представи изискуемото медицинско оборудване.

В течение на проверката по другите концесионни изисквания оборудване е било осигурено, без лекарят да знае, че го има. Заведенията на плажа са с близо 50 на сто площ над допустимата по закон.

Концесията на къмпинг "Каваци - Север" предстои да бъде прекратена, тъй като няма спасители на всеки 100 метра, няма медицински пункт, а фирма за промишлени стоки незаконно събира пари от незаконно поставени чадъри.

"На практика плажът е неохраняем и хората, които идват тук, трябва да са наясно с този факт. Предприемаме стъпка по прекратяване на договора, запор на банковите сметки на концесионера, а нарушителите, събиращи пари от плажуващите, ще бъдат предадени на компетентните органи", отсече строителният министър.

Според Лиляна Павлова концесионерът досега не е внесъл дължимата такса от 40 хил. лв., за което ще му бъдат търсени и лихви за просрочията в размер на 10 хил. лева.

Инспекцията по плажовете днес е установила, че единствено плажът в Китен отговаря на абсолютно всички изисквания. Налице е и равномерно разпределение на платен и свободен достъп до плажа, възможност инвалиди да го посещават, а медицинският пункт е напълно оборудван, като има необходимата апаратура за оказване на първа помощ.

Проверките ще продължат до края на летния сезон и чрез лицензирана фирма, която да прави измерванията с gps уреди, като към настоящите екипи ще бъдат включени представители и на РЗИ и ДНСК.

През миналата година от глоби и санкции са събрани над 300 000 лв., посочи Лиляна Павлова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
има доста проблеми които да се оправят в нашата мила татковина. Преди 2 дни се върнах от българското черноморие и мога да кажа кои бяха най-големите проблеми за менединия е липсата на място по плажа, трябваше да ходя или в другия край на плажа и да вървя до там 30 мин или да се опъна на скалите, на плажа имаше видимо около 70-80% платена зонадругия съществен проблем на който не се обръща внимание е "***" по улиците от туби минерална вода от които не може да паркираш, все едно всичко е час
36
1
 
21
 
! Отговори
Окови от слепота преди 11 години
Видях заглавието и си казах,браво нещата в България се подобряват,правителствата се интересуват дали се спазват законите,които са приели в парламента.След като прочетох коментарите се убедих,че нашенците са си останали същите.Оплакват се,че нямали канализация,а същевременно защитават крадците на тяхната канализация.Няма ли кой да каже на тези хора,че когато концесионера на плажа и другите търговци започнат да спазват законите и да си плащат данъците,общината ще има пари за канализация.
35
0
 
13
 
! Отговори
летовник преди 11 години
Нека да дойде в св."Константин и Елена" и да види как на всяка алея и улица са поставени табели за платен паркинг и независимо от престоя сръчни момчета ти прибират по 5лв.Болетите съответно са за концерт с обозначе ред и място,но нали разбирате ,че алеите не са разграфени с място за паркиране!Ама няма да дойде по разбираеми причини или ако дойде тези "момчета" няма да ги има за час ,два:)
34
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИНИСТЪРКАТА НЕ СИ ПОПЛЮВА. фАКТ.
33
1
 
7
 
! Отговори
na 21 преди 11 години
xaxaxaxaxa shibanite sofianci si umirat .... zashtoto si mislqt 4e e komunizam i vsi4ko im e pozvoleno .... nqma takav film gospoda obadq ve4e se plashta ne e bez pari ...
32
6
 
14
 
! Отговори
LAZAROV преди 11 години
PREDI DA OTIDE KAM GERB KAKVO SLADKO PRASENCE BESHE A SEGA KAKVA SVINIA STANA
31
10
 
14
 
! Отговори
тц, тц преди 11 години
на кой му пука вашите жени хубави ли са или не!съобразявайте се малко, когато обсъждате външните качества на министрите, моля!те са на тези позиции, за да работят, не за да могат разни *** по форумите да ги оглеждат външно и коментират злобно, нали :)
30
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе магистрала има ли до морето както обеща Бойко?Няма!Еми оставка бе Павлова!!!!Айде баста!
29
5
 
6
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Всеки си има вкус.Няма да казвам,че е хубава само защото е министър,нито защото е от ГЕРБ.Жена ми е по-хубава от Анджелина Джоли,но това няма значение в случая.красотата е в действията,а не в тяло и лице.Ако и ти поради нейно некадърно решение, беше се прибирала от Троян до София през Враца за 12 часа,не знам дали щеше да я харесваш.Решения не се взимат от кабинета като гледаш как вали в София.Е после като и запари се усети да пътува и да нарежда,но грешката с ''Хемус''беше фатална!А до морето..
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само това, че още не е внесъл 40 хиляди лв. такса за концесията е достатъчно да му се развали договора.
27
3
 
7
 
! Отговори
един преди 11 години
Предлагам да спретнем една бърза класация за Мис от народните избраннички!Давайте имена! :)
26
5
 
14
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
аз не съм министър. предполагам, че жена ти е като Анджелина Джоли?Павлова е хубава жена, въпреки че поста й не изисква подобни качества, нали?
25
4
 
10
 
! Отговори
кандидат гербер преди 11 години
Без да съм мижитурка на гея,не мога да си позволя да ида на море.Може би трябва да почна да крада,защото заплатата не стига за нищо.
24
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Черноморието е пълно с българи. Ресторанти, хотели, кафенета - няма места. Улиците са задръстени с автомобили. А мижитурките на гея скимтят, че хората били обеднели. Номенклатурата на ДПС и БСП е в шок, защото Борисов не им дава да крадат на воля милиони. Ей това ги побърква.
23
17
 
13
 
! Отговори
Една преди 11 години
Обаче, съгласете се, че министър Павлова е най-лицеприятното нещо в правителството на ГЕРБ!Млада, амбициозна, готина. Кво повече искате от жената? *** :(
22
1
 
1
 
! Отговори
na 21 преди 11 години
aide pak zlobnite sofiiski komunisti ..q si ma....kata sgan gadno vi e 4e tezi 300 hilqdi vmesto da gi pribere v djoba gi davate na darjavata li smart za komunistite na vajeto vikaite men az shte ritam stolcheto pod kasite im kracheta
21
7
 
4
 
! Отговори
Компаньонката преди 11 години
Павлова,и Станишев трябва да глобиш,щото си дава гъ*а на руснаците,а не плаща патентен данък.
20
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
министърката е решила да иде на морето, но на държавна сметка, както са свикнали от нейното комунистическо потекло. Затова и уж прави някакви проверки, след които нищо не се променя. Естествено води със себе си и заслужилите придворни журналистки и те да се изкъпят на държавнасметка и да отразят великото събитие - как строгата министърка гони лошите капиталисти, за да останат само добрите...,
19
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На червените домати естествено им е по интересно как изглежда човека,а не това че си върши работата.Каквито са им шефовете,такъв е и електората им.Простаци.
18
4
 
13
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Пратиха Павлова да събира пари за референдума.