Прогнозата на БСП - гладни хора на протести през есента

Левицата за пореден път води задочен спор за АЕЦ "Белене"
7 авг 2012 18:00,
854
Прогнозата на БСП - гладни хора на протести през есента
Манолова чака протести. Снимка: архив Булфото

Спонтанни протести на гладни хора през есента и зимата прогнозира депутатът от “Коалиция за България“ Мая Манолова.

По нейни думи, след като изтече тримесечният мораториум върху цените на храните, който договори земеделският министър Мирослав Найденов с три търговски вериги, ще има скок нагоре.

Според Манолова повишението на цените на храните, заедно с покачването на тока и водата, “ще ударят“ българите. Тя призова правителството да помисли за увеличаване на доходите още от октомври.

С прогнози за нов вот на недоверие през есента обаче от левицата не се ангажираха. Червеният депутат Антон Кутев заяви, че не бива само БСП да инициира такива гласувания, но не пропусна да каже, че все пак основания има достатъчно.

Левицата влезе в задочен спор с регионалния министър Лиляна Павлова, която обясни, че ще са нужни три месеца на ГРАО, за да провери дали има 500 000 реални подписа в подписката за провеждането на референдум за бъдещето на АЕЦ “Белене“.

Според Кутев проверката може да отнеме максимум един месец. Депутатът обясни, че толкова време е отнело на БСП да се срещне с всички хора и да събере подписите им. Народният представител изрази съмнение, че това е опит да се отложи решението за референдума.

Според изчисленията на Мая Манолова пък дори преброяването на подписите да отнеме три месеца, референдумът трябва да се проведе най-късно до края на април.

Депутатът обясни, че срокът, в който трябва по закон да се проведе общонационалното допитване, е шест месеца от внасянето на подписката, но в този срок не се включва времето за проверка.

Левицата настоя и за отделна кампания за провеждането на референдума. По този начин от БСП отхвърлиха лансираното напоследък предложение на ГЕРБ да си проведе вот две в едно – парламентарни избори и референдум.

“Демокрацията на някои хора явно им изглежда скъпа“, коментира Антон Кутев твърденията, че допитванвето ще струва 40 млн. лева. Той изчисли, че с парите от контрабанда, които достигат над 1 млрд. лева, могат да се провеждат по 250 референдума годишно.

По думите на Кутев, ако се окаже, че не може да има референдум, това ще означава край на демокрацията у нас.

Според народния представител в момента ГЕРБ разиграват сцената с доброто и лошото ченге. В ролята на доброто влиза премиерът Бойко Борисов, а в ролята на лошото – депутатите.

Кутев определи като “невъобразими лъжи“ изявлението на премиера Борисов, че АЕЦ “Белене“ ще струва 22 млрд. лева.

Според червения депутат  единственият документ, който е подписан до момента, казва, че АЕЦ „Белене” ще струва малко под 4 млрд. евро.

По сметките на Кутев така атомната централа ще струва на всеки българин 1000 лева – 8 млн. лева разделени на 8 млн. души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


854
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
604
0
 
1
 
! Отговори
Moskva преди 11 години
a koga 6te ima Oficialna Informacia otnosno Proekta ''Vazroditeln Prozes'' ili pak Amerikancite 6te kajat Сигнализирахте за неуместен коментар
603
0
 
0
 
! Отговори
бай Бончо преди 11 години
Защо се боите от истината?
602
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...PARCALESO,PARCALESO--ВЕЖДИ РАШИДОВ ЛИ ТЕ Е РИСУВАЛ...ЛЕЛЕ КОЛКО Е БИЛ ПИЯН !...
601
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Шишарко преди 11 години
Както виждам почнаха и протестите на гладни политици в опозиция!
600
0
 
4
 
! Отговори
GOZE преди 11 години
звяр
599
1
 
5
 
! Отговори
MIMI преди 11 години
TAIA 6TE VIA IZPOLZVAT KATO TATIANA DON4EVA.I 6TE IA IZRITAT
598
2
 
6
 
! Отговори
до 749 преди 11 години
Ами, има значение. Едно е някой да те излъже, за да те използва. Друго е сам и съзнателно да се сложиш в услуга на всеизвестен и доказан душманин. "Демократите" от БСП да бяха ме попитали с референдум искам ли да ме пъхат в ЕС, искам ли да затварят реактори на "Козлодуй", искам ли да няма българска армия! Сега се сетиха да ми пробутват този политически референдум по много важен икономически въпрос, без да ми кажат, колко ще измъкнат от семейния ми бюджет.
597
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мен не ме интересува герб мерб комунисти седесари аз искам да живея добрепък който ще да е на власт
596
1
 
1
 
! Отговори
до 750 преди 11 години
иска ти се, ама не можеш
595
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ли да се намери някой да я оправи тая,че съвсем ще изкука?
594
1
 
2
 
! Отговори
до 748 преди 11 години
има ли значение кой ще оглави народното недоволство? Който и да е, после пак ще ни го нахлузят, поне да покажем, че сме живи
593
0
 
4
 
! Отговори
дам преди 11 години
Аз може и да протестирам! Но, НЕ под знамето на БСП или на дъщерните й подразделения!
592
1
 
2
 
! Отговори
до 745 преди 11 години
да, след пет години няма да е без пари, но ти ще получаваш дивиденти от печалбата- 60 годишна инвестиция, много по-разумна от енергийната ефективност. Даваш 5 хил лева за енергийна ефективност и сметката ти пада с 10%- за колко години ще се изплати и какво печелиш въобще?
591
5
 
11
 
! Отговори
ТИНА преди 11 години
ХОРАТА НАИСТИНА СЕ НЕДОВОЛНИ ОТ ГЕРБ!
590
2
 
6
 
! Отговори
един от 8те милиона преди 11 години
В нас сме 5 човека по сметките на Кутев трябва да члатим 5000 лв. По принцип сметките за ток са ни около 80-100лв. Г-н Кутев, това което искате от мен е тока ни за 5 години. Луд ли сте или на такъв се правите? На всичкото отгоре след като централата е готова, тока ни няма да е без пари.. добавям фразата на Пенев от преди години относно супата г-н Путев!!!
589
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве няма ли няма ли най накрая да изкарат една умна глава (не на дупетатите) да направи една таблица и да напише тва толкова пари онова толкова и да дръпне чертата.Само се плюнчат и бъзикат хората с празни приказки.
588
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8 млн. лева разделени на 5 млн. българи + 2млн. *** т.е. 5 млн. души(ОТ 7 МИЛИОНА НЕ ОТ 8 )
587
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Автор: bosia Категория: Политика Прочетен: 458 Коментари: 2 Гласове:9Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bgКОЙ КАК ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ВЛАСТТА1980 г. Американецът, французинът и българинът се събрали на купон и започнали да сръбват и да мезят. Към края на купона се повел разговор за това кой как протестира срещу властта.Американецът казал:-Когато реша да протестирам отивам пред Белия дом и започвам да псувам президента.Французинат казал:-Аз взимам пушката и излизам на площада пред Бастилията.Българинът казал:-А аз отивам пред паметника на Тодор Живков.На сутринта американецът се извинил, че вечерта бил малко подпийнал и казал, че няма да псува президента, но ще му поиска оставката. Французинат смънкал, че няма да е с пушка, а с плакат. Накрая нашият човек казал:--Аз ще се изпикая, но без да го вадя.
586
5
 
6
 
! Отговори
отговор преди 11 години
Кремиковци винаги е бил паметник.Колкото милиарда лева е глътнал този комбинат ,няма такова безмислие в света.
585
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всички гербери- пишете си глупостите сега, защото зимата и на вас ще ви се наложи да виете заедно с останалите.Пред студа и глада всички са равни.