Атентаторът от Бургас е камикадзе - доказано

Следовател Георги Илиев разказва подробности за разследването
12 авг 2012 15:52, Петя Славова
191
Атентаторът от Бургас е камикадзе - доказано
Снимка: МВР

Атентаторът от Бургас е камикадзе. Това заяви пред БНР следователят Георги Илиев от Националната следствена служба.

Той обясни, че българските власти вече са изпратили в Израел въпросите си към част от свидетелите на взрива, които не са могли да дадат веднага след атентата качествени показания.

Очевидците ще бъдат разпитани от израелските власти. След което показанията на оцелелите от автобуса туристи ще бъдат изпратени в България и приложени към материалите към делото, обясни още Илиев.

"Някои от свидетелите, на които тук беше оказана медицинска помощ, са обработени с лекарства, които не им даваха възможност към този момент да дадат правдоподобни показания и именно тия свидетели се наложи да бъдат разпитание допълнително. След като съпоставиха нещата, се оказа, че към някои свидетели би следвало да се поставят допълнителни въпроси." - отбеляза той. Според него в случая е доказано, че става дума за камикадзе - човек, който е решил да се лиши от живота си, за да причини смърт на много хора. Илиев добави още, че международната практика показва, че такива атентати се разследват при тежки условия и в много случаи резултатите са ясни до две, три, даже до пет години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
0
 
! Отговори
НОВО 20 преди 11 години
А ,това не е ли АТЕНТАТОРА ОТ БУРГАС ? Ама ние вече го познаваме,КОЛКО СМЕ УМНИ А.
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
180НА ГЕРБ--ВЪННА ТЕБ--ВЪТРЕВСИЧКО
162
3
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Единствено доказано бе, некадърността и безхаберието на полицията.
161
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък подозирах, че е минджа....т.е нинджа или нещо такова.
160
1
 
7
 
! Отговори
АРКАН преди 11 години
Ами докато се чудят какъв е тоя *** да не му издигнат само паметна чешма като на ония фесове-терористи в Търнак руенско!
159
1
 
6
 
! Отговори
ЩАЗИ преди 11 години
Блестяща акция на МОСАД,ЦРУ,М6 и др.агенции за подривна дейност !!!
158
1
 
9
 
! Отговори
БРАННИК преди 11 години
Това е Никълъс Кейдж на млади години бе, сто пъти ви го казах!
157
1
 
4
 
! Отговори
akud преди 11 години
"Някои от свидетелите, на които тук беше оказана медицинска помощ, са обработени с лекарства, които не им даваха възможност към този момент да дадат правдоподобни показания и именно тия свидетели се наложи да бъдат разпитание допълнително. След като съпоставиха нещата, се оказа, че към някои свидетели би следвало да се поставят допълнителни въпроси." :)))) ПЪЛНА ПАРОДИЯ
156
2
 
5
 
! Отговори
IV преди 11 години
Каквото и да кажа все ще е малко. МВР полага неимоверни усилия и не само то а и цялото правителство да намерят правилното название на атентатора. Камикадзе, самурай, нинджа или случайно взривил се. Не му е лесно нито на Бойко нито на Цецко как да дадат "най - достоверната информация" за просвещение на българина. В крайна сметка няма за какво да се тревожим. Какъвто реши Бойко, такъв ще е атентатора. Знае ли човек може утре и национален герой да го изкарат. Тогава венци пред паметник ще му носим.
155
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИЯ ХОРА ЗА КАКВО ВЗИМАТ ПАРИ- И ТО ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ- 3 СЕДМИЦИ ДА МИСЛЯТ ДАЛИ Е КАМИКАДЗЕ ИЛИ СВОБОДЕН САМУРАЙ?
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Атентаторът от Бургас е камикадзе. "е верно ли, аз реших, че без да искал се е взривил ...
153
2
 
10
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
И бедния български народ "отделя" от залъка си над 1 милиард годишно за подобни "разкрития". В това време над 200 000 души взимат по 65 евро пенсия, поне 300 000 са инвалидите с дори по-малко. В това време м-ра на мвр ходи с дрешки за няколко хиляди лева и му даряват апартаментИ. Нямам думи как да нарека това. Отвратен съм. Очаквах промяна и разлика от "Тройната", уви тя е само в негативна посока. Отчаяние ли-не, млад съм, но за възмездие за виновните вече разчитам само на Него - Той бави, но не
152
1
 
3
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Над 94 000 !?! преписки прекратени по давност, поради неразкриване на извършителя от Прокуратурата и разследващите органи за 2010 г., над 54 000 за 2011 г. познайте какво ще стане и с това разследване. Когато говорим за проблеми в съдебната система, едва ли това са 20-30 просрочени дела от съдии, при горните цифри, а че в обществото има огромен дефицит на правосъдие е пвече от явно, но как да е с подобна "работа" на разследващите. От както окастриха следствието резултатите са налице....
151
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Три седмици след атентата в Бургас все още всичко е в сферата на слуховете - отговори на въпросите няма, има само пълна мъгла. Това се казва в анализ на известния германски журналист и експерт за Балканите Франк Щир пред ДПА."Полагаме максимални усилия всички да спим спокойно", заяви в телевизионно интервю министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, опитвайки се да замаже факта, че българските компетентни органи така и не са стигнали доникъде в разследването на атентата от Бургас - три
150
3
 
14
 
! Отговори
муспи преди 11 години
До къде е стигнал светът!! Аз взривих дистанционно бъса, всичко съм го оттренирал в отрядите на Мосад в лагер школата в Аризона. Разтръбявах го наляво надясно, и чаках с нетърпение да ме арестуват, но плановете на босовете са биле други. Сега си разработвам мои планове да убивам евреи на свои разноски. Що се отнася до еврейската навалица в България - приветствам я като полезна.
149
1
 
27
 
! Отговори
Мили Божев преди 11 години
Почти месец след атентата - " Доказахме, че топлата вода е топла ". Това заяви пред БНР следователят Георги Илиев.Браво, след още толкова, ще докажат, че " водата " ВСЪЩНОСТ ТЕЧЕ !
148
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А КАТО ГРЪМНАХА САРАФОВО, ВЕДНАГА ПРИСТИГНАХА АМЕРИКАНСКИТЕ И ИЗРАЕЛСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ- ЗАЩО, ЩЕ ОБЯСНИШ ТИ, ВСЕЗНАЙКО!
147
15
 
4
 
! Отговори
ДО 144 преди 11 години
КОГАТО ГРЪМНАХТЕ ЕДИН ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СИ ЛУКАНОВНА МЯСТОТО ВЕДНАГА ДОЙДЕ ГЕНЕРАЛГУБЕРНАТОРА НАЗАДУНАКАТА.ПРЕСТЪПНК ЛУКАНОВ СЕ КЪЛНЕШЕ В (УЖ)НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ,ЧЕ НЯМА КРЕМЪЛСКО ПОДАНСТВОАЗ ЛИЧНО СЪМ МУ ВИЖДАЛ БЛЯДСКИЯ ПАСПОРТ.КАК КРЕМЪЛСКИЯ ГЕНЕРАЛГУБЕРНАТОР МОЖЕ ДА ЕНА МЕСТОПРЕСТУПЛЕНИЕТО?
146
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОТИН ПИЧ, НЕ ВЯРВАМ ДА Е ТЕРОРИСТ
145
1
 
4
 
! Отговори
ДО 160 преди 11 години
АЙДЕ ЛЯГАЙ СИ, ЧЕ НИ ПИСНА ОТ ТЕБ