Всеки всичко да си казва, заръча Борисов за моряците с кокаина

Цветанов отива в Испания да направи “максимум“
22 авг 2012 17:30,
222
Всеки всичко да си казва, заръча Борисов за моряците с кокаина
Бойко Борисов на среща с близките на моряците. Снимка: ГИС

“Всеки да признава, да казва, да посочва, кой каквото знае“, заръча министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с близки на задържаните на кораба с почти 3 тона кокаин в Испания моряци.

Вчера те поискаха от институциите съдействие, за да разберат какво се случва с роднините им. Корабът "Свети Николай" и екипажът бяха задържани по време на плаване миналата седмица, на 80 км край испанския град Кадис, като в ареста попаднаха 21 българи.

Още по темата

Борисов обясни още, че вътрешният министър Цветан Цветанов утре заминава за Испания, за да направи “максимум“. Премиерът обясни, че е ядосан на моряците, защото постоянно се съобщава за хванати българи с кокаин.

“То става вече колко пъти – 20 тона, 40 тона, 3 тона. Вече като се заговори за България...“, възмути се Борисов.

Пред него близките на задържаните моряци за пореден път ги защитиха и обясниха, че те не са участвали в трафика на наркотици.

“Защото те са професионалисти, но за наркотрафиканти на стават“, заявиха близките им. Според тях около разследването на кораба възникват много въпроси и обявиха, че те водят паралелно разследване.

Борисов от своя страна контрира, че нищо не е пречело на моряците да подадат сигнал за наркотика на борда, щом са разбрали. “Има си начини“, категоричен бе Борисов.

На излизане от Министерския съвет, където се състоя срещата, близките на моряците бяха доста лаконични.

“Държавата е съпричастна, Изчакваме Цветанов да се върни от Испания, за да дадем повече информация“, заяви Ивелина Атанасова, която изпрати отвореното писмо с искане за информация. Тя е близка на капитана на кораба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
3
 
1
 
! Отговори
Официоза преди 11 години
В 16,30 ч водосвет ще отслужи Неврокопски митрополит Натанаил, след което Борисов ще пререже лентата на пътя от Гоце Делчев до Петрич. В 17,00 ч ще бъде открит официално и обновеният градски парк, който беше ремонтиран по проект "Подобряване на уличната и парковата инфраструктура в Гоце Делчев". Чак след това министър-председателят ще посети ремонтирания стадион, за да го открие официално. За обновяването на съоръжението правителството отпусна половин милион лева.
182
2
 
0
 
! Отговори
Премиерче 2012 преди 11 години
Премиерът Бойко Борисов няма да бие път до Гоце Делчев само за футболния мач в събота между местния "Пирин" и шампиона "Лудогорец". Неговата визита ще бъде свързана и с откриването на няколко инфраструктурни проекта.
181
2
 
2
 
! Отговори
заглушаване преди 11 години
По тази "афера кораб" има много ПРЕМЪЛЧАНИ неща, които да се кажат е задължително:1.КОЙ е ЧАРТЬОРЪТ- човекът със стоката, който ИНИЦИИРА товарене, разтоварване и наема кораб и екипаж.2. Не се каза, КАК е опакована стоката- в НЕЩО ли е? подхвърлят се "товарене на море", НО Тогава ПАК ЧАРТЬОРЪТ е важен! Нещо е МНОГО ВАЖЕН, не се споменава и всичко се прехвърля на моряците.Дано Цветанов като се върне разкаже нещо СЪЩЕСТВЕНО. Освен това се казва,че ТРЯБВА да се изслуша и другата страна- капитанът
180
2
 
2
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
До 187 qwerЗапитайте се чия собственост е БМФ! С какво пари е закупен БМФ! какво произвеждат собствениците на БМФ! Относно недоизпраната престилка и афектираният човек, дано на него не му идва до главата това което моряците преживяват! Защото живота е кръговрат! Днес си горе утре долу! Правителството трябва да си прибере моряците, друг е въпроса защо не искат или самата Испания им прави въртели! Запитайте се също, защо Испанците не връщат моряците, може би ги защитават? Въпросите са много.
179
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В мен напира и друг въпрос- ще стане ли ясно кой е ИЗПРАТИЛ стоката...Аз така и не разбрах има ли документи , като коносамент например?
178
2
 
4
 
! Отговори
Питащ от Варна преди 11 години
Аз такова, ъ да попитам за кое по-напред да кажа.За амфетамините ли или за 3-те тона кока.Щото каквото каже партията, аз съм съгласен.
177
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Nqma narko boss, koito da dade stoka za stotici milioni na nqkakvi morqci. Prosto ei taka-bez nishto. A norqcite ne mogat da obezpechat takava sdelka dori i da iskat. Mnogo sa ***. Ne sluchaino v BG nqma vinovni...
176
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анонимните сайтове като този са много готини.Сам си пишеш и после сам си отговаряш на дивотиите и помпаш бутафорно самочувствие. Когато нормалните хора са на работа, шепа непризнати бездарни писарушки сменят никове и бълват празнословия.
175
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко, преди да зовеш всеки да казва каквото знае и т.н... Вземи се запознай с процедурите по които се товари кораб!!!! Защото според мен ти си го представяш по следният начин: Седят моряците на палубата на кораба и товарят стоките на ръка в товарните отсези,нали? Е не така, Безпогрешни... Както и ако не знаеш корба акустира в Пристанище "каран" от служител на Пристанището, не от Капитана...
174
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как се прави максимум?
173
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На боко му отидоха парите за ФАЛШИФИКАЦИЯТА на следващите избори
172
3
 
4
 
! Отговори
lyka преди 11 години
dolen lazec izvinavam se na vsi4ki balgari 4e glasyvah za gerb
171
3
 
10
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Слезе ли Боко от власт и към него ще се отправят подобни призиви в ареста.
170
2
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Много е просто-казано им е че ако си мълчат ще си получат заплатите за 3 месеца назад-понеже компанията е в тежко финансово състояние--това е --въпроса е кой им е казал от собствениците--главният механик го познавам един доста интелигентен и на възраст човек- Българската мафия която тайно купи БМФ сега ползва линиите на БМФ с същите кораби който държат Южна Америка -Европа и пренасят наркотици-Бизнесмени в БГ няма -има само бандити-
169
5
 
5
 
! Отговори
Ехо преди 11 години
Предполагам,че всички ако не са знаели,то поне са се досещали,че вършат нещо нередно.С това "бяло вещество "се тровят и убиват нашите деца!Не са ли си давали сметка за това,та сега поставят държавата на колене за милост от Испания?Всяко нещо има своята цена и извършителят следва да я плати!Може да е жестоко ,но иначе докъде ще стигнем!
168
4
 
7
 
! Отговори
nespetel преди 11 години
Едно време-дървени кораби с железни капитани.СЕГА-железни кораби и дървени глави вътре.
167
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BULGARISHE MATROSEN-GROSE BANDITEN
166
7
 
10
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Абе ей *** недоносени,кого защитавате вие бе скакалци африкански,било Бг територия,било незнам си какво,тея са трафиканти и испанците ще го докажат,борбата с наркотрафиците е международна и нема Б-я нема Киргистан,да ги окаушват и толкова да е.а тъпите ви обратни кратуни,съдбата ви е такава да живеете като скотове,защото си я заслужавате,защото сте заприличали на скакалци от неориентираните си мисли,също като африканските насекоми при буреносни облаци,особенно оная "радиопрестилка"неизпрана.
165
4
 
5
 
! Отговори
dedo Pelo преди 11 години
Toa pa otde se izvadi takav akallia ? Da * i tapia Boyanski pojarnikar.
164
5
 
17
 
! Отговори
Мили Божев преди 11 години
Четейки тази статия си задавам следните въпроси :1. Защо Цетанов а не Младенов е изпратен ? ( Не че на Младенов му се занимава с каквото и да е българско )2. Защо ли МВР не е разбило канала, при все, че си сътрудничи с Интерпол ? ( Все пак са знаели преди да пристигне кораба )Разбира се никой, никога, няма да изясни нищо !