Борисов нареди на Цветанов да следи търговете за дърва

Дянков пък се обяви "За" увеличението на учителските заплати
6 сеп 2012 20:16,
111
Борисов нареди на Цветанов да следи търговете за дърва
Цветанов трябва да следи търговете за дърва. Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на вътрешния министър Цветан Цветанов с помощта на „Криминална полиция” да следи търговете на дървата за огрев.

„Ако има и най-малкото съмнение за корупция, то трябва да бъде пресечено на момента”, категоричен е Борисов.
Мерките се налагат заради спекулативно високите цени на дървения материал, които във фирмите в момента се търгуват между 80 и 100 лева на кубик. Друга причина е масовият износ за Гърция, където дървесината се изкупува двойно по-скъпо за близо 100 евро. 25% от добива на дърва за огрев ще се продават в горските стопанства, заяви премиерът.

„За днеска всеки, който иска да си купи от горско стопанство има налични дърва, да се организират няколко семейства със собствен превоз, да отидат, да си натоварат дърва и няма да плащат високите цени на фирмите.”
В момента кубик дърва в горските стопанства се продава за 35 лева. Вътрешното министерство ще издава временни регистрации на камионите, които ще свалят дървата от стопанствата на достъпни за хората места, където да се продават на място

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков отказа да коментира параметрите на бюджета за следващата година. В Пловдив той се обяви за увеличение на учителските заплати, но не уточни от кога и с колко ще се вдигнат възнагражденията на преподавателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 11 години
upravliavat ni glupazi i xora al4ni za pari,samo i samo da spe4eliat izborite sa gotovi da prodatat i maikite si,xora ne glasuvaite za Gerb,edin den shte razberete zahto!!!
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако има и най-малкото съмнение за корупция, то трябва да бъде пресечено на момента, категоричен е Борисов." хаххаххахаха тук има правописна грешка "най малкото съмнение за корупция на някой дето не е от нашите трябва да каже"
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
i da ima uveli4enie te sa trohi i se zalagva naroda
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тази Тиква съвсем не знае на коя държава е премиер! Че то нали Цвъцко взема комисионните от износа за Гърция - неговите герберастки мекерета му снасят процентите още преди да са почнали да секат!Ех Бокоо, ех Тиквооооо, изтърва го Цветанов - днес той е много по-силен от теб и е "капо ди тути капи" в тая държавичка! Пък за теб - перенето като петел пред камерите и влажните погледи на журналистическите кокошки!
90
0
 
7
 
! Отговори
j_o_k_e_r преди 11 години
много правилно,трябва да се следи че иначе как ще се краде,всичко трябва да е под контрол......1 за народа 5 за ГРОБ
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пък аз догодина на изборите ще наредя и на Тиквата и на Пъпеша да изчезват от управлението на държавата - да им е.. майката герберастка!
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъко от физкултурник се повишава на горски ... не че става за което и да е от двете. Пореднто водевилче.
87
0
 
10
 
! Отговори
Дърваря преди 11 години
Пън ще следи за дърветата.
86
0
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Цветанов да внимава,бракониерите бият полицаите.
85
0
 
11
 
! Отговори
МАНЧО преди 11 години
Поредна герберска демагогия.
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
каде гледах като гласувах толкова се срасна мафията с държавата че не истина
83
0
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Мамин Кратунчо,Боко торски го направи.Милото то ще си купи още 6 апартамента.Браво Боко.А на теб честито Цецо.
82
0
 
12
 
! Отговори
Само времето е ваше преди 11 години
Както следиха незаконното строителство в язовири и по Черноморието, безобразието с лифтовете и незаконните концесии, така ще следвт и дърводобива.
81
0
 
12
 
! Отговори
Николайчо преди 11 години
Къде отиде статията за напредъка на България и как сме на 12 място, 20 позиции преди Румъния - Бойко Борисов? Скрихте ли я бре? И др хора искат да почетат смешки. А'де бе!
80
2
 
6
 
! Отговори
CIA преди 11 години
За отрицателно време арменците успели да изтласкат повече от местните дилъри. След няколко побоя и отрязани уши са превзети най-големите територии в Бургас и Слънчев бряг. Бос на наркобандата е 41 - годишен контрабандист с прякор Кобрата, който дълги години е работел в голяма московска групировка.
79
0
 
17
 
! Отговори
a преди 11 години
Цецо, той Господарят ти и лесничей те направи.
78
0
 
12
 
! Отговори
Коментар преди 11 години
Колко века им трябва на митниците да се усетят, че се изнасят много големи количества дърва към определени държави и да алармират за подобни тенденции, своевременно?
77
0
 
16
 
! Отговори
до 94 преди 11 години
Ние виждаме как ни крадат и обедняваме все повече. Лоши управници, беден народ. Идва време за промени.
76
1
 
12
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 11 години
Ми то както е тръгнало с тези цени, през зимата отоплението с дърва ще стане колкото отоплението на ток, та мисълта ми е, че зимните ямурлучета и плетените шушони ще станат домашно облекло на хиляди български семейства!!!
75
1
 
17
 
! Отговори
Найденов спиш преди 11 години
ГЕРБ и Найденов докато се ориентират в обстановката, дървата вече се разпродадоха. А сега ще започне масова "санитарна" сеч, за да покрият вътрешните нужди. И то на мокри дърва! И на високи цени към днешна дата. И пак ще се натовари българският народ с поредното увеличение на цените на енергийните носители.