За "старши тарикат" Борисов и "шоу изявите" на опозицията

Пореден спор за правителствения полет на "Бистришките тигри"
Обновена: 14 сеп 2012 16:52 | 14 сеп 2012 14:05,
254
За "старши тарикат" Борисов и "шоу изявите" на опозицията
Доста остър спор се разрази в парламента. Снимка: БТА

Нов скандал заради отбора на “Бистришките тигри“, в който играе и премиерът Бойко Борисов, и полета им за приятелски мач с отбора на “Чавдар“-Етрополе на депутата от ГЕРБ Емил Димитров до Варна с правителствения Авиоотряд 28 се разрази в парламента.

Народният представител от Синята коалиция Иван Иванов се възмути, че председателят на парламента Цецка Цачева е отхвърлила въпроса му за законовите основания за извършване на полета. Иванов обясни, че мотивите на Цачева са били, че авиоотрядът е юридическо лице към Министерския съвет.

В спора се намеси и депутатът от левицата Петър Курумбашев, чийто въпрос също беше отхвърлен със същите мотиви. Социалистът още вчера обвини Цачева, че се опитва да “покрие“ премиера.

Още по темата

Днес Курумбашев беше още по-критичен в изказването си.

Неприятният извод от историята с летящите “Бистришки тигри“ е, че тези, които спазват законите, са балами. Има обаче и тарикати, за които законите не важат. Кои са тарикатите в тази държава определя един – министър-председателят, който е със статут на старши тарикат, обясни иронично Курумбашев.

Освен критики към премиера депутатът не спести и острите си думи към Цачева, която по негови думи утре може да каже, че министрите няма да отговарят на въпроси за държавни дружества, защото те са отделни юридически лица.

„Дълбочинният извод на Цецка Цачева - че авиоотрядът е юридическо лице, което е различно от правителството – може да се приложи за всяко едно държавно дружество”, ядоса се той.

Цачева пък не му остана длъжна и обясни, че никога не може да го настигне в шоу програмите, които изнася. По нейни думи изводът й е аргументиран, независимо дали е дълбочинен или не.

От своя страна заместник-председателят Георги Пирински нападна Цачева и обясни, че случаят демонстрира една безпардонност в поведението на премиера, която е недопустима в която и да е правова държава.

„Въпросът за това как така този правителствен самолет е бил използван по този абсолютно незаконен, абсурден начин вълнува цялата българска общественост”, обясни Пирински.

За финал в спора се намеси премиерът Бойко Борисов, който обвини предишните управляващи за това, че правителственият авиоотряд извършва частни полети.

По негови думи опозицията е купила два еърбъса втора ръка, които е нарекла правителствени.

“И ние се чудим какво да ги правим. И до ден-днешен се чуди“, обясни премиерът. "И затова ги даваме да се вози, който ги поиска, просто за да не стоят на земята, иначе трябва да пратим пилотите да летят с други компании, защото не могат да наберат часове", разясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
2
 
14
 
! Отговори
БГ журналист преди 11 години
До всички които не са тарикати.Има още 10месеца до следващите избори.Нека покажем на всички от ГЕРБ ясно без недомлъвки каква ще им съдбата след изборите***Развигор2.Съд3.Затвор.Ако някой има да добави още нещо ,моля за разбиране.Нека го направи
209
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора нека да пишем до централата на ПЕС какъв крадец и ****ал си имат
208
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дааа, то всичко си е видно - Боко е нагъл ***, а слугата Цеко е такъв, ама на квадрат! Писна ми от тези негодници и сходните тям недоразумения на природата!
207
1
 
9
 
! Отговори
ха ха ха преди 11 години
ами кат няма какво да правят пилотите и карат който си поискал аз сега съм свободен и искам да ме повозят/шъ/ реша докат си търся пипето в носа, малеййййй ква свобода ква свободия ква селения в тоз бостан ама и ..бати пъдаря и малчуганите около него.
206
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Представям си като дойдат изборите, как ще се лъжат и хранят .. Пък Бойко отишал със самолета до Сингапур си пече ***, а той тука. Пък Станишев кво правил, кво лъгал? Кой бил мутра, мафиот .. ахаха ще си търсят само такива лъжи и глупости, само и само да злепоставят другия пред народа. Всичко в парламента е долна инсценировка и лъжа !
205
5
 
11
 
! Отговори
vankata преди 11 години
za gerb 6te kaja 4e ni pogrebaha malkite firmi mlad 4ovek kato men i ne mi davata da se reliziram v balgaria . mutri gadni ne glasuvam i niama da glasuvam za6toto 6te prodaljavat da ni ma4kat
204
6
 
33
 
! Отговори
боко чао преди 11 години
Абе хора не ви ли писна от мутри? Мисля, че е време да сритаме малко гербаджийски ***!
203
14
 
4
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Дали Станишев е прав ? Нека да видим какво точно пише в новия закон за НСО, който готвят управляващите и тогава ще видим !Ако в новия закон за НСО пише, че гардовете могат да бият с палки и т.н. , без да носят отговорност, значи нещо не е наред ?Когато Гоце беше във властта , две трети / около 65 % / от гардовете от НСО бяха от пернишко и радомирско, което ще рече, че са близки до Гоце . Ако тези хора още са в НСО, то тогава за каква реформа въобще говорим ?
202
15
 
9
 
! Отговори
До 232 преди 11 години
Те парите на БСП все на ръка ги носят. За Масларова ето как е било, по разказ на свидетеля на Цв.Цв.- Един от шефовете на строеж в Ст.Загора видял на двора работник и го извикал:" Ей, момче, я ела тук. Да имаш път до София? - Да. Точно се каня да пътувам. -Разгеле (турцизъм)- Ето ти тук тази найлонова торба, тъкмо търсех на кого да я дам, да я занесе по рейса на Масларова. Едни пари и пращам. Ще ги занесеш ли? - Да, ще ги предам, не се безпокой, началство." Смях в залата. Но "Аз съм *** и вие
201
6
 
25
 
! Отговори
Симо морския преди 11 години
Плашипуткиния Боци се е уплашил истински и го тресе предсмъртна истерия.
200
2
 
23
 
! Отговори
обикновен преди 11 години
Големи циркаджий са всичките , то това е и целта - докато се забавляваме с тях , те да си ни работят както си искат !!!
199
0
 
0
 
! Отговори
nie ot 4-ti kilometa преди 11 години
predpo4itame shouto na cecka
198
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А нещо за младши п*дераст Станишев и шоу изявите на тройката, в която участва няма ли да напишете?
197
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как сте, как сте спинозни червени *** попитал кутев. Добре сме отговорили те, но ако може да вдигнете с по 10ст. "анти" коментарчетата, че е трудно денонощно да висим по форумите и да плюем управляващите.
196
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
232...гербер е мярка за простотия...
195
35
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Всички вие които плюете Борисов незнаете колко пари са откраднати и на ръка занесени в София за Р Овчаров и сие.И сега слушате наглите им лъжи и им вярвате.За това на следващите избори бесепетата не трябва да имат депутати в парламента!
194
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свобода или ГЕРБ
193
2
 
5
 
! Отговори
228, преди 11 години
то един министър пишеше любов с ф ама и неговия професор не ибава да се срамува.
192
7
 
31
 
! Отговори
евлоги преди 11 години
този боко тиквата не стига че е е старши тарикат е и нагъл некадърник с напреднал стадий на шизофрения и е време да върви да се лекува на 4 километър.след тези мой редове очаквам *** да ме цензурира.
191
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що се отнася до добрите шоу програми на Корумбашев Цачева е права.Наистина са добри-Но шоу програмите,които спрята тъй наречения предсдател на това народно събрание не подлежат на конкурениция.Нейните некомпетентни изкзвания са за Оскар!Професорите,които са й дали диплом трябва да се срамуват.