Нинова: Правителството е било предупредено, че ще има атентат

Битката на изборите ще е между БСП и ГЕРБ, закани се Станишев
Обновена: 15 сеп 2012 15:06 | 15 сеп 2012 15:02,
364
Нинова: Правителството е било предупредено, че ще има атентат
Корнелия Нинова. Снимка: Булфото

България е имала информация за предстояща реална заплаха за терористичен акт две-три седмици преди атентата  на летище „Бургас“. С това изказване депутатката Корнелия Нинова вдигна градуса на емоциите по време на Нацианалния съвет на БСП, съобщи БНР.

Тя се позова на годишния доклад на правителството за състоянието на националната сигурност, който бил много самокритичен и дори се доближавал до критиките на БСП за сигурността.

Тя допълни, че отчетът е бил готов две-три седмици преди терористичния акт в Бургас.

„Става въпрос за годишния доклад на Министерски съвет по националната сигурност за 2011 г., който е публичен, това не е класифицирана информация, затова си позволявам да го говоря. В него има констатация и буквално изречението е, че има реална заплаха от терористични актове на територията на страната. Това е цитат от доклада. Това е констатация на правителството, под тази констатация стои подписът на Бойко Борисов“, коментира Нинова.

Според нея докладът е обсъждан и приет няколко седмици преди да се случат тежките събития в Бургас.

„Да, знаели са, след като цялото правителство го е констатирало, написано и подписано, е имало такава информация“, допълни Нинова.

Сергей Станишев пък заяви, че голямата битка в предстоящите парламентарни избори ще е между БСП и ГЕРБ.

„Ако ГЕРБ имат дори само един глас повече, те ще направят всичко, за да получат безконтролна и неограничена власт, алармира Станишев. Това щяло да означава, че ще има още четири години безвремие.

Лидерът на социалистите предупреди, че машината на ГЕРБ за дискредитиране на доверието към БСП ще действа все по-силно.

„Видимо е, че управляващите готвят сериозни политически ходове за разпиляване на гласовете в предстоящите избори. Водят се предварителни договорки с Яне Янев и партията на Веселин Марешки“, посочи той, цитиран от БТА.

По думите му обаче БСП има потенциал да се противопостави на това безобразие. "Два са стожерите за постигане на целите ни - категорична опозиционност на ГЕРБ и конкретност в алтернативата на политическите и икономическите платформи", каза още Станишев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб ни от разговор, ни от спор разбират!На всяко, чуждо за тях мнение (а повечето са такива) се посреща с махленски викове и файнтонджийски ругатни, които в техните очи очевидно са образец на бабаитлък. Какво да се прави като рибата се вмирисва от главата! Народът го е казал!А и както е казано"когато фактите говорят и боговете мълчат!"
265
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСЕ ХУБАВИ ХОРА В БИСЕКСПЕТО,НО МНОГО КРАДЛИВИ БЕЕПРОДАЖНИ КРАДЛИВИ И ЛИЦЕМЕРНИ...ХУБАВИ ХОРА...
264
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Симпатяги" мамини от Герп, какво гледате и плюете по жената? Фидоска и Цецка какво са? Тази поне прилича на жена! А за Цеко да не говорим, то и пеленачетата виждат, че е един повярвал си ***! Ами Боката с неговите "сънища" за лидерство и неповторимост? Такива жалки същества и в правителството на Тато не е имало! Какво ли се чудя, вие трудно мислите, та ще пиша бавно, защото знам, че четете трудно!
263
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nai dolnata jena v taq durjava
262
2
 
7
 
! Отговори
Лилия преди 11 години
Абе за тази женица не се ли намери свестен коафьор, да й направи поне веднъж прилична косата. Вечно изглежда като селска тетка, а с добър фризьор би могла да промени вида си
261
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** КОМУНИСТИЧЕСКА ***!До ДА БЕ....
260
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da svalim diktatyrata na 23 godishnia teror v balgaria.
259
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен само кунежа е по гадна курнелиа
258
6
 
6
 
! Отговори
СССР преди 11 години
Живков на два пъти предлага България да стане съветска република през 1963 г. и след това през 1973. През 1960 г. е първият фалит на Живковото управление (разбира се, обществото няма и най-малка представа накъде се води страната), в резултат на което първият секретар на БКП е принуден да продаде с еднолично решение златния резерв на страната на Москва, която по това време му е основен кредитор, само и само, за да си спаси кожата.Фактът на първия фалит на Живков, както и следващите през 1977 г. и 1989 г. липсват от изследванията на повечето професионални историци. Още през 1960 г. Живков много добре разбира, че не може да задържи властта без съветска помощ. И че политическото му дълголетие зависи от собственото му раболепие пред Кремъл.
257
1
 
9
 
! Отговори
до 323 преди 11 години
Правилно!!! Бойко Борисов е умен човек и има добра кадрова политика- верни хора като Цветанов и Дянков не се махат..... и са част от гаранцията за успеха на ГЕРБ като лидерска партия
256
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КРАСИВА ТАТАРКА ,ИСТИНСКА БЪЛГАРКА БЕЗ ПРИМЕСИ !!!
255
1
 
11
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...*** ПРАИ СТРИИПТИЗИ НА ПАРТИИНИ ПАРТИТА...!
254
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия които пишат са явно родени около 89г. и не могат да отговорят кои са Маркс, Енгелс, Ленин го бъркат с Пеле и т.н. Вярно е че не знам кой колко е имал преди 9.9.44, но знам че ходехме по два пъти до морето. Знам че всичко което беше построено и направено от народа шепа олигарси под различен повод разрушиха и изкупиха за жълти стотинки. Знам че нямаше ровещи по кофите, просещи деца и безработни и правото на труд беше гарантирано от конституцията. Работа а не простотии ни трябват.
253
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако Борисов се отърве от Дянков и Цветанов, и реши нещо в посока на Белене и нови работни места, БСП нямат шанс. Бойко е умен, но колко?
252
4
 
11
 
! Отговори
777 преди 11 години
Тази крадлива социалистическа мутреса която открадна милиони дали не е травестит....
251
4
 
15
 
! Отговори
do 305 преди 11 години
ЕХООО,121 ГОДИШНАТА МОДЕРНА ЛЯВА КОМУНИСТИЧЕСКА ПРЕСТЪПНА ПРОДАЖНА ВЕЧНОСМЕНЯЩА СИ ИМЕНАТА ЧУМА ОТ ОСНОВАВАНЕТО СИ ДО ДЕН ДНЕШЕН Е БИЗНЕСНАЧИНАНИЕ ЗАКРАДЕНЕ НА ПАРИ.ПРЕДИ ДЕВЕТИ,АКО ПРОВЕРИШ ИМОТНИТЕ РЕГИСТРИ,ЩЕ ОТКРИЕШ,ЧЕ ПАРТИЯТА НА БЕДНИТЕ Е ИМАЛА НАЙ--МНОГО ИМОТИ ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ.АКО БЯХА СМАЗАЛИ ПОЛША ОЩЕ ДА СМЕ С ОТКРИТИ ЛИСТОВЕ И ЖИТЕЛСТВА.'85 ГОДИНА КЛЕКНАХА НА ПОЛША ИНАЧЕ ОТ ЛЮБОВ КЪМ СПОРТА ИЗБИХАГДР,УНГАРИЯ,ЧЕХОСЛОВАКИЯ,РУМЪНИЯ,ДЕ ШО ИМАШЕ НЕДОСТАТЪЧНО КОМУНОСЪЗНАНИЕ...
250
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМА ВИЕ ПРЕДИ АТЕНТАТА ВЕЧЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТЕ ЛИ БРАВО НА ВАСА ЗАЩО 25/ТА ГОДИНА СИ ТРАЯХТЕ !?...
249
11
 
8
 
! Отговори
минувач преди 11 години
Май само гербаво е останало тук. Не ми се четат глупостите им.
248
3
 
10
 
! Отговори
Анализатор преди 11 години
До АнонименОтговорът е един: ИВАН КОСТОВ Е ПРЕДАТЕЛ! Марионетка и троянски кон на червената номенклатура в редиците на демократичните сили. Чрез него лукановата номенклатура превзе СДС "отгоре". Примерът с кариерата на *** не е единствен.
247
3
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 11 години
Тая червена *** лъже, та се къса