Холандия: Обсъждаме Шенген след доклада за Румъния

Хага е за продължаване на наблюдението върху България и Румъния
Обновена: 17 сеп 2012 20:02 | 17 сеп 2012 20:00, Елка Василева
34
Холандия: Обсъждаме Шенген след доклада за Румъния
Холандия: условията за присъединяване на България и Румъния към Шенген още не са изпълнени. Снимка: архив, Reuters

Холандия смята, че въпросът за приемането на България и Румъния в Шенген не трябва да бъде обсъждан преди допълнителния доклад на Европейската комисия за Румъния, който предстои да излезе в края на годината. Това става ясно от внесената в холандския парламент позиция на правителството за юлските доклади на Европейската комисия за правосъдието и вътрешните работи, съобщи БНР.

Холандия смята, че условията за присъединяване на България и Румъния към Шенген още не са изпълнени, гласи позицията на правителството в оставка на Марк Рюте, който се очаква след изборната си победа да оглави и следващия кабинет.

В изпратената до парламента оценка е отчетено, че и двете страни са постигнали значителен напредък по мониторинговия механизъм в редица области, но все още не са покрили всички заложени в него показатели. Затова според властите в Хага наблюдението върху правосъдието и вътрешните работи у нас и в Румъния трябва да продължи.

Холандия ще отстоява тази позиция на предстоящия в началото на следващата седмица Съвет по общи въпроси, на който ще бъдат обсъждани юлските доклади на Еврокомисията за България и Румъния. Холандия все така обвързва заключенията в тях с темата "Шенген" и смята, че обсъждането й трябва да бъде отложено за след края на годината, когато Еврокомисията ще публикува допълнителен доклад за върховенството на закона и независимостта на институциите в Румъния.

На това мнение са и други страни от Евросъюза, пише в позицията на правителството. В следващите дни холандският парламент ще може да задава въпроси по нея, като се очаква да я одобри с писмена процедура в края на тази седмица.

Насроченото за този четвъртък заседание на Съвета на вътрешните министри, на което трябваше да се обсъжда приемането ни в Шенген, беше отменено заради невъзможност да се постигне напредък по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименEvala!
20
0
 
4
 
! Отговори
цж преди 11 години
И аз мисля че не ни трябва шенген,там до 10 години брадатите *** ще са повече от Холандците
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истинския предател на Васил Левски е граф Игнатиев, който като посланник на Русия в Турция по това време, предал информация на турските власти за Великия Български революционер чиито паметни думи звучат и днес:"КОЙТО НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ"
18
4
 
3
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
За какво ни е шенген??? ТУК ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ С *** БЕ ХОРА!!!
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойкот на всичко холандско. Това е управията.
16
4
 
6
 
! Отговори
55 преди 11 години
За чий х,,,й ви е Шенген? Всички онези бледоликите да се намърдат тук ли? Без всякакъв контрол да влизат и излизат хора от страната? Сега си пътуваме добре. Всякаква *** ще може да се нанася безпроблемно у нас
15
4
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
преди 22 години, когато си емигрирал в Холандия, още не беше популярно да се пише на латиница с шестици вместо Ш - тая мода дойде със смс-ите.Така като ти гледам начина на изказване, преди 22 години най-много да си емигрирал от яслата в детската градина.Поздрави от нас, живеещите в България, на вас, вегетиращите зад монитора!
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не купувайте холандски стоки
13
0
 
0
 
! Отговори
do 11 преди 11 години
Херт Вилдерс
12
10
 
13
 
! Отговори
да отложим Белене преди 11 години
Япония се отказва от ядрената енергетика до 2040 г., а наште комунисти искат в Белене да строят руска атомна централа - от най-опасните...
11
10
 
5
 
! Отговори
ivan bg преди 11 години
za6to na vas jivee6tite v bg sa vinovni ciganetata....za6to ne vijdate upravliava6tite kvo var6at v bg....kvo stava vse im sa vinovni ciganetata....za6to ne sko4ite sre6tu upravliava6tite vseki boji den digat cenite na vsi4ko nema nikakavv kontrol v bg....jal mi e za stranata....zatova emigrirah predi 22god v holandia...balgari sabudete se nai setne izlezte na ulicata....
10
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво е ЕС да направи и един доклад за Холандия, защото там определено се разпространява ксенофобията и национализма и да преосмислят Холандия покрива ли все още критериите за спазването на основните човешки права! Защото човекът е човек и когато е българин и румънец също!
9
9
 
2
 
! Отговори
Россиан в болгарий преди 11 години
Надо принять вам у Шенген, что бы и мы Россиан имееших жыль , аратаментов у вам, безпроблемно бывает кудато хочет в Европу.
8
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8В групата на *** влизаш и тИ и 90% от парцаливите ти сънародници!!***!
7
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Холандците!!!!!!!Намериха се едни отговорни които да спрат балканските *** да разсипят окончателно Европа.БРАВО!
6
6
 
3
 
! Отговори
karani преди 11 години
ha ha ha plemeto pak ne go iskat
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kak me drazni tova, BG i Rumaniq, vse edno sme bratq.Nishto protiv Rumancite, no veche sme gi minali tqh po povecheto pokazateli.Dopulnitelno na tova, Rumaniq ima super mizeren image v Evropa, po losh it ot nashiq.
4
5
 
24
 
! Отговори
JR преди 11 години
Колко са подли и едновременно с това смехотворни в оправданията си, използват само актуални новини като претекст да ни дискриминират. По- рано не се притесняваха за положението в Румъния, но след президентските вълнения там, оставиха нас и хванаха румънците за гушата. Вярно е, че всички имаме трески за дялане, ама холандците вече направо *** си правят с нас.
3
3
 
34
 
! Отговори
ДО 2 преди 11 години
ТЕ С *** ЩЕ НАМЕРЯТ НАЧИН ДА СЕ СПРАВЯТ.ПО-ДОБРЕ Е ДА ИМ ПРАТИМ КОМУНИСТИЧЕСКАТА *** БЕЗ ПРАВО НА ЗАВРЪЩАНЕ.ТОГАВА НАИСТИНА БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СТАНЕ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА
2
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХОЛАНДЦИТЕ ЗАСЛУЖАВАТ КАТО ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН ДА ИМ ПРАТИМ ВСИЧКИ *** ОТ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ НА ЕДНА ДЪЛГА,ДЪЛГА ЕКСКУРЗИЯ С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ.