Народното събрание избира членове на ВСС

Гласуването ще се извърши чрез компютъризираната система
26 сеп 2012 08:02, Петя Славова
18
Народното събрание избира членове на ВСС
Снимка: Булфото

 На заседанието си днес Народното събрание ще избере членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) от парламентарната квота. Изборът на членове на ВСС е точка първа в проекта за дневен ред на  народните представители.

Заседанието ще се предава пряко по БНТ, БНР и на български и английски език в интернет чрез специализирания тематичен сайт в интернет страницата на парламента, припомня Агенция Фокус.

Процедурните правила за избор на членове на ВСС от квотата на Народното събрание предвиждат кандидатите да бъдат последователно представени по азбучен ред от вносителите на предложенията.

Гласуването ще се извърши явно чрез компютъризираната система за гласуване последователно по азбучен ред на личните имена на кандидатите. За избрани ще се смятат тези единадесет, които са получили най-много гласове с обикновено мнозинство от присъстващите народни представители.

Предвижда се да има балотаж, в случай, че повече от единадесет кандидати, получили необходимия брой гласове, имат равен резултат.

Комисията по правни въпроси изслуша на 11 септември 2012 г. на открито заседание в пленарната зала на парламента 17-те кандидати за членове на ВСС от квотата на Народното събрание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
до №1 преди 11 години
За такъв текст и гавра с националните символи е редно да бъде привикан и съден...Още повече, че не говорим за нарушаване на политически, религиозни или други права! Много правилно са привикани, и следва да бъдат осъдени. Но за това си има институт, наречен съд. Като гражданин на тази държава осъждам асоциалното им поведението с което ме обиждат като българин по най-*** и просташки начин. Под това знаме се е бил дядо ми и е проливал кръвта си за България.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦИРКА ПРОДЪЛЖАВА..ЩО Е ТОВА ЖИВОТНО-ВСС-ЯСЛА ЗА ЯКО ЛАПАНЕ И ***!!!!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До наглите социалисти Манолова която хвалеше братя Галеви дава оценка за избора на ВСС на това какво се казва
7
2
 
6
 
! Отговори
da de! преди 11 години
"ЧЛЕНОВЕ"....!В ПарАламента ,НИКОГА не вземат ---правилни решения ,винаги са.......... ПРОТИВ НАРОДА !
6
1
 
3
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Когато пряко избираме министър председателя(или рпезидента, ако станем президентска република), председателя на народното събрание и депутатите, полицейските шефове и магистратите, и с еподсигури подходяща законова уредба за свобода наслвото и медиите - можем да зпаочнем да говорим за демкрация..т оя комунистическо-капиталистическо-олигархичен фалш в моемнта не става и за дъержава то тип стан...
5
1
 
5
 
! Отговори
Генерал Луков преди 11 години
.... В Абсурдистан вече и на "БЕЗпросветните и откровенно простите" е безпределно ясно как минават такъв вид "избори" :) :) :) Ще бъдат избрани "ПРАВИЛНИТЕ ХОРА" - посочени НЕ от тия "кукли на конци" в така наречения ни Парламент.... а разбира се от тези,които им дърпат конците отгоре :) :) :) :) :) .....
4
1
 
8
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Интересна държава сме.Съдебната система независима пък има квоти от парламентарно представените партии.Народа избира парламента,пък депутатите с имунитет пред съдебната система.Уж се водим демократична държава пък един човек решава социалния статус на милиони хора.
3
1
 
5
 
! Отговори
Валери преди 11 години
Кандидатите се представят за някакви ангелчета а не за мошенници съсипали цялата държава. Всичките тези "честни" магистрати не са осъдили нито един голям престъпник а за най добро качество се изтъква, че са работили и преди 1989 година. На такива хамелеони едва ли някой нормален човек може да има доверие.
2
5
 
10
 
! Отговори
Вашшшш-а мам- ГРОБ преди 11 години
В днешната преса: 26.09.2012ГОРЕЩО::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::"" Управляващите заговориха и за данък върху пенсиите """"Вашшшш-а мам- ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!Другото без коментар!
1
1
 
6
 
! Отговори
dodev преди 11 години
chestita pobeda , Kubrat Pulev! Pojelavam ti da si zdrav i stastliv s pobedata i novi uspehi v tvoyata profesia za radost na bg narod!