Станишев реди рими на Шамара, ГЕРБ го прикани да попее в Брюксел

Рап скандал огласи парламента
26 сеп 2012 16:10,
270
Станишев реди рими на Шамара, ГЕРБ го прикани да попее в Брюксел
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

Рап скандал се развихри в Народното събрание. Оказа се, че депутатите са запознати добре с текстовете на известни рап парчета, станали популярни в интернет през последните седмици.

Пред депутатите в пленарната зала лидерът на БПС Сергей Станишев изрази възмущение от факта, че в прокуратурата е образувано дело срещу рапъра Мишо Шамара, а колегата му Серафим Мартинов-Сарафа е извикан  днес на разпит като свидетел заради общата им песен "Бяло, зелено и червено".

"Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба. Ти гледай напред и един ден всичко ще  бъде наред!", цитира част от текста Станишев.

„От Националното следствие са потвърдили, че има производство срещу Мишо Шамара за обругаване на националния герб и националната знаме”, изрази публично възмущението си соцлидерът.

Стана ясно, че досъдебното производство е по чл. 108 от Наказателния кодекс, което предвижа глоба до 3 хиляди лева или лишаване от свобода до 2 години, за всеки, който опетни герба, националното знаме или химна.

Станишев обясни, че преди дни е критикувал модела на управление на ГЕРБ. „Искам да ви кажа, че тук вече се оляхте”, продължи лидерът на социалистите.

„Вижда се в каква среда на полицейщина, сплашване и абсурди ще живеем през следващите 10 месеца”, коментира още лидерът на БСП. И иронично предложи промени в Конституцията, които да доведат нещата в държавата до техния логичен завършек.

Още по темата
„Възстановява се чл. 1 от Конституцията, който гласи водеща и ръководна сила в държавата е Политическа партия ГЕРБ. Член 2 : названието на страната се изписва „Република БББългария”, за да се знае чия е. Член 3 : пожизнен министър-председател и ръководител на ръководната сила е г-н Бойко Борисов. Герб на държавата е горд лъв с превит кръст и склонена глава. В дясната си лапа е с бухалка, в зъбите си здраво стиска сноп гербери, а главата на лъва е увенчана с полицейска фуражка”, продължи с предложенията Станишев.

При тези си думи Станишев беше репликиран от председателстващия заседанието Анастас Анастасов.  Той му направи забележка, че прекалява. „Усещате ли, че прекалявате, г-н Станишев?” „Не, господин председател”, отговори му Станишев.

„Бихте ли цитирали останалата част от песента на Мишо Шамара?”, подкани го Анастасов, като обясни, че там са използвани обидни сравнения за цветовете на националното знаме,

Станишев обаче продължи да чете предложенията за промени, като иронизираше ролята на ГЕРБ в ръководенето на държавата. „Държавната и общинска собственост са защитени до поискване от представители на ГЕРБ”, допълни лидерът на БСП.

Последва нова заплаха - „Ще ви отнема думата”, закани се Анастасов. „Чета декларация от името на парламентарна група”, обясни Станишев. Накрая той посочи, че думите му могат да звучат провокативно, но призова депутатите да се замислят в каква държава живеят днес.

„Тъй като аз споделям и се присъединявам към думите „Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба”, очаквам МВР, следствието и прокуратурата да се самосезират и да предприемат незабавно действия срещу мен”, допълни на финала Сергей Станишев.

„Хора, свестете се, спрете това безумие, защото е ясно, че се изпълнява политическа поръчка на управляващите. Демокрацията е под заплаха”, завърши тезата си Станишев.

Управляващите обаче не му останаха длъжни.„Г-н Станишев, чувствам се неудобно, за да избегна възможността за манипулация на народните представители и на всички български граждани, бихте ли дошли за да цитирате останалата част от песента на Мишо Шамара?”, попита Анастас Анастасов. „Няма нищо общо ли? Да сравняваш българския флаг с определена функция на женския организъм на всеки лунен месец? И ние четем новини, какво си мислите”, завърши с коментара си по адрес на Станишев и на въпросната песен Анастасов.

Изявление от името на групата на ГЕРБ направи и Димитър Лазаров. „Такава гавра с Конституцията не знам досега да се е случвала, и то от представител на една политическа партия, която иска да излъчи президент на Партията на европейските социалисти”, обърна се към Станишев Димитър Лазаров.

От ГЕРБ призоваха Станишев да прочете текста докрай и в събота, когато в Брюксел се избира президентът на ПЕС, да я представи заедно с изпълнителя. Да прочете за бялото, да прочете за зеленото, за червеното, дори предлагаме в събота да вземе рапъра, ние ще му осигурим преводач, в Брюксел да изпеят заедно тази песен, предложи пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Той категорично заяви, че нито парламентарната група, нито партия  ГЕРБ са подавали сигнал срещу даден творец или са обръщали внимание какво той пише.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
2
 
4
 
! Отговори
рико преди 11 години
ГЕРБ демонстрира мускули за нещо незначително. За важните неща, обаче показва некадърност.
210
4
 
2
 
! Отговори
fckffSergey преди 11 години
тоя Сергей започва да се излага като Волен Сидеров :D:D:D:D
209
4
 
8
 
! Отговори
pool преди 11 години
В случая Станишев е много прав!!! Време е Бойко да върне концлагерите,как така ще пееш против ГРОБ!!!! Я вижте как се борят с престъпността, разбиха нарколаборатория и хванаха нейния тартор 90 годишната баба Велика Ташкова... как можеш ти да не вярваш на ГРОБ???
208
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛНА МАХЛЕНСКА СВАДА! ЕГА ТИ ПАРЛАМЕНТА! А така небръснат Главният ни прокуро удивително прилича на Мишо Шамара!ЕГА ТИ И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР!
207
5
 
5
 
! Отговори
tanja преди 11 години
cлед Освобождението първата българска конституция, приета на 16 април 1879 в член 23 определя, че Българското народно знаме е трицветно и състои отъ бeлъ, зеленъ и червенъ цвeтове, поставени хоризонтално.тази песен е гавра с всичо българско!cтанишев,за тебе няма нищо свято!А сега остава и децата да научат новата символика на знамето ни!Позор!
206
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Понеже преди време се възмутих,че Станишев нарече Цвъко и сие "циракджий", а то се оказа самата истина, сега ще взема да се присъединя към думите му- ХОРА СПРЕТЕ ТОВА БЕЗУМИЕ!
205
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безсилието ви вече е жалко...Хващате се като удавници за сламка.Срам е от вас...
204
0
 
0
 
! Отговори
EasyDRL преди 11 години
*** . p l e v e n . p r oавтоматични дневни светлини за вашия автомобил
203
6
 
7
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Прав е донякъде Станишев ! Но пропусна да каже, че през следващите 30 г. трябва да ни задължат да гледаме ' тигъра ' , когато е на зеления терен с футболната топка . Не може той, човекът от народа, да излиза заради нас на терена и да се поти, бягайки след футболната топка, за да ни доставя футболни зрелища, а ние да не го уважим и да го гледаме !Ние може и да нямаме хляб , но имаме зрелища . Какво по - хубаво от това ?Не трябваше ли дните, в които ' тигърът ' играе футболен мач, да бъдат официално обявявани за почивни ? Е как тогава хем да сме на работа, хем да го гледаме пред малкия екран ? Не е редно да бягаме от работа или да се ' разболяваме ' и респ. да си вземаме болнични, за да го гледаме , нали ?Шоуто / им / трябва да продължи !
202
3
 
5
 
! Отговори
до 229 преди 11 години
... леко да не ги е дигнал двойномоята заплата се дигна с 25 лева по негово време, за което той няма никаква заслуга - заради неговата политика фирмата закри три офиса.Нито имам познати, които да са получили дори 50% увеличение.Двойно може да е дигнал доходите на шефовете си, например на Доган.
201
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
рими щеше да реди, ако беше цитирал по-голяма част от песента.единия ред, който прочете, даже не е римуван.Да не вземете да се заблудите, че е съкратил останалата част от песента от добро възпитание ...
200
3
 
4
 
! Отговори
до 231 преди 11 години
"А последната безумна случка ни върна преди 1989г."Имаш предвид - партиен активист да използва ЧАСТ от истината, за да манипулира обществото и да громи класов враг?Грешиш. станишев и Бойко не са класови врагове, и двамата работят за едни и същи господари, защитават класата на олигарсите.
199
6
 
18
 
! Отговори
ДО 229 преди 11 години
СПИНИШЕВ НАПРАВИ К.РВЕНСКИ НОМЕР С УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПЕНСИИТЕ ЗА СМЕТКА НА БЪДЕЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ. ТОВА И ПЕНСИОНЕРИТЕ НЕКОМУНИСТИ ГО РАЗБРАХА. А КАЖИ КЪДЕ ОСТАВИ ТЕЗИ 11.5 МЛРД. ЛВ? ТОВА Е ТОЧНАТА СУМА, КОЯТО ОКРАДЕ ЗА СВОЕТО УПРАВЛЕНИЕ! ТАКА ЧЕ АКО ЗНАЕШ, ОБАДИ СЕ НА СЪОТВЕТНИТЕ ВЛАСТИ....
198
3
 
14
 
! Отговори
хммм преди 11 години
станишев е педа* и много пари от България укра*. Като гледам новините, днеска пак се е усра*, боооже какъв кава*, Липсваща буква ,,л,, и аз мога да правя рими, ама моите поне имат смисъл
197
10
 
15
 
! Отговори
niki преди 11 години
Много добре,че най-сетне някой забеляза,че нашите рапари и чалгаджии се опитват да пеят,но се получава гнусна пародия на някакви текстове,крайно време беше,да им поискат сметка за пошлостите,които са принудени да слушат децата.Поздравявам Герб за това решение!!!А Станишев спокойно може да се запише в групата на Мишо Шамара,там му е мястото,а не в парламента!!!
196
17
 
8
 
! Отговори
До 214 преди 11 години
Станишев вдигна вече доходите ДВОЙНО и пак ще ги вдигне. Не ги замрази като вашата мутра, при която цените станаха двойни. Само за коледните добавки Санишев даде 800 млн., вместо да потънат в приятелски и лични джобове, като при тиквата. И Станишев остави 11,5 млрд, да видим Герб колко ще остави. Дотук Герб е на минус и то с огромни заеми. Как само крадат- за 3 години изчезнаха толкова милиарди, но някои си празнуват всеки новопридобит милион и милиард.
195
11
 
7
 
! Отговори
За "Не вярвам в преди 11 години
Ако нямаше в текста : "Не вярвам в Герб, но силно вярвам в герба" никой нямаше да им обърне внимание. Прокурорът много бързо и "смело" е действал срещу някаква песен, а крадците и убийците никой не ги безпокои. Явно е момче за поръчки на Цветанов, щом е същият по "Октопод".
194
1
 
8
 
! Отговори
vagabonti преди 11 години
ДОКАТО НЯКОИ РЕКЛАМИРАТ "БЕЛОТО И ЗЕЛЕНОТО" В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПАДАТ ЖЕРТВИ МЛАДИТЕ ХОРА, ТРЯБВА НА ОПОРОЧЕНИТЕ ДА ИМ СМЕНЯТ "БЕЛОТО"! ЕДНА ЯКА ПЕСЕН СЕ ПРЕВЪРНА НАРКОПРОПАГАНДА НО НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТОВА А ВСЕКИ ГО Е ГРИЖА ЗА ФИЗИОЛОГИЧНИТЕ ОСОБЕНОСТИ НА ЖЕНСКОТО ТЯЛО! НЕ Е СРАМНО, ЧЕ ИМА ПРОСТОТИЯ В ЗАБАВЕН ВИДЕО САЙТ, СРАМНО Е ТОВА, ЧЕ ТЯ РЕКЛАМИРА ПОРОК, СПОСОБЕН ДА УНИЩОЖИ БЪДЕЩЕТО НА МЛАДЕЖИТЕ! ТОВА ПРЕСЛЕДВАЙТЕ, УВАЖАЕМИ УПРАВНИЦИ, СПАСЕТЕ НИ ОТ "ЗЕЛЕНОТО ЗА ПУШЕНЕ" И "БЕЛОТО"!
193
4
 
8
 
! Отговори
Първо заради Борисов преди 11 години
"Шамара побърза да разясни, че разпитите започнали след няколко парчета срещу властта. Едно от тях било на Сарафа - "София де Жанейро". В него се пее: "Нема 'що, всички големи държавници - и Костов, и Борисов излезнаха измамници. Чалгата не спира да свири по радиата, мама ви да е., ходете си по селата. София стана като шопска салата. На кючеци ли възпитавате децата?!" Значи разследването започва заради Борисов, наречен измамник в песен, чак после, след следене на текстове, са се хванали за герба
192
1
 
2
 
! Отговори
bobo преди 11 години
Vsiako chudo za 3 dni: i Gerb i BSP. Aman ot BG politizi vse eroditi...