Осем прости правила за политиците изреди Плевнелиев в Харвард

"Основните проблеми с кризата трябва да се решават на национално равнище"
28 сеп 2012 13:40,
62
Осем прости правила за политиците изреди Плевнелиев в Харвард
Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Oсновните проблеми, свързани с преодоляването на икономическата криза, трябва да се решават на национално равнище, а отпускането на допълнителни финансови ресурси все по-често се оказва неработещо решение. Това каза пред студенти в Бостън президентът Росен Плевнелиев, съобщиха от прессекретариата на президенството.

Държавният глава изнесе вчера лекция в престижния Harvard Kennedy School на тема „Пътища на развитие в Югоизточна Европа: българската перспектива”. Росен Плевнелиев за пореден път заяви, че инвестирането в нереформирани сектори не води до икономически растеж.
 
В Харвард Плевнелиев открои страната ни като стабилен партньор и добър съсед в региона. България е и една от малкото държави в Европа, чийто кредитен рейтинг е повишен в условия на криза.

„В тази ситуация най-важно е да намерим стратегически партньори. Инвеститорите няма да дойдат заради един човек, а ще се установят в България, заради наличието на работещи институции”, коментира президентът. Като стъпка за привличането на инвеститори и за подобряване на бизнес средата Росен Плевнелиев посочи промените в Закона за насърчаване на инвестициите, работата по електронното правителство, както и административната реформа, която е в ход.
 
Пред студентите от Харвард президентът очерта осем правила, които според него трябва да бъдат водещи за политиците. „Необходимо е да имаш приоритети, да имаш ценности, да създаваш доверие, да търсиш консенсус, да не обещаваш всичко, а само това, което можеш да изпълниш, да търсиш дългосрочност на целите, да имаш свои инициативи и да приемаш инвестициите на обществените средства не като цел, а като инструмент”, каза Росен Плевнелиев.
 
Запитан с какво България трябва да бъде популярна, Росен Плевнелиев отговори: „Иновации и туризъм”.
 
Президентът отговори и на въпроси, свързани с присъединяването на страната ни към еврозоната, като припомни, че България ще вземе своето решение в зависимост от развитието на процесите в държавите, въвели единната европейска валута.
 
Президентът разговаря с ръководството на Харвард и се срещна с българските студенти там, както и с български възпитаници на MIT, Уесли Колидж и Бостънския университет. Пред тях Росен Плевнелиев сподели мнението си за необходимостта от създаването на база с данни за младите българи, които се обучават в чужбина. „По този начин ще можем повече да подкрепяме вашите инициативи и да показваме вашия успех”, подчерта президентът Плевнелиев.
 
В Бостън държавният глава откри и изложба, посветена на годишнината от спасяването на българските евреи през Втората световна война.
 
Работното посещение на президента в САЩ приключва днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
31
 
! Отговори
питам преди 11 години
Кой пак обиди Президента, че се наложи коментарите да бъдат блокирани.. всеки път така става!! И тия младежи там в залата нямат ли си родители да ги научат как трябва да се държат, когато им говори Президент?!
45
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А забелязвате ли, че на снимката всички му се смеят! Не знам дали е от казаното, или от шутовското му държание! Така се смяха на ***, когато през 2010 г. се изказа в Райхстага, че шефът на германските социалисти му е личен приятел!!! Егати цирка, наречен Герб!!!
44
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя е уникален ***! Уникалееееееееен! Но има една разлика. Господарят му - *** на вид и интелект, но пък с претенции за гений, а тоя - с вид на недохранено ***, една дума, повтаряна като изтъркана плоча /иновации/, но затова пък - доста далечна като разбиране! Баси и шута е тоя!
43
1
 
37
 
! Отговори
branimir преди 11 години
Здравата ще я окъсаме с Плевнелиев. На него му дай да ходи по чужбина и да показва доброто си владеене на английски. С такива умения обаче човек става преподавател, не президент. Последното хич не му се отдава.
42
2
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
От *** човек,кой очаква умни правила
41
1
 
35
 
! Отговори
9 A клас преди 11 години
От статията разбрах, че един деветокласник от икономическия техникум има по-задълбочени познания по икономически теории от президента...мнооого жалко, ***...
40
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повече от двадесетгодини след Десетиноември се явихакакви ли не версии,сред които доритакава, че самият Тато е поръчал акростиха.Старият добър ШерлокХолмс учеше, че когатовсички версииотпаднат, последната,колкото и невероятно да звучи, е истинската.Ще вдигнем завесата стая последна версия че поръчителят наакростиха е ДимитърСтоянов, министър на вътрешните работи вонези времена. Товастава в началото нанеговата лична война сТодор Живков. Самияттой инициира Възродителнияпроцес, за да може дабъде компрометиранТодор Живков и вочите на българите, и вочите на международнатаобщественост както наИзток, така и на Запад.Предвидил всеки ходкато опитеншахматист, Димитър Стоянов знае, че раноили късно ще се стигнедо извращения и оттамдо компрометиране наЖивков и кликатаоколо него. Тогава, в най-тежкия заБългария момент, щесе яви той спасителятс цялата мощ, коятому дава поста, и щевъзстанови доброто име на страната. Втечение на заговора ебил само ЮрийАндропов, дошъл навласт по сходен път.Един акростих в такъв момент, идващ отсредите наинтелигенцията, ощеповече с младите,играе ролята намаслото в огъня. Никога няма даразберем далидиректно илииндиректно ГеоргиТахов еполучилпоръчкатаот Димитър Стоянов.Ако си послужим с метода на Джон Грийв,бивш инспектор отСкотланд Ярд, създалтеорията на Картата насъзнанието, ще смесигурни, че между двамата се еосъществилоджентълменскоспоразумение. Замълчание, което така иникой не наруши. Георги Тахов еразпитван седем дни вШесто. Българскитепишманпрофайлъри саму правили 11експертизи лингвистични и незнам още какви, за дазаключат впсихологическия мупортрет, че лицето неможе да бъде автор на такава постъпка. Да,ама не, както саказвали индианците,документирано отнеотразимия О`Хенри!И така до смъртта си, години след Десетиноември, Таховупорито отрича да еавтор на акростиха.Казват, че преди да сераздели с живота, признал авторството.Без обаче да направи инамек за поръчителя.Това е историята,която всъщност е самоедин епизод от големия заговор наДимитър Стояновсрещу Тодор Живков.Друг е въпросът, че тяповтаря старатапритча за доктор Франкенщайн.Възродителниятпроцес, замислен самоза компрометиране наТодор Живков, излизаизвън контрола на автора си. А Първиятвпоследствие наистинае свален през есента,както пророкуваакростихът в Есен, но4 години по-късно.
39
3
 
33
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Хора, нека умните студенти в Харвард мислят върху бъдещото на България. Ясно е, че президента няма каково да ги научи, но пък привлича вниманието на академичните среди, за да намерят правилната стратегия или поне да ни дадат правилни съвети за по-нататъшна политика. А който се притеснява какво е казал Плевнелиев, той си има кабинет с доста образовани хора, които му пише речите. Това е едно от малкото хубави неща, които са ни се случвали напоследък.
38
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По чуждестранния печат отвъд океана друго пишат.България си изгубила статута на държава.Не притежавала основните икономически лостове-Енергоразпределиението е чуждо,банките ,телекомуникациите са чужди,разграждане на здравеопазването,образованието.Слезли сме до нивото на Резерват .В резерватите има само магистрали,молове и електроснабдяване.Няма производствени предприятия.Единствената страна в Европа сме от подобен тип.
37
1
 
32
 
! Отговори
Nie Bulgarite преди 11 години
Другарят капиталистнехае за работническакласа Осъдилкапиталиста бедносттакато грехопадение намързеливци слабоумци и презренисъщества Люзър енарода щомпозволява капиталътда руши държавата Умробува ум патки пасе и ум царува Бандитидебнат общите париОбират старци и децаЙон с отрицателензаряд оформясъзнанието на народа Крадци безмилостноелит създаватОбществото нараненосвоят час очакваБандата от партиячервена краде за натрупване на капиталОлигархия ще бъде анарода робРазбойници спартийци се разбиратИ народът няма мира нивга Свободатаникога не идва прибедняка роб Орис запоука Вълците даизловим
36
0
 
36
 
! Отговори
scs преди 11 години
Прави ли ви впечатление колко души има на тази лекция според снимката?
35
1
 
40
 
! Отговори
до 48 преди 11 години
Старци и деца се обират от ГЕРБ - справка пенсии и детски.
34
4
 
37
 
! Отговори
131 преди 11 години
Туризъм??? Какъв туризъм в България бе, льольо?
33
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бандити дебнат общите париОбират старци и децаЙон с отрицателен заряд оформя съзнанието на народаКрадци безмилостно елит създаватОбществото наранено своят час очакваБандата от партия червена краде за натрупване на капиталОлигархия ще бъде а народа робРазбойници с партийци се разбиратИ народът няма мира нивгаСвободата никога не идва при бедняка робОрис за поука Вълците да изловим
32
1
 
34
 
! Отговори
до Анонимен преди 11 години
Освен да хвалиш по цял ден герб и псуваш БСП - друго можеш ли?
31
3
 
34
 
! Отговори
plug_n_play преди 11 години
Плевнелиев къде е тръгнал да дава акъл на децата, та той какво разбира от тия неща? Та той собствената си жена не може да научи да бъде първа дама, да го следва по екскурзиите му в други държави, та какво остава за децата..
30
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнята отишъл в щатите да учи тамошните политици. Плевньо, кога ще научиш ментора си- тиквата, на тези правила?
29
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
иновации? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))бюджета на БАН колкото на 240 цървула в народното събрание :)
28
2
 
43
 
! Отговори
правила: преди 11 години
1. Лъжи2. Кради3. Приватизирай4. Лобирай5. Чревоугодничествай6. Разграбвай7. Манипулирай8. Спи спокойно
27
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гоце кога за последно изнесе лекция в Харвард? Ааа чакай малко бе, та той бил *** *** и агент на КГБ.