Борисов използвал военни хеликоптери като такси

БСП питат дали властта е използвала и хеликоптерите на МВР
4 окт 2012 17:19,
77
Борисов използвал военни хеликоптери като такси
Ангел Найденов Снимка: БСП

ВВС се превръщат в таксиметрова компания на властта, обявиха от БСП.

Депутатите от левицата се оказаха недоволни от писмения отговор на въпроса, който миналата седмица им даде министърът на отбраната Аню Ангелов за полетите на правителството с хеликоптера „Кугър” и военния самолет „Спартан”.

„Министърът е дал крайно незадоволителен отговор, опитал се е да спести истината”, обясни Ангел Найденов, който всъщност зададе въпроса на военния министър.

В отговора до БСП се казва, че с летателната техника на военните са извършени общо 114 специални задачи. Полетите са разделени на три групи: 47 специални задачи за целите и нуждите на Министерския съвет, министерството на финансите, на външните работи и земеделието.

Във втората група са 13 полета за нуждите на МВР, Министерството на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Морска администрация”, която е на подчинение към транспортното ведомство. В третата група специални задачи влизат
54 специални, свързани със стихийни бедствия, трансплантации на органи.

„Приемаме, че те са част от присъщи отговорности и задачи на ВВС”, каза Найденов. „За нас интерес представлява първата група полети. За поредна седмица питаме колко полета са извършени и кого са превозвали?”, подновиха питането си от БСП.

Петър Курумбашев иронизира действията на председателя на парламента Цецка Цачева по темата. „Цачева има „лекарска забрана” да пуска нашите въпроси кой лети с хеликоптерите. Разбираме нейното положение”, коментира Курумбашев.

„Представителите на властта определят интереса ни като дребнавост. И казват, че разходът за хеликоптера е по-малък от три кортежа на автомобили на НСО. Нали като кацнат на място, тях пак ги чакат коли на службата за охрана”, попита Найденов. Социалистите изчислиха, че един летателен час с хеликоптера „Кугър” струва 9810 лв.
„Това са детските добавки на 280 деца”, възмутиха се от БСП.

 „Полет със самолета „Спартан” струва 15 500 лв. Това са детските добавки на 440 деца. Дали това е дребнавост”, продължиха да питат от левицата.

И за пореден път настояха, че искат да знаят каква е сумата, която отива за протоколни нужди на премиера и министрите.

„Да превърнеш военновъздушините сили в една таксиметрова компания на властта. Министърът обяснява, че с полетите се повишава бойната подготовка на летците. Какво точно се повишава”, попита Ангел Найденов. „Наглост е да се твърди, че те така осигуряват нальотите на българските летци”, допълни тезата на колегата си Атанас Мерджанов от БСП.

Социалистите обясниха, че ще зададат и друг въпрос на Аню Ангелов по време на парламентарния контрол - „Какви са причините за масовото напускане на военните летци?“.

Червените обясниха, че очакват да разберат дали властта е ползвала и хеликоптерите, които са на разположение на Министерството на вътрешните работи. „Гранична полиция има авиоотряд, ползвани ли са и техни хеликоптери? Опитваме се да разбирам дали след втория има и трети Авиотряд 28”, завърши Ангел Найденов.

Попитани колко пъти техният председател Сергей Станишев е ползвал същата военна техника, докато беше премиер на страната, депутатите от левицата не можаха да отговорят. „Отговорът на този въпрос не трябва да дойде от нас”, лаконичен беше Найденов.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
ьььььь преди 11 години
за инцидента си спомням,че тримата мъже са се борили със стихията в продължение на 20 мин.накрая са се удавили пред очите на близките си които от брега не са можели да им помогнат по друг начин освен да се обадят за помощ по въздух. отговорили им,че не могат да пратят хеликоптер без специално нареждане от високопоставени хора.Въпросът тук е колко струва човешкия живот щом хеликоптери за разходките на Бойко има,а за спасяване на хора не
50
1
 
4
 
! Отговори
военен преди 11 години
да ползва хеликоптерите на полицията нали са негови хора и оня *** Цветанов му е протеже да слезе на земята при простолюдието
49
0
 
2
 
! Отговори
мале мале преди 11 години
Естествено, няма да дреме в колата при засилен трафик.Той човека бърза пък и как ще слезе при простосмъртните.
48
1
 
6
 
! Отговори
Гиго преди 11 години
Един час полет с "Кугър"=детски надбавки за 280 деца!Полет със Спартан=на детски надбавки за 440 деца!Добре,но....Един обречен на загуба референдум с предполагаема стойност 30-40 милиона лева на колко детски надбавки се равняват?Дрънкане за 200-400 деца,но за хилядите-МЪЛЧИНА.Противно дрънкане с цел замаскиране на харченето на милиони заради интересите на тесен кръг от енергийната мафия.
47
1
 
5
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Нека се сформира нов авиоотряд - "Летящите тикви". Логото да е стилизирано изображение на тиква за Хелоуин на фона на губещата се в далечината магистрала.
46
1
 
6
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
до всички герболетки, вие слепи ли сте за истината, ууверявам ви тя ще ви освободи на изборите и тогава ще видите че вашият премиер слънце не струва повече от калта по обувките ми! ТОя всичко в държавата използва сякаш му е частна собственост!
45
0
 
5
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Казват че парламента е бил говорилня....добре де,тук какво е...да не би тези хора да са дошли от Марс...или и те са писали преди да влязат там точно като Вас,м?
44
0
 
9
 
! Отговори
Димитър Л.Делийски преди 11 години
На 30 септември 1976г повиках хеликоптер с лекарски екип от Пловдив да транспортират от Казанлък до там умиращото ми дете. Откараха го, спасиха го. За 200 км полет платих само горивото на хеликоптера 220 лева на изплащане, защото тогава заплатата ми като гимназиален учител беше 140 лева. Коментаторите да си направят извода за ТОГАВА и СЕГА.
43
1
 
9
 
! Отговори
И аз преди 11 години
Аз слагам минуси без да чета на всички, които пищат с големи букви или обиждат опонентите.Призовавам всички да се придържат към добрия тон и аргументирано говорене.
42
2
 
12
 
! Отговори
ДООТ 44 ДО 10+7/ТЕ преди 11 години
нещо,си се объркал,по ОНОВА време ядене имаше в изобилие,особено по селата-че том се произвеждат хранителните продукти!освен това,нямаше нужда от позиви-народа си знаеше кое как е и гласуваше,а за ДЖУРОВ мога да ти кажа,че беше ЕДИНСТВЕНИЯ ,заедно с баба Цола,дето поставяха Живков на място ПУБЛИЧНО.И още нещо-ЧАВДАР ДЖУРОВ-синът на армейски генерал-да,армейски-имахме 135 хиляди РЕГУЛЯРНА армия,от които гърци и турци се ....от страх,та момъка ЗАГИНА КАТО ЛЕТЕЦ ИЗПИТАТЕЛ.Не като сега-децата-НАВЪН.
41
0
 
3
 
! Отговори
Справедливият преди 11 години
Аз слагам минуси без да чета на всички, моито пищат с големи букви или обиждат опонентите.Призовавам всички да се придържат към добрия тон и аргументирано говорене.
40
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя кво ми говори за детски надбавки и тям подобни.А сигурно непомни социалната министърка другарката Масларова га крадеше милиони от хазната и ги прекарваше в куфари.Баси наглеците спинозни.
39
5
 
7
 
! Отговори
До 53 преди 11 години
Грешиш,толкова *** може да е само един ***!Пише и против едните и другите но.................винаги с главни букви,значи ПРОСТА ТИКВА,само те не знаят да пишат!
38
3
 
7
 
! Отговори
СКАЙУОКЪР преди 11 години
ДОБРЕ ЧЕ НЕ СМЕ КАТО В МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ,ТИЯ ТУКА ДВА ХЕЛИКОПТЕРА ПОЛЗВАЛИ КАТО ТАКСИ,ПЪК ОНИЯ КВИ ФЛОТИЛИИ ИМАХА НЕ МИ СЕ МИСЛИИИИИ,И КОЙ ЩЕШЕ ДА ПЛАЩА МАСРАФА
37
2
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 11 години
А може ли,това което прави ГОСПОД да се нарече работа?
36
9
 
35
 
! Отговори
питанката преди 11 години
Шест дни в седмицата Тикваря обикаля с коли, джипове, хеликоптери ,самолети /добре, че нямаме космически ракети, че и тях ще подпука/, и реже ленти я на 30 м път, я на измазан нужник, я на боядисана плевня.Един ден се прибира в София за заседание на МС, на което основно се говори , колко е велик той и колко му пречат всички останали. Имам питане - КОГА РАБОТИ ТОЯ ЧОВЕК И ЗА КАКВО МУ ПЛАЩАМЕ?!
35
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА ИМАТ И И ПРЕДСТАВИТЕЛ - БОЙКО БОРИСОВ ИМАТ СИ И МУТРЕНСКА ПАРТИЯ ПЪЛНА С КАЛИНКИ НЕУКИ И НЕЗНАЕЩИ И НЕМОЖЕЩИ -ГЕРБ. НЕСЛУЧАЙНО КАЗВАТ ЧЕ АКО ДАДАТ НА БОЙКО ДА УПРАВЛЯВА НАРКОБИЗНЕСА ПАК ЩЕ ФАЛИРА. МУТРИТЕ ЩЕ СМЪКНАТ БОЙКО. ТА КОЛКО МУ Е НА МУТРАТА БОЙКО ДА ПОЛЗВА ЛЕТНИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ КОИТО ТЕ ПОРЪЧАХА И ПЛАТИХА.
34
28
 
7
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
Може другарю и да е летял Бойко с Тигрите с правителственият самолет, но както стана ясно по-късно ГЕРБ са си платили масрафа затова. Дори Бойко каза: "Който има пари, да си го наеме и той. Не е забранено" Докато вие като летяхте, и най-вече доносник Гоце с правителственият самолет да ходи да лови архари из цял свят за собствен кеф, не БСП му плащаше масрафа, а целият български народ. Сега светна ли ти къде е разликата между БСП и ГЕРБ?
33
1
 
6
 
! Отговори
Vien преди 11 години
Dano se nameri nqkoi,da se izgavri s tqh,taka kakto se gavrqt s naroda!!
32
5
 
11
 
! Отговори
ДО 44 преди 11 години
ТИ ГОВОРИШ ЗА НЕЩА ОТПРЕДИ 25 ГОДИНИ. И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО МЕ НАКАРА ДА СИ СПОМНЯ ЗА ОТРЯД 28, КОЙТО ЛИТНА КАТО СЕЛСКО ТАКСИ ДА КАРА ТИГРИТЕ НА МАЧЛЕ.