На всяко изказване на опозицията вие давате пресконференция!

Борисов съветва министрите как да се борят с "наглостта" на Станишев
5 окт 2012 17:30,
312
На всяко изказване на опозицията вие давате пресконференция!
Борисов и Павлова ще опровергават Станишев. Снимка: БТА

"В момента, в който се изкажат по някоя тема на министерствата – веднага след тях свиквате пресконференция и обяснявате, веднага!" Това нарежда премиерът Бойко Борисов на кабинета по време на редовното правителствено заседание в сряда.

Министър-председателят е бесен на лидера на БСП Сергей Станишев за думите му, че правителството е изгонило германския инвеститор за АЕЦ “Белене“ RWE.

Изказванията на Борисов идват по време на гласуване на точката за отпускане на 3,5 милиона лева за пътя Смолян-Девин-Кричим, част от който е пътният възел Цанков камък - любима тема на Борисов и пример за лошото строителство по време на тройната коалиция.

Още по темата

Парите се отпускат, за да се въведе пътят в експлоатация. Той има акт 15, но при приемането му с Акт 16 и издаване на разрешение за ползване беше установено, че не може да бъде въведен в експлоатация, обяснява министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която внася точката.

Причината, че пътят не може да бъде вкаран в експлоатация, са недовършени дейности по самото изграждане на пътя, тъй като самото му проектиране и изграждане не е било съгласувано с Пътната агенция и съответно не отговаря на някои основни характеристики, допълва Павлова.

“Лили Павлова, още веднъж искам да отидеш в парламента и да им кажеш какво е направено за този път, какво е заварено, как, колко е опасно“, нарежда Борисов.

Премиерът съветва министъра да покаже и снимки “как се свличат скалите, защото откосите са ги направили по-вертикални, за да откраднат повече пари“.

Борисов недоволства още, че за изграждането на пътя е бил избран и най-грешният маршрут.

“И ние какво трябваше, да не го достроим?! И този язовир за милиард да стои неизползваем!?“, ядосва се още повече премиерът.

“Аз заведох там и журналисти“, допълва той. В сряда той беше възмутен “каква е тази медийна свобода“, при която журналистите оставяли Сергей Станишев да говори “по един час лъжи“. Борисов обясняваше как, ако той бил журналист, веднага би му пуснал запис на това какво е направило неговото правителство и колко много са направили ГЕРБ и сегашното правителство.

По думите на Борисов, ако “искаш да покажеш нещо, което е направено, проектирано, построено донякъде, на свръхнекомпетентност и опасно за човешкия живот, възможно най-скъпото, трябва да ги заведеш“ при Цанков камък.

От темата за пътя  Смолян-Девин-Кричим Борисов се прехвърля и на темата за магистрала “Люлин“, Дунав мост 2 и Водното огледало на Кърждали.

Министър-председателят се присеща и за продажбата на “Балкан“, където “единият продаде „Балкан” с доплащане от наша страна“. Под “единият“ Борисов най-вероятно има предвид лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Синята коалиция Иван Костов. Неговото правителство приватизира “Балкан“.

След като излива яда си по инфраструктурните проекти, Борисов започва да разяснява и икономиката.
“Не може с такива усилия ние да спасим държавата от фалит, от това, което заварихме, и сега да излязат и да викат – гледай ГЕРБ какво направиха, обеднели хората“, ядосва се премиерът.

Той обяснява, че в момента БНБ отчита рекордни спестявания на гражданите.

“За да спестяват хората нали отнякъде са дошли тези пари“, обяснява премиерът.

Борисов се гневи и на изказванията на опозицията, че правителството възнамерява да вдигне пенсиите предизборно.

“С последното си постановление на Министерския съвет вдигнаха пенсиите, преди да си отидат, което постановление ще ви помоля да ми го дадете и ще го цитирам дословно с дати…. Ние предизборно щели сме да вдигаме пенсиите….!?“, беснее премиерът.

По думите на Борисов Станишев си позволява да говори “с цялата си наглост безпардонно, разчитайки на моята интелигентност, доброта, възпитание, правдивост“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
2
 
4
 
! Отговори
Ей Наглеци преди 11 години
Като гледам тук против ГЕРБ по няколко имена пишете-такива били,онакива били това направили,онова направили,ами то ако вземе да се изброяват Комунистическо Социалистическите *** и Простотиите им 30-ет Томник няма да стигне да се изброят имената им и да се опишат Золумите им.А малко трезво погледнете,и вземете да се спрете! Или вие сте си надрусани постояанно от КонунистическоСоциалистическите си Фантазии? Не осигорихе ли вече и 100-ното си коляно-*** Комунистически ненаситни !!!!
230
3
 
5
 
! Отговори
Бай ви Тоз преди 11 години
"Станишев си позволява да говори с цялата си наглост безпардонно, разчитайки на моята интелигентност, доброта, възпитание, правдивост.Има ли една верна дума в това изказване на ББ...няма.БОРИСОВ ТИ СИ ТОЯ КОЙТО Е НИСКОИНТЕЛИГЕНТЕН,НАГЪЛ,НЕВЪЗПИТАН И ЛЪЖЛИВ.
229
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При тези непрекъснати гафове на ГЕРБ, министрите трябва да затворят министерствата и само пресконференции да дават!
228
1
 
6
 
! Отговори
ВСЕ Е ПРОСТОТИЯ преди 11 години
ТОЧНО ТАКА,ЩО ДА НЕ СЕ ИЗЛАГА ВСЕКИ ПЪТ,КОГАТО ИМА И БЕЗ ПОВОД.ВАЖНОТО Е ДА СТАВА ЗА РЕЗИЛ-ДЕЛЯН ДЖУКАТА ДА ЗВЪНИ НА ERWE,ДА КАЖАТ ГЕРБ ЛИ СА ГИ ПРОГОНИЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ. ЗВЪНЯЛА ДЖУКАТА В ГЕРМАНИЯ,АМА НИКОЙ НЕ СЕ ОБАДИЛ, "ЩОТО ИМАЛИ НЯКАКЪВ ПРАЗНИК"-ЦИТИРАМЕ ДЖУКАТА. ТА ТОЗИ "НЯКАКЪВ ПРАЗНИК" СЕ ОКАЗВА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА ГЕРМАНИЯ, САМО ЧЕ КОЙ ДА ЗНАЕ.СЪЩО КАКТО ЗНАМЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е БЯЛО,ЧЕРВЕНО, ЗЕЛЕНО.ДОБРЕ,ЧЕ СИ ЗНАЕМ,НО ВИЖТЕ "ЗНАЕЩИТЕ" КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ.Я СА КАЗАЛИ ИЛИ НАПРАВИЛИ НЕЩО
227
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До командираА на каква цена (евентуално) е бил по-висок стандарта на живот? На спрени еврофондове... На обекти изградени на двойно по-високи цени... айде да спрем с глупостите вече ...
226
5
 
3
 
! Отговори
Аз преди 11 години
До АнонименИ да не би преди да сме били първи по доходи, и сега ББ да е виновен че сме най-бедни? Я се стегнете малко и започнете да гледате обективно какво се случва в страната бе баламурници...
225
4
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ ФАЛИРА БЪЛГАРИЯ преди 11 години
ТАКА ЩЕ БЪДЕ ТИКВО КАТО В ГЕРБ СТЕ НАРЕДЕНИ *** ДО ***-ДЯНКОВ -РАЗЛИЧНА СТАВКА НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА, ЗА БЕДНИТЕ ПО-НИСКА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ЗА БОГАТИТЕ ПО-ВИСОКА?.ТОВА Е ДАКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ В МС СТЕ *** ДО *** НАЧЕЛО С ТИКВАТА.ЕЖЕДНЕВНО ГО ДОКАЗВАТЕ-ДАНЪК ВЪРХУ ПЕНСИЙТЕ?, ЗЕЛЕНИ И СИНИ ЗОНИ РЕКЕТ ПАРКИРАНЕ НА ЖИВУЩИТЕ ТАМ? АКО ОПИША ВСИЧКИ ПРОСТОТИЙ НА ГЕРБ ЦЯЛ ВЕСТНИК ЩЕ ИЗЛЕЗЕ. ПОСЛЕ НА БОЙКО БОРИСОВ ДРУГИТЕ МУ БИЛИ ВИНОВНИ-ОТГОВОРА Е ФАЛИРАХТЕ БЪЛГАРИЯ. ДРУГ НЯМА! "По тази логика аз веднага бих поискал по-ниска цена на тока, на лекарствата, на хранителните стоки, щом получавам по-малко", коментира Иван Нейков, бивш министър на труда, сега председател на Балканския институт по труда и социалната политика. Той добави, че би трябвало да се диференцират и социалните плащания, пенсиите и т.н. Според Нейков подобно решение ще доведе до още по-голямо обедняване на изоставащите региони и по-активна миграция на работна сила към градове с по-добро заплащане. Това пък ще създаде проблеми на бизнеса за намиране на качествени служители. В същото време бедните райони няма как да привлекат фирми заради липса на кадри и лоша инфраструктура, смята Нейков. Той припомни, че дори специалното постановление "Странджа Сакар" по време на комунизма, което предвиждаше да се плаща допълнително на заселниците в този район, не е дало кой знае какъв резултат.Синдикатите изцяло отричат идеята. Експертът от КТ "Подкрепа" Николай Николов припомни, че България не е създадена от щати и законодателството е едно за всички. "Държавата трябва да определя минималната ставка, а нищо не пречи по региони на браншово ниво чрез колективни договори да се определят различни величини над нея", казва Николов. Същата теза защитават и от КНСБ.
224
1
 
12
 
! Отговори
командира преди 11 години
Тази порредна плеада на примиера е сигнала който чакаха хиляди знайни и незнайни коментаторчета дето взимат по левче на коментарче във форумите, както и за неподкупните *** дето са се отплеснали напоследък от правата вяра-герберизма. Но един съвет - Стига сте писали за Цънков Камък и Станишев че вече отдавна не са актуални, пък и 70% от народа с умиление си спомня 2007-2009 когато стандарта им на живот беше доста по висок. Съсредоточете се върху това което сте изградили с евро пари и резерва
223
3
 
23
 
! Отговори
дд преди 11 години
ГЕРБЕРИ или ГРОБАРИ на българския народ. Дали не е едно и също?
222
3
 
16
 
! Отговори
Зарата преди 11 години
Защо никой никъде не пише за зведния миг на Българската армия-Балканската война,чието начало бе дадено от Фердинанд на 5-ти октомври в Стара Загора,а не в Благоевград.Вместо това ни занимавате с простотиите на Боко,чийто гръб се вижда вече.
221
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Социалистите в последната година от управлението си пращаха пенсиите на почивка на държавни разноски, изхарчиха милиард и половина за негодни военни кораби, сега нямат думата.
220
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До историческа АксиомаТе, *** са навсякъде, във всяка една политическа партия в България. Но най-гадните ***, мутро-милиционерските ***, са предимно в ГЕРБ. Те са и най-простите ***. Третият ешалон на партията-майка. Иначе е похвално, че си загрижен за бъдещето на България.
219
15
 
10
 
! Отговори
историческа АКСИОМА преди 11 години
Когато *** беснеят по форумите, значи държавата върви на добро и в правилна посока.Почнат ли да те хвалят - значи тотално си се провалил и си станал като тях ! Дерзайте другари! Колкото повече негативни коментари бълвате , толкова по-сме спокойни за бъдещето на България.
218
0
 
1
 
! Отговори
XRumer633 преди 11 години
HelloI am XRumer, where is my topic?!Its only a test ;)[URL=wowxxx.ru - [IMG - adultpic.biz/allimage/0/0/0/0/0/7-thumb.jpeg[/IMG - [/URL - You may be interested wowxxx.ru - XXX +18 go you will not regret wowxxx.ru
217
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Министър-председател,Аз съм от опозицията, а Вие сте ***. С нетърпение очаквам пресконференцията Ви по темата.
216
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов много старателно крие своята интелигентност, възпитание и доброта, защото никой не е успял да ги види до сега !
215
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, тия *** вдясно на снимката, съм ги виждал във Велико Търново! Какви са тия, каква роля играят?
214
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просто ролите са разменени - Борисов подражава на Станишев, който също съветваше преди 4 години как да се борят с наглостта и лъжите на Борисов. Все тая, нищо ново под слънцето, очевидно и двамата са един дол дренки.
213
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво става, Станишев отдавна не е разказвал нови вицове за Путин Дурака?
212
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев е всичко онова,което Европа и лидерте и ценят и уважават - за разлика от Борисов ,който пред матряла го раздава , като селски бабаит,а като отиде на вън се държи , като напикано дете и разправя,че майка му е виновна,защото му е дала вода да пие !