Не беше мор, не беше чума, беше и е Борисов!

ГЕРБ опря до „белите пари за черни дни” на хората, ревна БСП
Обновена: 12 окт 2012 19:08 | 12 окт 2012 19:08,
710
Не беше мор, не беше чума, беше и е Борисов!
Петър Димитров се разгневи от името на БСП. Снимка: Impact Press Group

За пръв път в страната има непозната досега ситуация - всички са срещу ГЕРБ заради новия  данък върху лихвите по депозитите, констатира в декларация от парламентарната трибуна БСП. Съобразете се с хората, откажете се от тази авантюра, призова Петър Димитров.

Той цитира международно изследване, според което България е на първо място в света по намаляване на населението.

„Веднага след нас е африканска държава, в която почти цялото възрастно население е болно от СПИН. Както казва поетът - „не беше мор, не беше чума”! Беше и е управлението на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ!“, изрази се поетично Димитров.

БСП обвини правителството, че в резултат от управлението на ГЕРБ животът на българите вместо „европейско развитие“, се превърна в борба за оцеляване“.

Още по темата
„Ние не ви обвиняваме за това, че нямате ясна политика, че всичките ви решения са от ден до пладне, че направихте управлението хазартна игра от типа на „тука има - тука нема”, а официалната ви политика е „шменти-капели”. Ние ви обвиняваме за резултатите от това управление“, отсече Димитров.

Той определи като своеобразен „връх в управлението” на ГЕРБ новият 10% данък върху лихвите по депозитите.

„В своето „победоносно” управление правителството на ГЕРБ опря до „белите пари за черни дни” на милиони българи. Очевидно при управлението на Бойко Борисов тези черни дни вече са настъпили. Но парите няма да се ползват от спестителите, а от правителството“, заяви още червеният депутат.

„Тук искам да припомня една стара еврейска притча. Старият евреин съветвал сина си: „Запомни, сине, винаги, когато взимаш от някого пари, те са чужди. Но когато трябва ги връщаш – винаги връщаш свои пари”! Така е и в България: когато правителството взима пари от българите, то взима чужди пари. Но когато ги раздава, за разлика от всички други държави в Европа, то, видите ли, раздава от парите на Бойко Борисов! Както би казал поетът: „Но не своите пари братя, а парите на народа”“, въодушеви се още Петър Димитров.

От БСП са категорични, че цялото увеличение на пенсиите и заплатите ще се събере от джобовете на
хората - от предвидените приходи догодина от 1,5 млрд.лв. От ДДС, 300 млн. лв. като данък върху доходите на физическите лица и от новия десятък върху спестяванията.

Средната инфлация за миналата година е 4,2 процента, лихвеният процент - 4 на сто - какво
облагате, попита управляващите Петър Димитров.

През четвъртата година от управлението на ГЕРБ икономиката е в пъти по-изостанала от управлението на тройната коалиция, отчитат социалистите. 

Петър Димитров посочи, че разликата в доходите между България и Румъния е над 22 процента в полза на северната ни съседка.

Не ви ли смущава, че прогнозата за догодина в световен мащаб е за ръст на икономиката от 3,5 процента, а в България 1,2 на сто, попита депутатът. Практически всички отрасли са под предкризисното си ниво, с изключение на туризма и търговията,  за което Борисов нямал заслуга, констатират от левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
479
13
 
7
 
! Отговори
Проблем преди 11 години
Не виждам срещу какво толкова скачат някои хора, при положение, че при средна лихва 4% ако имате 1000 лева да речем, в полза на държавата отиват нищожните 4 лева. Не мисля, че българинът колкото и беден да е може да го бутнат някакви си 4 лева... Естествено при по-голяма сума и данъка ще бъде по-голям, но имащите по-голяма сума, мисля че също не би ги притеснило толкова. Лично мнение... Дано само тези пари отидат по предназначение, в което силно се надявам...
478
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов ви е уплашил, защото съпротивата е голяма. Всичко живо с партиен билет е настръхнало да плюе. Запомнете, че това което е полезно за БСП е вредно за България.
477
3
 
3
 
! Отговори
Случаен преди 11 години
До ДалайМамаДопълвам само: Някъде около 34 млрд. лева депозити. Усреднена лихва около 4% е равно на 1.360 млрд. лв. Обложени с 10% данък е 136 000 000 лева в полза на държавата. Бориславова е права. Трябват им пари - СЕГА И ВЕДНАГА.
476
1
 
2
 
! Отговори
Обърши се преди 11 години
Стига с тия пенсионери бе.Само пенсии ли живеят в тая държава.Това е нищо на фона на парите, които имаха.Защото другото беше предвидено да крадене.Справка дома за стари хора в Стара Загора.Как се отклоняват 11 милиона лева, а?
475
0
 
1
 
! Отговори
Той преди 11 години
До юнак гюроПърво немаш никви 4000.00 лв в сметка ,иначе щеше да знаеш ,че лихвата не е 3.44 лв.*** НАЙ-СТРАШЕН СИ
474
9
 
1
 
! Отговори
чичковите преди 11 години
Защо не вдигнаха минималната заплата?Основателно ли бе премахнат необлагаемият минимум?Защо оставиха тавана на пенсиите?Защо детските бяха 18 лв?Совите не са това, което са. Приоритетът на Станишевото правителство беше да се осигурят благини и привилегии за турците, *** и другарите.Димитров да мисли откъде народът ще плати бюлетините за куция им референдум.
473
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
политиката на герб няма нищо общо с предизборните им обещания. ако имат елементарно себеуважение да си подадат оставката, щом не могат да изпълнят това което са обещали
472
1
 
3
 
! Отговори
един преди 11 години
От приказки глава не боли! Нашата ДЕМОКРАЦИЯ СЕ РИМУВА 23г с ОБИРАЦИЯ!
471
2
 
7
 
! Отговори
ДО 632 преди 11 години
А СОЦИАЛНИТЕ ПЛАЩАНИЯ- ЕНЕРГИЙНИ ДОБАВКИ, КОЛЕДНИ ДОБАВКИ, 13 ЗАПЛАТА, ИНДЕКСАЦИЯ НА ШЕСТ МЕСЕЦА С 10 % НА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ, ХОДЕНЕТО НА МОРЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПО ПРОГРАМА "ЗЛАТНА ЕСЕН" В ЧЕТИРИЗВЕЗНИ ХОТЕЛИ, ИЗЛИШЪЦИ ОТ 3-5 МИЛИАРДА ТРИ ПОРЕДНИ ГОДИНИ- ВСИКО ТОВА СА УСПЕХИТЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ. А ПРОВАЛИТЕ НА ГЕРБ СА БЕЗБРОЙ- НИЩО ПОЛОЖИТЕЛНО НЕ МОЖЕШ ДА КАЖЕШ.
470
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПЛОСКИЯТ ДАНЪК БЕШЕ ВЪВЕДЕН КАТО БОРБА СЪС СИВАТА ИКОНОМИКА- ДА НЯМА НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ И ДА ИЗЛЯЗАТ НА ВСЕТЛО ОНЕЗИ РАБОТОДАТЕЛИ, КОИТО НАЗНАЧАВАХА НА НЕОБЛАГАЕМИЯ МИНИМУМ , А ДРУГИТЕ ПАРИ НА РЪКА. ЩОМ НЕ ДЕЙСТВА, ЗАЩО ТРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ГЕРБ ГО ДЪРЖИ И НЕ ГО ПРОМЕНЯ? С КАКВО СА ПО-ДОБРИ В ТАЗИ ОБЛАСТ , ОСВЕН ЧЕ ЗАДЪЛЖИХА РАБОТОДАТЕЛЯТ ДА ПЛАЩА ТРИ ДНИ БОЛНИЧНИТЕ, КОЕТО Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО-ИМА ЗДРАВНА КАСА И ДАНЪК ВЪРХУ ЛИХВАТА. КОЙ Е ПО-ГОЛЯМ КРЪВОПИЕЦ Е ЯСНО- ГЕРБ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
469
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво каза"Шменти капели",в този филм всъщност, макар и по комичен начин се казва какво очаква БГ в годините след '89та.За приватизациите, за намаляването на населението до 4млн души, за това как трябва да се държи народа "на ръба на оцеляването", да задлъжнават все повече към банките ви или този филм, който взе често да бъде споменаван в последните години (отново уж комично) е реалният план "Ран- Ът" от '89-та год, който вие и червени и сини следвате стриктно.Горко ни!
468
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***. Те били социални. Кой въведе Плоският данък и кого питахте. Турчина, Украинеца и Мадридския директно бръкнаха в джоба на всеки.Освен това аз съм далеч от идеята, че всички пари на депозит са чисти и за тях има удържан данък. Така че да ми вземе Дянков 50 лв, има хора дето за хляб нямат, обаче за някои господа с подарените милиони работата е друга.
467
6
 
1
 
! Отговори
истината преди 11 години
Всички тука в сайта бяха гладни сега ако има данък всички се уплашиха защото явно има какво да крият
466
1
 
3
 
! Отговори
Веселин преди 11 години
Предлагам данък на Велосипедистите как шофьорите плащат данък така и хората със велосипеди да плащат подобен и винетки пусни Дянков ама и лопата си купи да заравяш убитите чрез геноцид Български граждани има още най малко 1000 други данъци който може да измисли болният ти мозък след 10 години някой ще те помни ли изобщо ?
465
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този данък се взима от всички и процентно колкото ще те оберат теб, мен или някой с 2000 лв влог толкова ще оберат и някой с 200 000 влог. Герб обират всеки според възможностите му. Не разбирам какво му се кефят тъпите герберчета
464
0
 
4
 
! Отговори
мачу пикчу преди 11 години
долу тираните ,слеги на евреите-долу бостанските чеда!
463
0
 
9
 
! Отговори
Веселин преди 11 години
След идването на Демокрацията веднъж Българският гражданин беше обран сега се повтаря сценарият едни и същи мутри все ни тъпчат убиват БСП СДС НДСВ а сега и Герб до кога ще ни искат мляко, вълна, Месо до кога ? кажи другарю Дянков до кога ? ще правите геноцид спрямо своя народ преди 3 месеца имах 1300 лв. депозит със голямата лихва която дава и такса потребител сега имам 1297.49 лв. като поставиш тази такса депозит аз по добре да ида в някои публичен дом поне ще имам полза от тези пари.
462
0
 
0
 
! Отговори
Случаен преди 11 години
До АнонименИ аз препоръчвам да прочтат всички пост 400
461
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората се възпитаваха в честност и любов към родината си.--------------- Не знам колко добре са се възпитавали, но ако наистина някой им е разрушил родината, трябваше поне да протестират, нали много добре били възпитани?
460
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
при средна лихва от 4% и толкова процента инфлация това за печалбата явно не важи. В този случай тази лихва не е печалба и затова облагането й с данък е посегателство направо върху депозита.---------------- Това са си някакви твои фантазии.