Не беше мор, не беше чума, беше и е Борисов!

ГЕРБ опря до „белите пари за черни дни” на хората, ревна БСП
Обновена: 12 окт 2012 19:08 | 12 окт 2012 19:08,
710
Не беше мор, не беше чума, беше и е Борисов!
Петър Димитров се разгневи от името на БСП. Снимка: Impact Press Group

За пръв път в страната има непозната досега ситуация - всички са срещу ГЕРБ заради новия  данък върху лихвите по депозитите, констатира в декларация от парламентарната трибуна БСП. Съобразете се с хората, откажете се от тази авантюра, призова Петър Димитров.

Той цитира международно изследване, според което България е на първо място в света по намаляване на населението.

„Веднага след нас е африканска държава, в която почти цялото възрастно население е болно от СПИН. Както казва поетът - „не беше мор, не беше чума”! Беше и е управлението на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ!“, изрази се поетично Димитров.

БСП обвини правителството, че в резултат от управлението на ГЕРБ животът на българите вместо „европейско развитие“, се превърна в борба за оцеляване“.

Още по темата
„Ние не ви обвиняваме за това, че нямате ясна политика, че всичките ви решения са от ден до пладне, че направихте управлението хазартна игра от типа на „тука има - тука нема”, а официалната ви политика е „шменти-капели”. Ние ви обвиняваме за резултатите от това управление“, отсече Димитров.

Той определи като своеобразен „връх в управлението” на ГЕРБ новият 10% данък върху лихвите по депозитите.

„В своето „победоносно” управление правителството на ГЕРБ опря до „белите пари за черни дни” на милиони българи. Очевидно при управлението на Бойко Борисов тези черни дни вече са настъпили. Но парите няма да се ползват от спестителите, а от правителството“, заяви още червеният депутат.

„Тук искам да припомня една стара еврейска притча. Старият евреин съветвал сина си: „Запомни, сине, винаги, когато взимаш от някого пари, те са чужди. Но когато трябва ги връщаш – винаги връщаш свои пари”! Така е и в България: когато правителството взима пари от българите, то взима чужди пари. Но когато ги раздава, за разлика от всички други държави в Европа, то, видите ли, раздава от парите на Бойко Борисов! Както би казал поетът: „Но не своите пари братя, а парите на народа”“, въодушеви се още Петър Димитров.

От БСП са категорични, че цялото увеличение на пенсиите и заплатите ще се събере от джобовете на
хората - от предвидените приходи догодина от 1,5 млрд.лв. От ДДС, 300 млн. лв. като данък върху доходите на физическите лица и от новия десятък върху спестяванията.

Средната инфлация за миналата година е 4,2 процента, лихвеният процент - 4 на сто - какво
облагате, попита управляващите Петър Димитров.

През четвъртата година от управлението на ГЕРБ икономиката е в пъти по-изостанала от управлението на тройната коалиция, отчитат социалистите. 

Петър Димитров посочи, че разликата в доходите между България и Румъния е над 22 процента в полза на северната ни съседка.

Не ви ли смущава, че прогнозата за догодина в световен мащаб е за ръст на икономиката от 3,5 процента, а в България 1,2 на сто, попита депутатът. Практически всички отрасли са под предкризисното си ниво, с изключение на туризма и търговията,  за което Борисов нямал заслуга, констатират от левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


710
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
439
13
 
9
 
! Отговори
Комунизмът е зло преди 11 години
Комунизмът е най-голямото зло в историята на човечеството и е нищо друго освен една зла химера, избила десетки милиони в името на неосъществими "идеали" и примитивна и жестока върхушка от престъпници, която властва над народ, превърнат в роби. Ако не вярвате, погледнете Северна Корея и Куба - и ние бяхме като тях преди 1989 година. Това ли искате отново?
438
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЛЕД КАТО 23 ГОДИНИ УПРАВЛЯВАХА ВСИЧКИ ИЗДЪНКИ НА БКП ПОД ВСЯКАКВА ПОЛИТИЧЕСКА МИМИКРИЯ, ВРЕМЕ Е АВТЕНТИЧНАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ДА УПРАВЛЯВА
437
4
 
8
 
! Отговори
ДО 582 преди 11 години
А ЗАЩО ВЪВ ФРАНЦИЯ И ДОГОДИНА В ГЕРМАНИЯ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ СОЦИАЛИСТИТЕ ?
436
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО ФАЛИРАХА ВСИЧКИ ИЗТОЧНО ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ ? АМИ ТОЧНО ЗАЩОТО СА БИЛИ РЪКОВОДЕНИ ОТ УРОДЛИВИ И АЛЧНИ КОМУНИСТИ. ЛОШОТО Е ,ЧЕ НЕ ГИ ШУТИРЕХМЕ 89 Г. А ГИ ОСТАВИХМЕ ОЩЕ ДА НИ КРАДАТ,НО ТЕ СА ТОЛКОВА ИЗОБРЕТАТАЛНИ И ВКАРАХА АГЕНТИ КАТО КОСТОВ НАВСЯКЪДЕ И МЕЧТАТА НА ИЗЛИЗЛИТЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ НЕ СЕ ОСЪЩЕСТВИ А НАПРОТИВ .....ТЕ ОЩЕ СА НА ВЛАСТ И СА НАЙ-УСТАТИТЕ И ЛЪЖЛИВИ ПОЛИТИЦИ !
435
0
 
15
 
! Отговори
ДО 580 преди 11 години
ДАЛИ ЩЕ ГИ ВРЪЩАТ - НЕ ЗНАМ- МОЖЕ И НИКОГА ДА НЕ ВЪРНАТ ЕДНО ЕВРО, ЗАЩОТО ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НЯМА ДА Е ВЕЧЕН, ГРЪК ГЛУПАВ НЯМА- ТЕ СИ ЗНАЯТ ИНТЕРЕСА И ВИНАГИ ГО ГОНЯТ ДО ДУПКА. ИСКАМ ДА ИМАМЕ КРИЗА КАТО В ГЪРЦИЯ- ПЕНСИЯ 2000 ЕВРО, ЗАПЛАТИ 3-4 ХИЛЯДИ ЕВРО И КОЛЕДНИ ДОБАВКИ.
434
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
578, да им дават, ще ги връщат следващите 500 години. Мното е ниско нивото тук, няма как да стане конструктивен разговор...
433
2
 
12
 
! Отговори
ДО 572 преди 11 години
И ВСЕ ПАК СА ПО-ДОБРИ ,ЗАЩОТО ПРИ ТЯХ НЯМА ТАЗИ КОРУПЦИЯ И ЗАКРИЛА НА МАФИОТИТЕ ----------------------------------------ТИ ЛУД ЛИ СИ - В ДОКЛАДА НА ЕВРОПА ПИШЕ- 12 МАФИОТСКИ ГРУПИРОВКИ СА ПОД ЗАЩИТАТА НА ГЕРБ И РЕАЛИЗИРАТ 1 МИЛИАРД ГОДИШНО МРЪСНИ ПАРИ. А МИШО БИРАТА, А МЕНДА С НЕЙНИЯ КАНДИДАТ ЗА ШЕФ НА МИТНИЦА ПЛОВДИВ- ПРЕСТЪПНИК, А ФИДОСКАТА С НЕЙНИЯ КАНДИДАТ ЗА ШЕФ НА МИТНИЦА ЛОМ С 2.90 НА ИЗПИТА, А КОРУМПЕТО-ДЕПУТАТ, А КАЛИНКИТЕ?
432
5
 
20
 
! Отговори
ДО 568 преди 11 години
МАЛЕЙ, КОЛКО ТИ Е ПРОМИТ МОЗЪКА- В ГЪРЦИЯ, С КОЯТО НИ ПЛАШАТ, ЩЕ ДАВАТ ПО 400 ЕВРО НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ЗА КОЛЕДА- КАКВА КРИЗА- САМО В МОЗЪКА НА БОЙКО ИМА КРИЗА.
431
4
 
12
 
! Отговори
ДО 575 преди 11 години
НАПИСАЛ СЪМ КАКВИ МИЛИАРДИ- СУМИРАЙ ЧИСЛАТА И ЩЕ ВИДИШ, А КЪМ ТЕЗИ 13 МИЛИАДА ДОБАВИ И ЗАЕМА НА ДЯНКОВ ОТ ОЩЕ 4 МИЛИАРДА- СТАВАТ ОБЩО 17 МИЛИАРДА, ПРОФУКАНИ ОТ БОКО
430
3
 
8
 
! Отговори
ДО 571 преди 11 години
АКО ПОНЕ ЗА ЕДНО ОТ ВСИЧКИТЕ НЕЩА СИ ПРАВ, ЗАЩО ТРИ ГОДИНИ ГЕРБ НЕ ИЗВАДИ ПОНЕ ЕДНА КОРУМПИРАНА СДЕЛКА, А ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ РЕДИЦИ ХВАНА КОРУМПЕ ДЕПУТАТ, ЗАЩО ФИДОСКАТА И МЕНДА НАТИСКАХА ТАНОВ ДА НАЗНАЧАВА ЗА ШЕФОВЕ НА МИТНИЦИ ПРЕСТЪПНИЦИ
429
9
 
7
 
! Отговори
До 570 преди 11 години
Какви 13 милиарда бълнуваш бе ***! Тия опашати лъжи ги разправяте по митингите на червените изкуфели бабички, а после ги качвате на Бузлуджа за да минират полянките, вследствие от преяждане на безплатните ви кюфтаци и кебапчета! След изборите самият икономически министър на Тройната коалиция даде интервю с Бойко пред медиите и си призна, че са оставили в хазната само със задължения към частни, разбирай комунистически фирми! А ти ми говориш за 13 !!! милиарда, айде стига с тая гьобелсова пропаганда бе, аман от червени лъжци и измамници, които по цял ден висят по нета и заблуждават хората!
428
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ СА НАЙ-ДОБРОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДО СЕГА. НО ТЕ СА В ГОЛЯМ ДЪЛГ КЪМ ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ДЕТО ГИ ИЗДИГНАХА НА ВЛАСТ ,НЕ ПОМИСЛИХА ЗА ПЕНСИИТЕ Т.ОЕ. ТЕ ОТИДОХА В ДРУГАТА КРАЙНОСТ ,САМО ДА СТРОЯТ БЕЗ ДА ПОМИСЛЯТ ЗА БЕДНОСТТА И БЕЗРАБОТИЦАТА. И ВСЕ ПАК СА ПО-ДОБРИ ,ЗАЩОТО ПРИ ТЯХ НЯМА ТАЗИ КОРУПЦИЯ И ЗАКРИЛА НА МАФИОТИТЕ .ТАЗИ ГОДИНА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА НИКОГО ,ЗАЩОТО ГЕРБ НЕ МИСЛИ ЗА БЕДНОСТТА НА НАРОДА ,НО ПЪК НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА АЛЧНИТЕ И ВЕЧНО НЕНАЯЛИ СЕ КОМУНИСТИ !
427
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забравихте ли стачкуващите учители, кремиковчани а и боят дето ядоха стачкуващите ? Моля,моля аз не съм забравила подигравките на Станищев и Орешарски с учителите, как опропастиха Кремиковци ...как имаше бум на зелено строителство ,а сега хората чакат да влезат в жилища дето не са построени и това са пак престъпните практики и балони на комунистите. Нищо не направиха за България ! Като са били толкова успешни защо не построиха една магистрала ? ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СТАНИШЕВ БЕШЕ НАЙ-КОРУМПИРАНОТО
426
3
 
12
 
! Отговори
ДО 568 преди 11 години
НЕ МИ Я ПЕЙТАЗИ ПЕСЕН- ОТ 13 МИЛИАРДА, КОИТО ОСТАВИХА ТРОЙНАТА- 8 В ХАЗНАТА, 2,5 В ЗДРАВНАТА КАСА, 2,3 В СРЕБЪРНИЯ ФОНД НЯМА И ЕДНА СТОТИНКА
425
1
 
4
 
! Отговори
котис преди 11 години
Нищо не прокарвам исках да кажа че в тая държава става само киселото мляко.
424
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ МИ ГОВОРЕТЕ КОЛКО УСПЕШНА Е БИЛА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ,ЗАЩОТО ТОЧНО ТЕЗИ ГОДИНИ КОГАТО ТЕ БЯХА НА ВЛАСТ БЯХА НАЙ-УСПЕШНИТЕ В ИКОНОМИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ В ЦЯЛ СВЯТ ,НО КАКТО ПРИ ВИДЕНОВ ТАКА И ПРИ СТАНИШЕВ ПАЗИ БОЖЕ НА ПРАВИТЕЛСТВАТА СЛЕД ТЯХ. ТЕЗИ СКРИТИ КАПАНИ ,КОИТО ТЕ ОСТАВИХА БЕЗБРОЙ СКЛЮЧЕНИ ДОГОВОРИ ОТ КОИТО СА ВЗЕЛИ ОГРОМНИ КОМИСИОННИ И НЕ ПЛАТЕНИ А ОСТАНАЛИ СЛЕДВАЩИТЕ ДА ГИ ПЛАТЯТ СА СИ ЧИСТИ КАПАНИ,ЗАТОВА И БДЖ ОЩЕ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ДУПКАТА,ЗАТОВА И ГЕРБ ОЩЕ ПЛАЩА ТЯХНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ А ДА
423
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, наистина ли сте толкова елементарни? Към комунистите ли пак загледахте? Добре било по тяхно време? То и в Гърция беше добре тогава, и в Ирландия, и в Испания, и в Италия. За икономическите трудности на целия свят ли ви е виновен ББ? Станишев управляваше по време на подем. ББ управлява във времена на смут и проблеми по целия свят, и не нужно да си гербер, седесар, бесепар, за да го видиш, нужно е само да имаш мааалко мозъче в ***.
422
2
 
5
 
! Отговори
KoKO преди 11 години
Ще изнесем парите зад граница - например на Мавриций - супер добри условия и изобщо не е трудно . Дори е по-добре, отколкото в Швейцария .
421
0
 
4
 
! Отговори
до 563 преди 11 години
Не те разбирам- искаш да кажеш на бялото - черно ли ? Толкова ли ти е къса паметта или така са ти казали дая пишеш?
420
7
 
20
 
! Отговори
ДО КИРИЛ преди 11 години
ГОЛЯМ НЕВЕЖА СИ- ПЪРВО ПЕТЪР ДИМИТРОВ НЕ Е ПОЛИТИК , А ЕКСПЕРТ, ВТОРО- ВРЕМЕТО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ КАТО ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА Е НАЙ- УСПЕШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ЦЕЛИЯ 23 ГОДИШЕН ПЕРИОД НА ПРЕХОД- ЗА ПЪРВИ ПЪТ ТРИ ПОРЕДНИ ГОДИНИ ИМАШЕ ПЪЛНА ХАЗНА И ИЗЛИШЪЦИ ОТ 5 МИЛИАРДА ГОДИШНО. ИНДЕКСАЦИИ НА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ- ТВЪРДО, БЕЗ УГОВОРКИ, КОЛЕДНИ ДОБАВКИ И 13 ЗАПЛАТА. В ГЪРЦИЯ ЩЕ ДАВАТ 400 ЕВРО НА ПЕНСИОНЕРИ ЗА КОЛЕДА- УЖ БИЛИ В КРИЗА, А БОЙКО ВЗИМА ЛИ,ВЗИМА- И ПОСЛЕДНАТА РИЗА.