Вземаме от богатите, даваме на бедните...

Новият налог ще засегне само най-богатите хора, твърди премиерът Борисов
13 окт 2012 18:02, Бойчо Попов
1746
 Вземаме от богатите, даваме на бедните...
Снимка: БТА

Броени дни, след като стана ясно, че има предложение за въвеждане на данък върху лихвите по депозитите, премиерът Бойко Борисов заяви, че е съгласен с него.

„От налога върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат много пари в банка“, заяви премиерът при днешното си посещение в Шумен. 

Още по темата

„Тези, които имат малки спестявания, да ги приемем, че са бедни, макар че никъде по света, когато имаш спестявания и вземаш лихви от тях, не се наричаш беден човек. Но да приемем, че с малките влогове са бедни хора - на 1000 лв. увеличението е 30 стотинки на месец. В същото време при плоския данък 10 %, който беше въведен от предишното правителство, и тогава имаше смисъл, защото имаше огромен растеж, е много трудно да правиш социална държава“, казва още премиерът.

„След като е минало на Министерски съвет, ние сме го приели като решение. Преди месеци, когато казах, че има много пари в банките, а не влизат в потребление, тогава коментарите бяха, че много малко хора, и то богати, имат влогове, а бедните нямат спестявания“, добавя Борисов.

По думите му на практика от тази налог върху лихвите от депозитите ще пострадат хората, които имат големи спестявания и много пари в банката. Тези пари щели да отидат директно за увеличението на минималната заплата и за вдигането на пенсиите „при 10 % плосък данък, при най-ниските данъци, при 15 % контрабанда, може би най-ниското ниво в Европа“.

Премиерът посочи още, че в цяла Европа има такъв данък. „Паралелно с това вдигаме и доходите – и минималната работна заплата, и пенсиите“, каза той и допълни, че от първия ден, когато управляващите са дошли на власт, са вдигнали пенсиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1746
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Гербер", това звучи гордо. Прилича ми на гръцкото "горуня".
0
 
15
 
! Отговори
БогатБеден преди 11 години
Болен Богат пак ще носи
1
 
7
 
! Отговори
+-= преди 11 години
Има ли друга държава, която непрекъснато да говори за пенсиите, увеличаването на размера им, за социалните несправедливости на пенсионерите и пр. др. проблеми на обществото ни. Мои познати връстници на Запад не знаят колко са големи пенсиите на родителите им и не знаят в най-големите подробности за несгодите на бедните им съграждани. В смисъл, че не се говори в публичното пространство непрекъснато за тези неща. Тук ни надуват главите всеки ден с едно и също: пенсиите, бедни сме, *** сме!
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 1328 Ей това герберите сте наистина гадно племе.Първо лъжите като за световно , второ използвате нещо което е написал друг /плагиатствате / като вашият Дянков.Изобщо гербери.
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Б. Б. Ще ти направя една ***!?
0
 
14
 
! Отговори
бостаня преди 11 години
Василев...първо се лекувай и тогава пиши...Гербер е диагноза...с летален край.
0
 
10
 
! Отговори
бахур преди 11 години
ще го хванат богатия за бастуна.пак да му мислят данъкоплатците
1
 
28
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 11 години
Гърция дава по 400 евро за Коледа на пенсионеритеПо 400 евро коледни надбавки ще получат пенсионерите от държавния сектор в Гърция, съобщи радио "Скай". Министърът на труда Янис Вруцис потвърди новината. Надбавките ще струват на осигурителните фондове 180 млн. евро. Пенсионерите от държавния сектор на Гърция са 450 хиляди души.Премахването на 13-ата и 14-ата пенсия е едно от исканията на международните кредитори на Атина като мярка в замяна на финансова помощ на затъналата в дългове държава.В момента правителството на Андонис Самарас и тройката кредитори преговарят за ново орязване на парите за пенсии. Междувременно Атина обяви програма за борба с изтичането на средства от осигурителните фондове. Тя се нарича "Ариадна" и трябва да се справи с незаконното изплащане на пенсии на починали хора, на омъжили се повторно вдовици, на разведени родители или неомъжени жени.Шведският финансов министър Андерс Борг заяви, че за Гърция е добре да се откаже от еврото, за да възстанови икономиката си. "Ако напусне еврозоната, Гърция вероятно ще си възвърне конкурентоспособността и ще може впоследствие да си стъпи на краката", заяви Борг.
6
 
5
 
! Отговори
maicheto преди 11 години
Do wetri: Смени фирмата! И много тъпо изказване като цяло... Точно заради този начин на мислене - не ми пука за другия, само себе си гледам и ако аз съм добре другите да се спасяват, държавата е на никъде! И един ден и ти ще станеш пенсионер.
1
 
7
 
! Отговори
комунари преди 11 години
какво излиза?колкото повече работиш -толкова повече те облагат с данъци.а лешперитите щракат с пръсти на ръцете .и на краката.не искам да работя!червената ти връзка сърцето ми пръска
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1590 - 1341 = 249 изтрити коментара.
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте това. От видното по долу, се разбира, че ще живеем напред в данъчна държава. dnes.bg/business/2012/10/13/danyk-i-za-pechalbite-ot-hazart-i-borsata.170493 ОСТАВКА ЗА ГЕРБ
8
 
8
 
! Отговори
werti преди 11 години
Ще ми повярвате ли, че чистачката в нашата фирма взема с 40 лв. по-малко от мен? Моят труд е квалифициран, имам висше образование, позицията ми е отговорна, а на моменти ми се налага да върша и общашка работа. И! Приказките за минималните работни заплати, за пенсиите не са за нас, тези които работим и вкарваме в хазната. Ние не сме реститути като 2/3 от пенсионерите, не сме с по 2-3 имота на калпак, и нямаме 5-6 хил. лв., които да подарим на телефонни измамници. Не ми пука за пенсиите и МРЗ!
0
 
4
 
! Отговори
maicheto преди 11 години
Айде ще видим колко ще се увеличат пенсиите и минималната работна заплата или просто на някой от управляващите му трябва нова кола или нов апартамент....
0
 
17
 
! Отговори
ВЪПРОСИ преди 11 години
КОЛКО СТРУВА МЕСЕЧНАТА ИЗДРЪЖКА НА БОЙКО БОРИСОВ?МОЖЕ ДА МЕ ИНФОРМИРАТЕ И ЗА ЦЕЛИЯТ Й ГОДИШЕН РАЗМЕР.А НА ВСЕКИ ОТ МИНИСТРИТЕ, ПООТДЕЛНО?
0
 
22
 
! Отговори
Да попитам преди 11 години
Кви са тез мамути от снимката бе?
0
 
22
 
! Отговори
Писна ми преди 11 години
Този не може една ножица да наточи.Единственото,което е правил през живота си е да пререже няколко ленти.*** и *** няма ли да го шкартират вече.
0
 
24
 
! Отговори
Ограничените разходи преди 11 години
А между другото как охраната му се материализира в Русе с джиповете?Едва ли това може да се характеризира с държавническа спестовност.
1
 
24
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Герберите и всички останали национални предатели на съд и после на бесилото.
0
 
27
 
! Отговори
Бойко Спестовника преди 11 години
А Бойко Борисов бил спестил "лично" много пари на държавата и щялда се вози където си иска и с каквото си иска. Цветелина, купи на Бойко фъртолет, че на него му хареса да се вози и фърка из държавата с повод, без повод...