БСП вади нови сигнали за корупция срещу ГЕРБ

На правителствената хранилка ли са "Бистришките тигри", пита левицата
Обновена: 17 окт 2012 21:29 | 17 окт 2012 21:29,
93
БСП вади нови сигнали за корупция срещу ГЕРБ
Корнелия Нинова Снимка: БТА

Нови сигнали за корупция от страна на управляващите внесоха депутатите от левицата в комисията за корупция по високите етажи на властта на лидера на РЗС Яне Янев. 

Корнелия Нинова представи сигнал, свързан с добива и търговията на дървесина.

Комисията трябва да изясни как са избрани брокерите на стокова борса и има ли нарушения на закона при избора на фирмите. Другите важни въпроси са : оказван ли е натиск върху фирми да не участват, как са проведени обществените поръчки, има ли облагодетелствани лица и те ли са причината за високата цена на дървесината.

„Някой е наредил между АЕЦ "Козлодуй" и гражданско сдружение да бъде сключен договор, на базата на който от централата са превеждани големи суми пари”, изтъкна Георги Терзийски. Според него възниква въпросът кой е наредил сключването на такъв договор, какви суми са били превеждани и защо превеждането на пари е секнало, след като председателят на сдружението Чавдар Атанасов е бил освободен.

Терзийски отбеляза, че Атанасов е съотборник на премиера Бойко Борисов в „Бистришките тигри“. Депутатът попита дали това означава, че „Бистришките тигри“ са на правителствена хранилка.

Пенко Атанасов представи сигнал във връзка с обществената поръчка за избор на борсов посредник за закупуване на горива от Селскостопанската академия за срок от три години. „Категорично е нарушен общественият интерес и считаме, че ще бъдат нанесени щети на държавата до 812 000 лв.”, твърди  Атанасов.

Колегата му Ангел Найденов пък коментира пред медиите посещението на Яне Янев във ВСС.

Във вторник в качеството си на председател на парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта Янев отиде във ВСС и поиска подробности около казуса със следователката Татяна Шарланджиева, която през 2007 г. беше разследвана за работата й по дело за злоупотреби в "Топлофикация"-София.

Янев се е интересувал кой е засекретил дисциплинарното производство и на какъв принцип е избран дисциплинарният състав.

Преди 5 години тогавашният директор на следствието Ангел Александров обвини Шарланджиева, че с посредничеството на Корнелия Нинова се опитала да осуети разследване срещу собственика на консултантската фирма "Фронтиер" Красимир Георгиев, който бил замесен в злоупотребите в "Топлофикация", смятан за близък до тогавашния енергиен министър Румен Овчаров.

Заради скандала Овчаров и Александров подадоха оставки, а зам.-министрите Корнелия Нинова и Делян Пеевски бяха освободени.

Следователката обаче бе оправдана от прокуратурата и се размина без наказание от страна на ВСС.

Червеният депутат Ангел Найденов попита кой и кога е упълномощил Янев да прави подобни посещения. Найденов изрази изненадата си от видяното - как членове на ВСС служат като фон за изявленията на Яне Янев и се превръщат в участници в една съмнителна политическа акция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
random преди 10 години
Това е безспорно, но за Герб списъка с "пакостите" сега започва и тенденцията от гафове, злоупотреби,корупция, некъдърни назначения,послушвания,кадруване и т.н. е очевадна.
71
1
 
4
 
! Отговори
бракониер преди 11 години
герберите изнесоха горите на България.Това съм видяла в Трънският район.Изнасят се денонощно с тирове дървесината зад граница.Това струва милиони .но дали в хазната е влязъл и един лев?
70
1
 
4
 
! Отговори
НН преди 11 години
Трябва да направим допитване в центъра на всеки български град- "крадат ли местните герберски деребеи?" Така ще стане ясно за всички какво е истинското им лице.
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До към 69........... Сигурто Серьожката пак АКА за това мирише на тиква!
68
1
 
8
 
! Отговори
гого преди 11 години
Нищо не чухме за БАТКО и БРАТКО!... за Масларова... за брата на Станишеф... за 4-те милиарда излишък похарчен ПРЕДИЗБОРНО(като за последно)!... за заменките на земи по морето срещу чукари и пасища в планинските райони???????? Въпроси има към БСП до БЕЗКРАЙ!
67
1
 
7
 
! Отговори
тошко преди 11 години
Гледах им на БСП пресконференцията.... Това което изнесоха НЕ СА ФАКТИ, а ВЪПРОСИ за съмнения за евентуална корупция!?!?!?.... всичко е "изсмукано от пръстите" просто няма какво друго да кажат! ХА ха ха..... Жалки са.
66
1
 
3
 
! Отговори
Малко въпроси преди 11 години
Аз съм алармирал, че е безстопанствен, никой не се грижи за него и има проблем със стената. Всички държавни органи съм алармирал през тези 7-8 години когато съм бил управляващ", заяви кметът на Харманли Михаил Лисков.Има ли още подобни безстопансвени, потенциално вредни съоръжения в България?
65
1
 
3
 
! Отговори
БГ Буксуване преди 11 години
9 месеца след потопа в село Бисер, отнел 11 човешки живота, разследването буксува. Все още няма отговор дори на въпроса: Чия собственост е бил язовирът-убиец?Спорът за собствеността върху язовира убиец е между община Хармални и Министерство на отбраната. Засега и двете страни отричат язовирът да е техен, защото който признае, ще трябва да поеме отговорността за лошото техническо състояние на съоръжението.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А къде забрави герб
63
3
 
3
 
! Отговори
456 преди 11 години
До нямат срамКомунистите беле корумпирани ,та затова сакън не пипайте ГЕРБ,те правят само това което са видели от бати!!Може ли да си толкова ***??!!
62
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП(БКП,ДС), проклятието на България. От шейсет години ДС назначава верните си хора навсякъде държавни фирми, предприятия, кметства, общини, съдилища, университети, горски стопанства, управителни съвети, митници и т.н. Каква е целта? Целта е: БСП винаги на власт. Дори когато не са на власт, те продължават да държат лостчетата чрез верните си кучета навсякъде. Нещо повече, когато времената са трудни, понякога БСП излиза от властта по желание, оставяйки по този начин други да оберат негативите, а после те пристигат, присвоявайки си заслугите за свършената работа. Така беше и с ЕС правителството на Костов и донякъде НДСВ подготвиха почвата, а после пристигна Станишев и с мазна усмивка прие честитките за влизането ни. От двайсет години БСП саботира всяко некомунистическо правителство чрез десетките си хиляди верни кучета и се опитва да манипулира българите. Нещо повече, веднъж БСП саботира дори собственото си правителство това на Жан Виденов. Но защо? Много просто, Жан имаше добри намерения. Но не за партията, а за хората. Той искаше да води социална политика(нещо което БСП твърдят че винаги са правили). Но за партията майка това беше неприемливо. Тя не можеше да преглътне че хората ще бъдат преди нея. И затова наказа Жан. Наказа го със зърнената криза. Тогава, в разгара на тази криза, в дома на избрани наши хора звънна телефона и глас им каза: Изкупувайте зърно, иде страшен глад, държавния резерв е празен и скоро държавата ще ви го изкупи на стократна цена, познавам лично такива хора. И така, зимата беше много тежка, народът гладуваше, червените милионери дебелееха и богатееха, а народът намрази Жан завинаги. Така му отмъсти партията затова че постави хората преди нея. Как ДС създаде ДПС? И така, беше дошла демокрацията, а ДС имаше проблем с българските мюсюлмани те не гласуваха. А ДС искаше те да гласуват. За когото трябва разбира се. И започна възродителния процес. Мюсюлманите бяха гонени и бити. Бяха тормозени. И точно когато нещата отиваха на революция, изведнъж в едно село, от един автомобил слезе един млад, непознат човек и каза : До довечера БКП ще ви върне имената. И о чудо! До довечера наистина БКП им беше върнало имената и оттогава българските мюсюлмани се кълнат в Меди Доган и гласуват за него под строй. Както ДС искаше. По подобен начин бяха създадени и Атака и РЗС: Минаха години, появиха се ***, националисти и прочее ***. Как да бъде канализирана енергията на тези субекти? Много просто намират се хора като Волен(нещастен поръчков журналист), Яне интелигентен, но нестабилен, и им се дават националистически партии. И всичко е наред. Само за СДС не съм напълно сигурен че е създадено от ДС, въпреки че има основателни съмнения. А инцидентът пред джамията беше изцяло режисиран и предварително уговорен между младежките партии на ДПС и Атака. БСП(БКП) продължава да се опитва да манипулира хората, продължава да се опитва да определя живота им. А дали ще им разрешим?
61
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И това ли им е големия компромат на БСПин?!? Бистришките тигри?!?!?! мухахахахахахахаха Ако само това могат да кажат, могат да броят изборите за загубени още отсега :)
60
2
 
5
 
! Отговори
dedi преди 11 години
точно пък *** ще говори за КУРупция
59
3
 
8
 
! Отговори
нямат срам преди 11 години
Виж кой говори за корупция , Корнилия Нинова , която самите комунисти уволниха за корупция като зам. министър !!!!????Ако ще Герб да са се увъртели о корупция БСП не са тези дето ще ги критикуват , защото те са най-крадливите , овър дъ топ !!!!
58
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудна работа, ГЕРБ като са толкова орезилени с различни гафове, злоупотреби, кражби и т.н., къде са тръгнали да се ерчат и да мрънкат срещу други? Първо да оправят собствените си редици, после да търсят кирливи ризи другаде. Айде, за БСП се знае, че са тотални наглеци и ***, но очевидно и ГЕРБ са такива, след като се държат по абсолютно същия начин.
57
2
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Депутатите в парламента се дърлят за да види народа ,че работят ,а в кулоарите и вечер се прегръщат и обсъждат общия си бизнес и фирми.Е кажете на кого да вярвам?
56
8
 
11
 
! Отговори
към 69 преди 11 години
Много тъпо парче си да ти кажа. Освен тиква,кратуня,гроб,гробари,Цвъко друго не чета от тебе. Живееш си в ограничения си просташни радиус и няма никога да излезеш от там,предричам ти го съвсем сериозно. *** поработи нещо....може и поне малко да поумнееш като се сращаш с хора по умни от теб.
55
5
 
19
 
! Отговори
към 69 преди 11 години
Пак замириса на тикви.....Дим да ме няма...
54
11
 
4
 
! Отговори
към 67 преди 11 години
И като си помисля точно от тази гледна точка пак стигам до Герб.
53
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И все пак трябва от всичкото зло да се избере по-малкото зло а и да им се намали рязко броят в парламенто, защото народът не може вече да издържа да им плаща глезотиите и в същото време да се чуди от коя промоция да си купи по-евтин хляб и мляко.