Борисов за пътищата на Балканите: Безобразни са!

У нас никой не вярваше, че ще построим магистрали, каза премиерът в Тирана
Обновена: 23 окт 2012 14:47 | 23 окт 2012 08:02,
504
Борисов за пътищата на Балканите: Безобразни са!
Снимка: МС

Колкото повече пътувам и опознавам Балканите, толкова повече си мисля дали умишлено не сме държани в миналото без инфраструктура.

Това каза премиерът Бойко Борисов в Тирана на срещата на бизнеса между Албания и България, цитиран от „Фокус”. По думите му не е нормално между столиците на нашите държави да се пътува над десет часа, пътищата да са в безобразно състояние.

В България никой не вярваше, че ще построим магистрали.  Десетилетия наред само се е говорило, че ще се построят, но в общи линии имаше само двулентови пътища, каза още премиерът.

Още по темата
"Завършихме магистрала „Люлин”, в пълни обеми строим „Тракия”, „Марица” и „Струма” и две отсечки на „Хемус”. Както днес колегата Сали Бериша каза, особено „Марица” и „Струма” са изключително важни и за Албания. Те са естествените системи, които в най-скоро време, аз съм убеден, било чрез предприсъединителните фондове, било  ставайки членове на ЕС, между България, Македония и Албания Коридор № 8 ще стане", каза Борисов.

Европейската комисия кофинансира 80% от нашите проекти, в пълния си обем завършихме столичното метро, над 40 километра тунели, южната дъга, естакадите на „Меден рудник”, скоростна жп линия за Свиленград, където влаковете развиват до 180 км, а ако имаме необходимите локомотиви – до 200 км, похвали се още Борисов.

С пречиствателни станции - големите ни реки са сто процента пречистени и извън територията на България излизат чисти, което е изключително важно за туризма на всички балкански държави, допълни той.

Албания решително инвестира за подобряване на пътната инфраструктура, която трябва да стане модерна. Изграждаме най-трудния участък от Коридор № 8, каза премиерът на Албания Сали Бериша. Той увери, че албанското правителство и институциите на албанската държава ще направят всичко възможно българските проекти да имат успех в Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
2
 
8
 
! Отговори
ГУРУ преди 11 години
АСФАЛТ-БЕЙ ПАК СЕ ИЗКАЗА!
335
0
 
4
 
! Отговори
----------- преди 11 години
Бърза с магистралите да си ги вземат на концесия! А после плащайте като минавате по тях.
334
1
 
10
 
! Отговори
?????? преди 11 години
абе тоя *** ли е значи пари за детски нема а за пътища има .
333
0
 
6
 
! Отговори
Дофтора преди 11 години
Дофтора за управлението на ГЕРБ-Безобразно Е!
332
0
 
12
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Тоя дебел *** поне да беше казъл ДОВЪРШИМ започнатата магистрала! Неговото ми прилича на стара шопска поговорка: ,,Хвалете ме усте че ще ви посера!"
331
0
 
11
 
! Отговори
Петър преди 11 години
Долу диктатора.
330
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов за пътищата на Балканите: Безобразни са!Народът за политиците на Балканите: Безобразно крадливи са!
329
1
 
17
 
! Отговори
международен заговор преди 11 години
Пожарникарят: Още когато бях в пети клас в Банкя, всеки знаеше, че през 2009 година ще стана министър-председател. Поради това, всички комунисти, евреи, пенсионери, майки с деца, рапъри, лекари, онкоболни и други подривни елементи, направиха международен заговор срещу мен и се договориха нарочно да държат Балканите и мен без магистрали!
328
7
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
На изборите най-много да сменят един евреин с друг евреин!Нема управия и няма да има!
327
0
 
27
 
! Отговори
Остап Бендер преди 11 години
От строежа на магистралките най-много се краде!След 2-3 години ща видим направените икономии по тях.Бойко Борисов правилно се е ориентирал.
326
0
 
21
 
! Отговори
бай драган преди 11 години
При тези кражби така трябва да се говори.А иначе всяко правителство прави по нещо с нашите общи пари от данъци и надгражда.При правителството на гроб всички пари заминаха за инфраструктура,защото най лесно се вземат комисионни ако се дават парите на хората като увеличение на заплати и пенсии няма да има аджо за герберите,няма комисионни,няма рушвети.А иначе 30те години и Хитлер като идва на власт започва ударно да строи магистрали но тук случая е друг.Ще плащаме дълго за простотията на герб.
325
27
 
4
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Първо магистралите,после доходите на хората,и така лек по лек България ще си стъпи на краката.Неможе просто за 3 години да оправиш цялата каша забъркана от най-различни крадци през последните 23 години.Затова хората ще изберат отново Герб,защото виждат че нещо все пак се прави в тази държава, а не само да се краде и всичко наистина да се краде,включително и еврофондовете както беше до 2009-та.
324
1
 
20
 
! Отговори
ДО 388 преди 11 години
МАГИСТРАЛКА- МОЖЕ, И 13 ГОДИШНА ОЩЕ ПО-ДОБРЕ, АМА ДА КАЗВА ,ЧЕ Е НА 18, ИНАЧЕ БОЙКО ЩЕ ГО СЪДЯТ ЗА ПЕДОФИЛИЯ- ЕДИН ПЪТ НА КОСЪМ МУ СЕ РАЗМИНА.
323
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а сега каде са 8 милярда ?
322
2
 
17
 
! Отговори
ДО 390 преди 11 години
БРАВО, ПРАВ СИ. СЕГА ПРИЗНАЙ, ЧЕ СТАНИШКАТА НАПРАВИ ТОЧНО ТОЛКОВА, КОЛКОТО И БОЙКО МАГИСТРАЛИ,А КАКТО КАЗВАШ : магистралите са едно от нещата които ще ни оправят, защото без добра инфраструктура никога няма да имаме работещ бизнес и високи заплати! Инфраструктурата е основата на всяка развита икономика!ЗНАЧИ И СТАНИШЕВ ИМА ТОЧНО ТОЛКОВА ОСНОВАНИЕ ЗА ГОРДОСТ,НАЛИ?ОСВЕН ТОВА ТОЧНО СТАНИШЕВ ЗАПОЧНА И ТЕЗИ ЛОТОВЕ,КОИТО БОЙКО ПРОСТО ЗАВЪРШИ,ОСТАВИ МУ И ПАРИ-8 МИЛИАРДА-МАГИСТРАЛИТЕ СА НА СТАНИШЕВ, ПИЧ
321
2
 
4
 
! Отговори
Лузери преди 11 години
Пътищата на Балканите са лоши, но в България са идеални.
320
4
 
22
 
! Отговори
до 390 преди 11 години
ЕИ *** кво ще те оправят магистралите Тодор Живков имаше 0 % безработица от 9000 000 Българи и за 33 години не можа да ги построй магистралите . кадето и стройтелни войски работиха А Бойко за 4 години ще оправи цяла България ,че и метро прави паралелно значи краде с газъси и фсичко е фалирало и предстой да фалира заради магистралите на Бойко .
319
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Ангел, точно магистралите са едно от нещата които ще ни оправят, защото без добра инфраструктура никога няма да имаме работещ бизнес и високи заплати! Инфраструктурата е основата на всяка развита икономика!
318
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
искам Борисов да каже на Гърците ,че ще им вкара 10 000 000 000 евро в пътища . точно сега когато протестират . на мига ще е обесен на площада в атина . ше забрави и пътища и магистрали . и контрабанда на амфетки и херойн .
317
5
 
25
 
! Отговори
66 преди 11 години
Този *** сигурно си е построил в леглото една мини магистралка и като си ляга я гушка и целува за "Лека нощ", как не му омръзна да се хвали с тези магистрали , във всички съседни страни се строят магистрали но не съм чул някой да говори постоянно за това