Борисов за пътищата на Балканите: Безобразни са!

У нас никой не вярваше, че ще построим магистрали, каза премиерът в Тирана
Обновена: 23 окт 2012 14:47 | 23 окт 2012 08:02,
504
Борисов за пътищата на Балканите: Безобразни са!
Снимка: МС

Колкото повече пътувам и опознавам Балканите, толкова повече си мисля дали умишлено не сме държани в миналото без инфраструктура.

Това каза премиерът Бойко Борисов в Тирана на срещата на бизнеса между Албания и България, цитиран от „Фокус”. По думите му не е нормално между столиците на нашите държави да се пътува над десет часа, пътищата да са в безобразно състояние.

В България никой не вярваше, че ще построим магистрали.  Десетилетия наред само се е говорило, че ще се построят, но в общи линии имаше само двулентови пътища, каза още премиерът.

Още по темата
"Завършихме магистрала „Люлин”, в пълни обеми строим „Тракия”, „Марица” и „Струма” и две отсечки на „Хемус”. Както днес колегата Сали Бериша каза, особено „Марица” и „Струма” са изключително важни и за Албания. Те са естествените системи, които в най-скоро време, аз съм убеден, било чрез предприсъединителните фондове, било  ставайки членове на ЕС, между България, Македония и Албания Коридор № 8 ще стане", каза Борисов.

Европейската комисия кофинансира 80% от нашите проекти, в пълния си обем завършихме столичното метро, над 40 километра тунели, южната дъга, естакадите на „Меден рудник”, скоростна жп линия за Свиленград, където влаковете развиват до 180 км, а ако имаме необходимите локомотиви – до 200 км, похвали се още Борисов.

С пречиствателни станции - големите ни реки са сто процента пречистени и извън територията на България излизат чисти, което е изключително важно за туризма на всички балкански държави, допълни той.

Албания решително инвестира за подобряване на пътната инфраструктура, която трябва да стане модерна. Изграждаме най-трудния участък от Коридор № 8, каза премиерът на Албания Сали Бериша. Той увери, че албанското правителство и институциите на албанската държава ще направят всичко възможно българските проекти да имат успех в Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
5
 
20
 
! Отговори
притеснен преди 11 години
Борисов прави хубава работа,ама ***!
315
6
 
29
 
! Отговори
ред преди 11 години
ЩОМ НАРОДА ТИ Е ЗЛЕ ЗНАЧИ НИЩО НЕ СИ НАПРАВИЛ -ГЕРБ ВЪН ОТ ВЛАСТА.
314
7
 
26
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
СТИГА С ТИЯ МАГИСТРАЛИ БЕ РАЗБРАХМЕ ,АМА ТО САМО ТОВА ХУБАВО ПРИ ГЕРБ,КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ТИКВО ЗА БЕДНОТИЯТА,БЕЗРАБОТИЦАТА,ЗА ОТЧАЯНИЕТО,ЗА МИЗЕРНИТЕ ПЕНСИИ ЗА НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ ,ЗА НЕРАБОТЕЩАТА ИКОНОМИКА,ЗА ПРЕСТЪПНОСТА,ЗА СПРЕНИТЕ ГОЛЕМИ ПРОЕКТИ ОТ КОИТО ЩЯХМЕ ДА ПЕЧЕЛИМ,КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА,ВОДАТА,БЕНЗИНА ,ДИЗЕЛА ЗА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА И ПАРНОТО,ЗА НИСКИТЕ МАЙЧИНСКИ ДОБАВКИ -ПЪЛЕН ПРОВАЛ СТЕ вИЕ ГЕРБ ,ПЪЛЕН. САМО ЕДНИ МАГИСТРАЛИ СА ВИ В ГЛАВИТЕ ,АМА ТЕ НЕ ОПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ.
313
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кучетата си лаят магистралите се строят . европа вика конгратулеишънс Г-н Борисов
312
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората на снимката изглеждат така все едно откровено му се смеят и май наистина му се смеят на нашия *** на акъла
311
1
 
16
 
! Отговори
Препечатано преди 11 години
Научно доказаха, че 95 % от българите, които живеят на Земята ще гласуват за БОЙКО БОРИСОВ. Методът за доказване на теорията бил преброяване на дупките по българските пътища.
310
2
 
8
 
! Отговори
Препечатано преди 11 години
Научно доказаха, че 95 % от метеоритите, които падат на Земята попадат на територията на България. Методът за доказване на теорията бил преброяване на дупките по българските пътища.
309
1
 
22
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...САЛИ БЕРИША БИВШ ЦРЪВЕН ПРУФЕСОР ...БАЦЕ БИВШ ЦРЪВЕН ПОЖАРНИКАР Е ТОВА Е АСФАЛТО НА 22 ВЕК...!
308
1
 
3
 
! Отговори
До partizanina преди 11 години
Ами левия ми се вижда бая отворен явно е на Сергея,а другия е по оср.н значи е на Гоцаки
307
0
 
14
 
! Отговори
ЕС- жп, Ориента-шосе преди 11 години
В ЕС има приета стратегия за развитие на жп транспорта, защото е чист, екологичен, без вредни газове като при автомобилите, а у нас Герб затриват БДЖ ! Само в ориенталските държави няма добри или никакви железници. Освен това, според ООН въздухът в Б-я е много мръсен-от фини прахови частици. В Швейцария не разрешават на чуждестранни тирове и камиони да се движат по пътищата- качват ги на влакови платформи и ги превозват от граница до граница, за да не им замърсяват въздуха А у нас турски тирове
306
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИРНО всички от герб да да се преброят . първи втори . да ва знаем колко останахте .
305
3
 
20
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ТОШКАТА БЕШЕ АРИСТОКРАТ ПРЕД ТАЯ ТИКВА АСФАЛТЕНА...!
304
5
 
5
 
! Отговори
partizanina преди 11 години
ХА ПОЗНАЙТЕ СЕГА НА СНИМКАТА КОЙ Е СПИНИШЕВ И КОЙ ГОЦЕ ТРИПЕРОНИ
303
5
 
16
 
! Отговори
ЕвроБахур преди 11 години
Станишев,ако обещава по-евтин живот от Бойко-ще гласувам за него!
302
5
 
22
 
! Отговори
АСФАЛТОВ ГЛУПАК преди 11 години
ГОСПОДИНА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ХОРАТА, КАК СА ОТ КАКВО ИМАТ ПОТРЕБНОСТИ? ГЛАДНИ ЛИ СА ЖАДНИ ЛИ СА? СТИГАТ ЛИ ИМ ПАРИТЕ? КРАДАТ ЛИ ГИ? ЕДИН И ЕДИНСТВЕН ПЪТ В ГОДИНАТА ХОДЯТ ЛИ НА ПОЧИВКА МАКАР И ЗА ЕДНА СЕДМИЦА? КАК ИЗХРАНВАТ ДЕЦАТА СИ? КАК ГИ ЛЕКУВАТ? КАК СЕ ИЗДЪРЖАТ И ЖИВЕЯТ БЕЗРАБОТНИТЕ? НЕГО ГО ИНТЕРЕСУВА АСФАЛТА И МАГИСТРАЛИТЕ-ЗАЩОТО ТАМ СЕ КРАДЕ И ТО МНОГО ПАРИ! ДА ВИ ОТКРЕХНАТ СТРОИТЕЛИТЕ И ИКОНОМИСТИТЕ КАК! ТОЯ АСФАЛТОВИЯ *** ДАНО НА АСФАЛТА И ОТ АСФАЛТ ***! ДАНО!
301
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Последна година на БСП в парламента!!!
300
0
 
16
 
! Отговори
Лумпен преди 11 години
Този май не е минавал през Сърбия да види колко "безобразни" са пътищата им , а отделно , не можеш да видиш и един *** край пътя . Също така не видях и един билборд .
299
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО...И СЛЕД НЕГО САМО АСФАЛТ!
298
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За пореден път се убеждавам, че тиквето го интересуват само магистрали. Що се отнася до него други приоритети в България няма! Човешкия ресурс за него е нищо. ***.
297
1
 
18
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ДИАГНОЗАТА НА БАЦЕ ОТ Д-Р ХАОС...!...ХРОНИЧЕН АСФАЛТОФ СИНДРОМ НА ПРОСТАТА... ЗАСИЛВАШТА СЕ БИТУМНА МИГРЕНА И ЗИФ У ОШИТЕ...УШИТЕ БЕ...УШИТЕ СА МУ ЗАПУШЕНИ ОТ ЦЗИФ...НИШТО НЕ ЧУВА И ГУБИ РАВНОВЕСИЕ...!... ЗА ХОСПИТАЛИЗИРАНЕ ...!...МОЕ И РЕНГЕН НА ТИКВАТА... ИМА СЛЕДИ ОТ АСФАЛТ...!