След 300 млн. евро Дунав мост 2 вече е готов

Премиерът Борисов се разходи с еврокомисар Йоханес Хан по новото съоръжение
Обновена: 24 окт 2012 18:08 | 24 окт 2012 18:08, Красимир Ангелов
259
След 300 млн. евро Дунав мост 2 вече е готов
Борисов крачи уверено по "Дунав мост". Снимка: БТА

Инвестицията в "Дунав мост 2" е 300 милиона евро, съобщи еврокомисарят по регионално развитие Йоханес Хан, който посети завършената конструкция на съоръжението, което свързва Видин с Калафат. От тези пари 100 милиона евро са осигурени от ЕС.

Убеден съм, че след още няколко години може да имаме още един мост, който да свързва вашите двете държави в тази част на реката, допълни Йоханес Хан и благодари на България и Румъния за положените усилия.

Еврокомисарят посочи, че проектът е добър пример за смисъла на Европа – да свързва европейските граждани.

Разбрахме се с изпълнителите напролет да пуснем моста, отбеляза от своя страна премиерът Бойко Борисов, който не пропусна да припомни, че преди три години "Дунав мост" 2 е бил напълно провален проект.

От думите на премиера стана ясно още, че България очаква около половин милиард евро да й бъдат възстановени от Европейския съюз до края на годината.

По време на срещата на моста стана ясно, че в Румъния днес е одобрен меморандум за създаване на смесено дружество за управление на пътното съоръжение между България и Румъния.

Премиерът на Румъния Виктор Понта допълни, че до няколко седмици ще бъде създадено смесеното дружество, което ще е със седалище в България.

По време на инспекцията на готовото съоръжение премиерът Бойко Борисов, министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Ивайло Московски и еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хан, се разходиха по "Дунав мост 2" при Видин-Калафат.

На средата на моста те бяха спрени от видинския животновъд Евгени Петков от с. Букувец, който подари на еврокомисаря българско домашно сирене.

Последният сегмент на "Дунав мост 2" бе монтиран приз миналата седмица и конструкцията е вече свързана. В края на август бе изцяло завършена и прилежащата инфраструктура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
0
 
! Отговори
мости преди 11 години
Готов, ама ще го пуснат през март, 2013 г. Пък и румънците имат претенции за таксите при преминаване на моста.
204
0
 
7
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
По телевизията показаха един от българския екип на моста каза, че преди близо 2000 години на това място римляните са построили мост за една година.А ние го строихме цели 5 години!!!
203
0
 
3
 
! Отговори
Бойко тиквата преди 11 години
До обективен4. Сделките на Русия с България са като пари за семки, за тях. Докато за нас са жизнено важни !!!5. Свържи го с 3, и ще разбереш, че да говориш пред камерата не е присъда, а само тя е реален резултат !!!
202
0
 
6
 
! Отговори
Бойко тиквата преди 11 години
До обективен1. Аз казвам, че Бойко краде, ще ти го докажа когато ти ми докажеш твоето твърдение!2.Да правиш каквото можеш не винаги е достатъчно! Бойко обеща експерти, а назначи министри по на 30г и престълника Дянков! Аз не искам пожарникар да ме управлява, неговата работа беше да събере екип, той това не го направи, категорично !!!3. На коя мафия се озъби? Кой вкара в затвора, имена ?4. Озъбването на Путин е по скоро огромна глупост, плодовете на която тепърва ще берем!
201
1
 
2
 
! Отговори
А бе, преди 11 години
Онзи на снимката с гипсираната ръка да не е бодигардът на Биби?Той го пази от фланга ...
200
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека кажем че предишните са били толкова лоши и са крадяли толкова много и т.н., значи сегашните е трябвало да направят нещо по върпоса. Факта че няма нито един осъден, значи че предишните са си били добрички, не са крадяли нямало и корупция и въобще супер са си били. Или няма нито един осъден защото сегашните са същите като предните, няма средно положение, те са еди какви си ама ние няма да закачаме.
199
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ае, 666, тоя грозен мос не го ли почна двойния гражданин-Гей?
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещастници жалки. --------------- A Ваша милост кой бехте?
197
2
 
4
 
! Отговори
ЩО БЕ 666.... преди 11 години
....ТИ ХУБАВ ЛИ СИ...Я СИ КАЖИ...????Може пък на 3-ракии да ми харесаш...ха,ха,хаааааааааааа....???!!!Цвайтерчето ,нали ти е червено ??!!!
196
6
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ЕСТЕТИЧЕСКИ ПОГЛЕДНАТО МОСТА Е ОТВРАТИТЕЛНО ГРОООЗЕН...!...СТАЛИНСКА БЕТОН ТИКВА ГО Е ПРОЕКТИРАЛА...!
195
1
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ДА НЕ СЪМ ЛУД ...!
194
2
 
2
 
! Отговори
АМИ , ЖИВЕЙ 666... преди 11 години
.....И ТИ У РУСИЯ ,БЕ ....НЕМА ЛОШО!КОМУ Х"я дириш тука ,бе...ха,ха,хааааааааааааааа....??!
193
1
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ТОЯ МОСЪ ШЕ СВЪРШИ РАБОТА НА КИТАИЦИТЕ КАТО ИДВАТ ДА ОСВОБОЖДАВАТ БУЛГАРИТЕ...!
192
3
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...МИ А ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ...ДА ЗАВИЕ МОСТА КЪМ МОСКВА И ПРАО НА КРАСНАЯ ПЛОШЧАД...И СЛИЗАМ ПРЕД МАУЗОЛЕЯ НА ЛЕНИНА...!...БАЦЕ ЗНАЕ КЪФ МОСЪ ДА СТРОИ ИДВА МУ ОТВЪТРЕ...!
191
1
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЦЕ Е СВЕТЕЦ ЗА ПРОСТОЛИУДИЕТО И ЦАР НА ***...!
190
4
 
2
 
! Отговори
Така е 666... преди 11 години
Всички *** скачат от Моста на Дунав -2...с тази песен на уста и с въженце на гушката ...!Дълъг е пътя до матушка Русия ....ама ти плувай, плувай...ха,ха,хааааааааа....Будь здоров....и за Сибир -на всегда готов!Чао!
189
3
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Първо. Той не краде."....ЛЕЛЕ ТОЯ ШО Е НАИВНЯГА...!
188
10
 
6
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Не съм ГЕРБ,ист, но ще гласувам за Бойко Борисов. Щото ГЕРБ е Бойко Борисов.Първо. Той не краде.Второ. Прави каквото може, а то не е малко.Трето. Озъби се реално срещу мафията (па може и да са му били приятели в миналото) Четвърто. Даде на Путин да разбере, че вече не е първа цигулка в България.Пето.Ако, заедно с новите магистрати вкарат поне един едрогабаритен хайдук(Р. Овч., Масларова и др.) в затвора, ще гласувам и трети мандат на ГЕРБ.
187
3
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....Край на безработицата"....?...НАИВНО ОФЧАРЧЕ ЧИНИИ И *** ИМА И ТУКА...!...НА! СЕВЕР! ПАЗАРА! Е ЗАТВОРЕН! ЗА! БУЛГАРИ! И РУМУНЦИ ...ДО 2014...!...ЧЕХИЯ Е ПУЛНА И МЕСТА НЕМА...!...МОСТА Е ЛЕКО КАЗАНО ИЗЛИШЕН...БЕДНИТЕ ПА ДА ГО ДУХАТ...!
186
2
 
4
 
! Отговори
бате Нешо преди 11 години
Не стигат само пътища и мостове, трябва и хляб, Бойко !!!!