Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета

Приходната част е реалистично планирана и изпълнима, смята тя
28 окт 2012 12:02,
207
Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета

Приходната част на бюджета изглежда доста напрегната и амбициозна, но аз смятам, че тя е реалистично планирана и е изпълнима. Това каза председателят на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание Менда Стоянова в предаването "Неделя 150” на БНР.

Стоянова добави, че Националната агенция по приходите и Агенция "Митници” са участвали активно в прогнозирането и планирането на приходите, и призна, че от Българската народна банка са изразили известни притеснения в тази насока.

"Приетите през миналата година фискални правила са заложени и в „Бюджет 2013” и смятам, че това е едно от най-големите достойнства. Четвърта поредна година в кризата ние продължаваме да стоим стабилно и като фискална консолидация, и като банкова система, и това ще продължи и за 2013 г.”, подчерта тя.

По думите ѝ правителството трябва да балансира между очакванията за развитието на икономиката, приходите и това, което трябва да се случи в разходната част на бюджета.

Председателят на бюджетната комисия смята, че за бюджета е важен не толкова ръстът на брутния вътрешен продукт, колкото изпълнението на неговата и приходна и разходна част.

Проектобюджетът за 2013 г. е одобрен на първо четене в Народното събрание, а обсъждането му в Пленарна зала предстои на 8 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Менда ли си, Мента ли си, той дето го твърдиш е шменти капели. Язък, че се имаш за икономист. Нали БВП е измерител за работата на икономиката. Косвено от него зависи стандарта на живот в дадена страна. Щом ръста му за Вас не е от значение, значи толкова са Ви и приоритетите. Важно е шуро-баджанашките фирми да работят. За другите дали ще има работа, майната им. Безработица, майната и на нея. Ама май Ви омръзна да управлявате, пък и се видя, че не можете. Не знаете от къде да я подхванете.
158
0
 
7
 
! Отговори
торбалан преди 11 години
б.р. менда да се чете "мента"най-голамата измама в българия е герб
157
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за бюджета е важен не толкова ръстът на брутния вътрешен продукт, колкото изпълнението на неговата и приходна и разходна част----------------------- 1. Къде видяхте Г-жа Стоянова да казва това? (статията е преразказ на анонимен журналист) 2. Защо горното твърдение да не е вярно ако става въпрос за конкретен бюджет, съставен при прогнозен ръст на БВП от 0%? До тук 196 коментара на истерясали невротици и никакъв трезв анализ.
156
0
 
10
 
! Отговори
Джон Бул преди 11 години
МЕНДА; /MENDA - Ital./ = недостатък; грешка;/MENDACE - лъжлив; фалшив/ - това е Менда Стоянова, кандидат за Нобелова награда по икономика за откритието : " Няма да произвеждаме, няма да продаваме, няма да купуваме и потребяваме", но ще имаме приходи в бюджета, които ще разходваме!!!
155
0
 
16
 
! Отговори
Pilat преди 11 години
ТОЛКОВА РЯДКО НЕКОМПЕТЕНТНО И НАПРАВО ПРЕСТЪПНО ИЗКАЗВАНЕ СКОРО НЕ СЪМ ЧУВАЛ. Демек не е важно колко произвеждат и изкарват хората, важно е колко прибираме ние?!?! Хорааааа, идат избори и ако тази така наречена управляваща *** прескочи 4% значи изборите са фалшиви и ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГАМЕ С КАЛАШНИЦИТЕ. НАШЕТО МЪЛЧАНИЕ ДНЕС Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ ДЕЦАТА НИ УТРЕ!
154
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте сега - жената е блондинка! Да коментирам ли повече?
153
0
 
28
 
! Отговори
12324 преди 11 години
АЗ не съм икономист , но като чета какво се е изплеснала тази дама , се чудя къде се намирам и дали живея в нормална държава.Изглежда , че в тази партия са се събрали огромно количество неграмотни личности,живеещи единствено с мисълта да се подмазват на своя ръководител.Боже опази България!Докога боже тия хорица ще се вживяват в роли неприсъщи за тях.Помнете о "венценостни" ръководители , че славата е кратка , а гнева на плебейте е страшен.
152
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** 6e 6pamя, кyp за ГЕP6!
151
0
 
14
 
! Отговори
ааа преди 11 години
Много неприятна жена
150
0
 
12
 
! Отговори
ДАНС до 174 преди 11 години
Казвате имала държавата затруднения със събирането на данъци, конкретно от вноса и производството на цигари? Вие в цигарения бизнес на другаря Борисов ли си врете гагата?Няма значение....Колегите вече са пред входа ви....
149
1
 
20
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Боже, пази народа на България !....Щом председателя на бюджетната комисия твърди, че няма значение дали има бизнес климат в държавата ни.....
148
0
 
8
 
! Отговори
sx преди 11 години
TAQ MUR6A PAK KOI I DAVA DUMATA DANE GOVORIM KOI Q PUSNA TAM
147
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То изцепка след изцепка,тия няма как да са толкова ограничени умствено,явно са откраднали каквотомогат сега искат за изчезнат съвсем легално на изборите.......неам думи...
146
0
 
17
 
! Отговори
Автомонтьор преди 11 години
То двигател на колата не ви трябва.Вярвайте ми!
145
1
 
27
 
! Отговори
!?!?! преди 11 години
лелееееее! тая верно ли го е казала това!Боже, опази!председател на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание!?!?!Ужас, хора!Хич да не е икономист човек, знае какво е БВП и какво е значението му! Учи се в гимназията в часовете по география........Много е т*па и много нагла!Природно проста! щом има природно интелигентни, що да няма и природно прости ;)
144
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От всичко само едно не ми е ясно:Кой ги кара тия да излизат и да се излагат като кифли?
143
1
 
13
 
! Отговори
1 на ум преди 11 години
ЕДНА МЕНТА ,.. С МАСТИКА ..КВО СТАВА..... ОБЛАК !!!
142
1
 
20
 
! Отговори
Еразъм Ротердамски преди 11 години
Като прочетох, какви ги плещи вашата Менда, веднага сядам да пиша втора част на "Възхвала на глупостта".
141
1
 
18
 
! Отговори
Избирател преди 11 години
Ако е останал още някой, който да не е напълно убеден в компетентното управление на ГЕРБ, нека напише или да гласува за тях "завинаги".
140
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Права е. За България БВП не е толкова важен, защото икономиката е доста слаба. По важно е събирането на ДДС и акцизите от горивата, ел.енергията, алкохола и тютюна. Само от цигарите губят милиарди, за съжаление.