Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета

Приходната част е реалистично планирана и изпълнима, смята тя
28 окт 2012 12:02,
207
Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета

Приходната част на бюджета изглежда доста напрегната и амбициозна, но аз смятам, че тя е реалистично планирана и е изпълнима. Това каза председателят на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание Менда Стоянова в предаването "Неделя 150” на БНР.

Стоянова добави, че Националната агенция по приходите и Агенция "Митници” са участвали активно в прогнозирането и планирането на приходите, и призна, че от Българската народна банка са изразили известни притеснения в тази насока.

"Приетите през миналата година фискални правила са заложени и в „Бюджет 2013” и смятам, че това е едно от най-големите достойнства. Четвърта поредна година в кризата ние продължаваме да стоим стабилно и като фискална консолидация, и като банкова система, и това ще продължи и за 2013 г.”, подчерта тя.

По думите ѝ правителството трябва да балансира между очакванията за развитието на икономиката, приходите и това, което трябва да се случи в разходната част на бюджета.

Председателят на бюджетната комисия смята, че за бюджета е важен не толкова ръстът на брутния вътрешен продукт, колкото изпълнението на неговата и приходна и разходна част.

Проектобюджетът за 2013 г. е одобрен на първо четене в Народното събрание, а обсъждането му в Пленарна зала предстои на 8 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
10
 
! Отговори
УЖАСЕНА преди 11 години
Боже, боже, защо не си прибереш верисиите, че прекалено много глупости започнаха да говорят. Как може председател на комисия по бюджет и финанси до такава степен да е бос в материята и да говори, че БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ НЕ Е ТОЛКОВА ВАЖЕН, КАКТО ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРИХОДНАТА И РАЗХОДНАТА ЧАСТ НА БЮДЖЕТА. Ужас, ами как ще изпълниш разходната част ако я нямаш приходната, която е зависима от БВП. Само с данъци и налози, с които ни одрахте по девет кожи няма да я бъде и къде са знаещите БЪЛГАРИ?
118
0
 
6
 
! Отговори
дядо преди 11 години
туй че ръстът на БВП не бил важен да го бяхя казали като ни сравняваха с американцитесега изведнъж не бил важенутре като им оттърва ще кажат че е важен айде чупка крадци приватизатори
117
0
 
9
 
! Отговори
Друго смятам преди 11 години
"Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджетаПриходната част е реалистично планирана и изпълнима, смята тя"Айде обратно в 3-ти клас да смята 2+2 и 5*5. Не я натоварвайте с тежки задачки, г-жа смятащата.
116
0
 
13
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
С други думи Менда иска да ви каже,че от 4 г. няма никакъв разстеж.Все пак ще крадът или разстеж ще правят??!
115
0
 
7
 
! Отговори
ей преди 11 години
"Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета" За вас е важно единствено да окрадете каквото е останало,друго не ви интересува.Д*ба кви кухари ни управляват,говорят глупост след глупост!
114
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кухата лейка от парламента говори тотални глупост. След като не е важен за бюджета БВП, защо икономически напредналите държави по света се напъват толкова да произвеждат. А относно това, колко стабилно стоим в момента в резултат на фискалната политика на кабинета нека погледне колко българи напускат ежедневно страната. И то с еднопосочен билет.
113
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** застреляна, ако при същия БВП съберете повече пари, означава ще сте остригали още повече народа! Тоест за хората ще остане по малко, а вие ще цицате повече!
112
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До няма си понятие БВП в нашия случай може да е "Боко, Върни парите"
111
1
 
24
 
! Отговори
няма си понятие преди 11 години
А на бас, че Менда Стоянова си няма понятие, какво е това БВП! Тя си мисли, че става дума за БМВ!
110
0
 
17
 
! Отговори
Ан преди 11 години
...ами и Менда /Мента/ Стоянова не е толкова важна за бюджета ... той и сам си се разкапва ...
109
0
 
30
 
! Отговори
българин преди 11 години
Права е Менда.Повишаването на БВП не е от значение,защото те ще реализират приходната част на бюджета с безумни данъци,глоби и съдиране по десет кожи на глава от населението.
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бах,ти колко сме умни.Как само точно го казахме,че е важен прихода и разхода.Демек за простия народ това значи,че можеш да извадиш от джоба,ако има в него,ако няма ще извадиш нещо друго и то само ако е скъсан.Едно време имаше един такъв умник в махалата.Беше запомнил наизуст числата от 1 до 10.Майка му викаше ,че може защото му е голям мозъка.Добре,ама един ден мина кварталния доктор и каза:"НЕ МУ СЕ ВЪЗХИЩАВАЙТЕ,ЗАЩОТО НАЙ-ГОЛЯМ Е МОЗЪКА НА ***". От тогаз не вярвам на хора с големи мозъци.
107
0
 
12
 
! Отговори
men преди 11 години
шменди капели както беше казал един а*ално податлив. народе ... докато има дървета в българия, да си направим услуга и да ги провиснем. две три хиляди бройки са. проблема естествено е че нема истински мъже в българия да ни поведат и да дадат отпор на ционистите и есср глистите
106
0
 
11
 
! Отговори
до 124 преди 11 години
Ако си прав,нека плати поне 10% данък в/у тия милиони,а да не щипят от спестяванията на хората в банките
105
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Браво"на ГЕРБ!Успешно ИДИОТИЗМА на тази партия расте от ден на ден!И единственото спасение за българина е да бъдат изритани по-възможност незабавно!
104
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази алчна кукумявка е символ на герберското управление-глуповата и елементарна , но силно хвалеща Тиквата! С такива кадри във властта , скоро ще догонваме африканските племена.А какво е казала тази Калинка , няма никакво значение.
103
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще загубите обаче изборите, точно заради това ,че обърнахте гръб на народа, който 80 % е беден. Хората ,които гласуваха за вас с надеждата ,че Бойко е един от народа ,който го избра точно заради това.
102
1
 
19
 
! Отговори
хем пи,хем пя преди 11 години
чиста Мента
101
2
 
33
 
! Отговори
до 126 преди 11 години
Независимо кой е вдъхновителят и поръчителят на геноцида срещу българите, той не би могъл да се осъществи без нашенските слуги и еничари, както и против нашето на българите пасивно съгласие. Това е болезнената истина, никой няма да ни мисли доброто, освен самите ние, ама трябва и кураж, какъвто дедите ни са имали, очевидно, иначе нямаше да я има България днес. По - важния въпрос е ще я има ли България утре и нашите деца българи ли ще се зоват?!
100
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман от *** патки! Ако няма ръст как смята да привлече външните инвеститори, за които толкова говори шефа й. Ако за нея не е важен БВП то за всички занимаващи се с частен бизнес е важен. С две думи ако държавата не и дреме за частният бизнес, от къде смята да получава пари да пълни хазната и после такива като мъжа на тази *** да точат. Или те вече се накрадаха и аре сега за какво да се занимаваме с глупости като БВП. Дянков няма ли да ми се обади и на мен като на онова момиче да ми обясни?