Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета

Приходната част е реалистично планирана и изпълнима, смята тя
28 окт 2012 12:02,
207
Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета

Приходната част на бюджета изглежда доста напрегната и амбициозна, но аз смятам, че тя е реалистично планирана и е изпълнима. Това каза председателят на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание Менда Стоянова в предаването "Неделя 150” на БНР.

Стоянова добави, че Националната агенция по приходите и Агенция "Митници” са участвали активно в прогнозирането и планирането на приходите, и призна, че от Българската народна банка са изразили известни притеснения в тази насока.

"Приетите през миналата година фискални правила са заложени и в „Бюджет 2013” и смятам, че това е едно от най-големите достойнства. Четвърта поредна година в кризата ние продължаваме да стоим стабилно и като фискална консолидация, и като банкова система, и това ще продължи и за 2013 г.”, подчерта тя.

По думите ѝ правителството трябва да балансира между очакванията за развитието на икономиката, приходите и това, което трябва да се случи в разходната част на бюджета.

Председателят на бюджетната комисия смята, че за бюджета е важен не толкова ръстът на брутния вътрешен продукт, колкото изпълнението на неговата и приходна и разходна част.

Проектобюджетът за 2013 г. е одобрен на първо четене в Народното събрание, а обсъждането му в Пленарна зала предстои на 8 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
22
 
! Отговори
бистришките тигри преди 11 години
Менда без -черен хайвер,омари и тлъста сума от корупционна схема не сядала да вечеря
98
3
 
16
 
! Отговори
Направо за Нобелова преди 11 години
Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета
97
2
 
16
 
! Отговори
до ПИСНА МИ преди 11 години
Абсолютно прав си! Свободата, достойния живот и бъдещето не идват даром, те трябва да се извоюват и да се пазят ежедневно. Не можем да свършим цялата работа, но можем да започнем. Наша (на нас днешните българи) е отговорността да осигурим за себе си и за децата си свобода, достойнство и право на бъдеще, така ни се е паднало. Защото, ако ние продължим да сме толкова заспали, то тези след нас ще са живи "трупове", нали ние ги учим на живота. А тези от ГЕРБ какво да ги коментираме, родоотстъпници
96
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво им е на тъпите и крадливи герберасти,да си мъчат мозъците,как да се повиши БВП ? Има лесно,увеличавай данъците и акцизите и ето ти парички ! Проста работа нали ?
95
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има само един вариант при който Мента може да е права и това е девалвация на лева към средата на годината, и според мен точно това ще направят след изборите.
94
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТАЗИ МЕНДА ЛИ МЕНТА ЛИ ..МАЙ Е ГОЛЯМ ***....КАТО ВСИЧКИ ***....ИДИОТЕН .....
93
2
 
21
 
! Отговори
Мента Стоянова преди 11 години
То бива гьонсуратлък , бива , ама това твоето никъде го нема бе госпожо Мента!Без ръст на БВП сме загубени в мрака на икономическите недомислици като Вас и Вашето некомпетентно правителство. Оптимистичната лъжа е голем грях ей да го знаете това за в бъдеще.При лош бюджет като вашия има улични вълнения и камъни по главите на управниците.
92
5
 
6
 
! Отговори
гербер преди 11 години
Дреме ми на пищова, айде че отивам да гледам турски сериал и да слушам чалга и не забравяйте да си платите данъците.
91
2
 
18
 
! Отговори
Практически... преди 11 години
БВП (брутен вътрешен продукт) е най-важният икономически паръметър за всяка една държава. Независимо от политическата или икономическата форма на устройството и. Подобно изказване е просто космически връх на простотията! Оставка- веднага! Няма значение от коя партия или коя държава идват подобни думи... Иначе в ръцете на такива "специалисти" се върви точно към КАТАСТРОФА.
90
2
 
17
 
! Отговори
vesaux преди 11 години
Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета !?!?!?Тази крилата мисъл ме кара да си мисля, че въпросната дама е завършила "Изгорялата гимназия"Не ми се иска да вярвам, че такива хора с в парламента и нашето битие и житие зависи от тях !
89
2
 
11
 
! Отговори
ПРИЗИВ преди 11 години
БЪЛГАРИ ДА СЕ ВДИГНЕМ И ИЗМЕТЕМ ВСИЧКИ ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ЖИВОТ А ФИЗИЧЕСКО ОЦЕЛЯВАНЕ ГОТОВ СЪМ ДАЖЕ ДА ДАМ ЖИВОТА СИ НО ДА ЗНАМ ЧЕ НА ТАЗИ РАЙСКА ЗЕМЯ ЩЕ ЖИВЕЯТ ЩАСТЛИВИ И ДОБРИ ХОРА А НЕ МУТРИ И ПРЕСТЪПНИ ДЕПУТАТИ
88
1
 
19
 
! Отговори
Мундьо Студянов преди 11 години
Преведено на разбираем език: Кризата е ужасна, хората остават без работа, хиляди бизнеси се закриват, производство няма, цените вървят непрекъснато нагоре, но приходите от данъци, акцизи, ДДС и индиректно облагане ще радтат също и са достатъчни за баландиран бюджет и ще има за крадене и от тях и от парите от Европа, така че сме спокойни!
87
2
 
17
 
! Отговори
Неутрален преди 11 години
Да не виним Менда, тя толкова си може, както и Дянков, апропо. Виновни за това са стратезите, вдъхновителите и кукловодите на проекта ГЕРБ. Иначе "калинки", "менди", "зли джуджета" и "тиквучи", колкото искаш - с лопата да ги ринеш. Но, в крайна сметка, ние редовите българи сме виновни, защото им се вързахме на измамата и част от нас им се връзват още. Националистическо управление е нужно на България, ние имаме нужда от вяра в себе си, а не от "ляво - десни" мъгли, каквито ни се случват от 70 г.
86
1
 
30
 
! Отговори
но комент преди 11 години
Време е да се каже истината-против българите се води икономическа война!Спад на раждаемостта от 81 000 на 40 000 за 3 години-това са данни като за война!тТова са данни за ГЕНОЦИД!
85
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ми е чудно как ще съберат 30 млрд. при напрактика същия БВП, за сведение на незнаещите в предкризисната 2008 г. при същия БВП са събрани 19 млрд. приходи.Така че Менде талива колосални глупости перкаш, че направо се чудя, кой по дяволите ти е дал диплома
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Санта симплицитас. Моля,тая същата не беше ли замесена в несъбиране на данъци на *** Киро и благосклонни отношения с царската му особа?
83
1
 
13
 
! Отговори
ДО 103 преди 11 години
ПРАВ СИ ЗА НЯКОИ 800 000 СА ПАРИ ЗА СЕМКИ И СРЕЩИ ДРУГИ МИСЛЯТ КАК ДА ИЗКАРАТ ДЕНЯ ТЕЗИ МУТРИ СА ЕГАТИ *** МИСЛЯ СИ ДАЛИ КРАЯ НА СВЕТА НЯМА ДА Е НАЙ ДОБРОТО ВЕЧЕ МНОГО *** И МАЛКО ДОБРИ ХОРА ОСТАНАХА НА ТАЗИ ПЛАНЕТА
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След такова изказване на ,,експерт'' не се учудвам че бюджета е на червено а най-големия проблем в държавата са пушачите.
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отворят ли си устата,само глупости излизат!Патент на гроб!
80
1
 
6
 
! Отговори
До 85 преди 11 години
Няма да ти ОБЯСНИМ,защото си ***,писането ни ще е на ВЯТЪРА,щом задаваш тоя въпрос.Ти просто си самотен гербер, на къси разстояния\до изборите\имам впредвид!