Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета

Приходната част е реалистично планирана и изпълнима, смята тя
28 окт 2012 12:02,
207
Менда Стоянова: Ръстът на БВП не е толкова важен за бюджета

Приходната част на бюджета изглежда доста напрегната и амбициозна, но аз смятам, че тя е реалистично планирана и е изпълнима. Това каза председателят на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание Менда Стоянова в предаването "Неделя 150” на БНР.

Стоянова добави, че Националната агенция по приходите и Агенция "Митници” са участвали активно в прогнозирането и планирането на приходите, и призна, че от Българската народна банка са изразили известни притеснения в тази насока.

"Приетите през миналата година фискални правила са заложени и в „Бюджет 2013” и смятам, че това е едно от най-големите достойнства. Четвърта поредна година в кризата ние продължаваме да стоим стабилно и като фискална консолидация, и като банкова система, и това ще продължи и за 2013 г.”, подчерта тя.

По думите ѝ правителството трябва да балансира между очакванията за развитието на икономиката, приходите и това, което трябва да се случи в разходната част на бюджета.

Председателят на бюджетната комисия смята, че за бюджета е важен не толкова ръстът на брутния вътрешен продукт, колкото изпълнението на неговата и приходна и разходна част.

Проектобюджетът за 2013 г. е одобрен на първо четене в Народното събрание, а обсъждането му в Пленарна зала предстои на 8 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
15
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 11 години
НАШИТЕ ЛЮБИМИ ДЕПУТАТИ СА ДАЛИ МИЛИОНИ ЗА ЗАКУПУВАНЕТО НА ВОДОСТРУЙКИ КОИТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ СРЕЩУ ПРОТЕСТИРАЩИ ХОРА
58
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждам какво не ви харесва в изказването и? Или вие големите икономически корифеи на квартално ниво?
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм готов да се обзаложа че в края на януари фискалния резерв ще падне под 4 млрд., а в края на март ще е под 3 млрд.
56
1
 
6
 
! Отговори
GERB FOREVER преди 11 години
segabg/ГЕРБ в Ямбол отмени арменския геноцидРешението бе взето под натиска на местни бизнес организации, чиито съвместни проекти с Турция пострадали от декларацията
55
0
 
18
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До ПрофесораАз отдавна съм обявил бойкот на всички вериги - Аптеки Марешки, Фантастико, Кауфланд, Била, Карфур, Лидъл , Практикер, Месю Бриколаж. Да не говорим за Пикадили и Моловете. Те убиват дребните производители и търговци. Призовавам колкото се може повече хора да сторят същото.
54
0
 
8
 
! Отговори
ДО 69 преди 11 години
Голем оптимист си.Тя тая разбира само от *** а не от Exel
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Председателят на бюджетната комисия смята, че за бюджета е важен не толкова ръстът на брутния вътрешен продукт, колкото изпълнението на неговата и приходна и разходна част."_______хахахах, ама КАКО, кой ти е дал диплома бре ?
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Некомпетентни мнения от високо ниво!!!Но те са достатъчни компетентни за средностатиатическия българин-ко му требе на него жена,къща купена с помощта на мама и тати,15 годишна кола 5 ръка на далавера от Италията,скъп телефон на изплащане,да забърше нещо странично,да се прави,че работи за мизерна заплата и друго не му требе!!!На другите,които не им харесва този начин на живот просто емигрират!
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До topor И *** Кирчо е пионка в ръцете на по-едрите риби от Пловдивския регион. Е последните 3 години е захлебила доста повече - все пак в парламента контактите са други. Като остане извън властта - гледай къде ще започне работа и ще ти стане ясно къде е разпъвала чадъри
50
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-голяма глупост от тази казана от Менда не бях чувал. За да направиш такова изказване значи си напълно скаран с науката икономика !
49
0
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 62Пропуснал си и много учените ченгета завършили "МВР Школа в Симеоново".Всичко останало е 100% вярно. Ако границите на държавата бяха отворени преди 1989 година, сега в българия щяха да живеят не повече от 2 милиона българи. Сега това ще стане след 10 години.
48
0
 
18
 
! Отговори
Къв БВП кви 5 леа преди 11 години
*** кажи си *** *** неквалифицирана патицо направо че и бюджета не ви е важен щом има да крадете!
47
0
 
20
 
! Отговори
Неутрален преди 11 години
И ГЕРБ не толкова важен за България, както и всякакви производни на ГЕРБ като г-жа Стоянова.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До topor "другите и качества" са оценени подобващо от Цар Киро!
45
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Румен На какви кадри са случи Боко, как да случи на кадри, с какво да ги привлече? Нали умните и честните няма да го оставят да краде и да се дуе като пуяк по ТВ, като Бай *** се биеше в гърдите като направи "бомба" в басеина "Болгар, Болгар...." Боко е съвременния бай ***. При това облечен във власт!
44
3
 
11
 
! Отговори
референдум преди 11 години
След, като се разбра, че повече от 23 г, никой не иска или не желае да изправи страната на крака/става въпрос за партиите в страната/ да проведем референдум за това кой да ни управлява - турците, руснаците или германците.Да сложим край на експериментите с домораслите политици и краденето от тяхната страна на държавата и народа. ВРЕМЕ Е .........
43
2
 
22
 
! Отговори
Румен преди 11 години
Е как да не е важен БВП , а кое е важно *** *** краво имаш ли изобщо престава от икономика , това съм го учил в първи курс , Бойко, Бойко не случи на кадри и това сие е, особенно тази МЕНЗУРА ми прилича на селска даскалица със завършен ПУЦ.
42
1
 
15
 
! Отговори
ASD преди 11 години
Това което е казала в прав текст означава, че дори и БВП да намалява ще увеличат данъците и таксите на хората, или пък ще намалят разходната част, и пак ще вържат бюджета. Обаче ръстът на БВП е важен за жизнения стандарт на хората и показва дали в държавата има възможности за развитие на бизнеса- явно обаче такива няма. При ръст в БВП може да се мисли за увеличение на заплати и пенсии, но пък ние българите явно нямаме нужда от такова. Нисък БВП=мизерия. Това което ни интересува е БВП, не бюджeта
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Професора Хайде помисли от какво се формира ръста на БВП. Всичко, което си написал, звучи много хубаво, но само до там.
40
1
 
15
 
! Отговори
философ преди 11 години
Липсата на мозък може да се покрие с най-различни телесни форми.