Стеснен е кръгът за атентата в Бургас

Това съобщи директорът на Европол Уейнрайт, който се срещна с Цветанов
Обновена: 5 ное 2012 21:43 | 5 ное 2012 21:43, Елка Василева
20
Стеснен е кръгът за атентата в Бургас
Директорът на Европол Уейнрайт. Снимка: архив, Reuters

Извършени са редица експертизи с помощта на Европол, които доведоха до напредък и до стесняване на кръга на предполагаемите извършители на атентата в Бургас, съобщи директорът на Европол Роб Уейнрайт. За съжаление не мога да съобщя повече подробности, тъй като разследването продължава, допълни той.

Уейнрайт се срещна с вътрешния министър Цветан Цветанов,  който участва в министерската среща в Рим в рамките на 81-та генерална асамблея на Интерпол.

"В момента текат около 15 хиляди разследвания по линия на Европол в цял свят, част от които са с участието на България. За нас България е един от най-важните партньори в борбата срещу тероризма“, заяви още шефът на Европол.

Още по темата

По-рано днес генералният секретар на Интерпол Роналд Ноубъл заяви, че международната организация отчита липсата на напредък в разследването по атентата на летището в Бургас като аномалия въпреки общите усилия на много държави.

Министър Цветанов разговаря в Рим и с френския си колега Манюел Валс. Министър Валс благодари на България за усилията в борбата срещу организираната престъпност.

Той изтъкна, че България трябва да бъде поетапно приета в Шенгенското пространство, като се отчитат нейните усилия в борбата срещу организираната престъпност и охраната на границите.

Министър Цветанов се спря на темата за ромите във Франция. Той посочи, че българските роми не създават чак толкова големи проблеми на френските власти, докато по-притеснително за тях е присъствието на роми от Румъния. Франция трябва да осигури училище, дом и работа на ромите, които трябва да се интегрират в ЕС. Но темата не бива да се експлоатира, каза вътрешният министър.

"Ние обсъдихме редица знакови операции за следващите 6 месеца, в които обекти за съжаление са и българи. Разбира се, сега не мога да дам подробности, но бъдете готови за сериозни разкрития," призова министър Цветанов групата български журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
16
 
! Отговори
до небесен преди 11 години
Ей тоя небесния ме разби ха ха Браво , небесен, много добре го каза! Те за бургаския *** дето си мислеше, че са му дали дрога да качи в автобуса, а го взривиха, нямаше как да кажат, че Израел го напомпаха, и Цвъчко се чуди какво да каже, та френските "парашутисти"от Ал Кайда няма да прикрие.В Египет и Мароко също имаше такива преди седмица, но ги изобличиха и заловиха, а Цвъчко тука ги прикрива, били парашутисти.Даже ги настани в посолството и ги изпрати по живо по здраво после. Абе *** !!
17
0
 
18
 
! Отговори
акуд преди 11 години
някой държави който са виновни натискат България да лъже . че всъщност зад атентата стоят камикадзета
16
0
 
19
 
! Отговори
ХАЙДУК преди 11 години
ВЕЧЕ ДОСТАТЪЧНО СЕ ПРАВИХА НА РАЗСЛЕДВАЩИ ТАКА, ЧЕ МОГАТ ДА НИ ОБЯВЯТ, ЧЕ ВИНОВНИТЕ СА ХИЗБУЛА И ИРАН - КАКТО БЕШЕ ИНСТРУКТАЖА В ИЗРАИЛ !!!!!!ДАВАЙТЕ ЕВРЕЙСКИ *** ВРЕМЕТО Е ВАШЕ, НО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО ВСЕ ПАК !!!!!!!!!!!!!ДА НЕ СЕ НАЛАГА НИЕ ДА ВИ ГО ПРИПОМНЯМЕ, ЧЕ ...........................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
0
 
17
 
! Отговори
небесен!? преди 11 години
няма къде да избяга-нали е мъртъв Какво го мислите?Френските агрономи пак ще кацнат някъде като в Славяново и ще ги намерят!
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кръгът се стеснява около шоколадения цех на Цвъки !!
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кръгът около Цвинокио се затваря даже са го викали на разпит в Европол.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали французите разиграват сценарий за нов Пък нашите се правят че още разследват този
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо чудно атентатора да е наш ***.Физиономията му не е на арабин.След като Родопите се пълнят с арабски емисари и жените там почнаха да ходят маскирани като пингвини...следовател коко
10
0
 
20
 
! Отговори
уотсън преди 11 години
Кръгът е стесненЗначи най сетне марсианците са извън подозрание
9
1
 
21
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Ако хванат организатора, ще се окаже, че той говори рядък диалект на патагонски и няма да могат да му намерят преводач. Следва освобождаване, защото няма да могат да му предявят обвинения в 24 часов срок и човекът ще се метне на аероплана за Афганистан...
8
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мина време и кръгът на Цецо взел да се свива...... Споко, пак ще му го разширят.....
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Споко. След 40 години, организаторът евентуално ще си признае на смъртния одър и всичко ще се разбере :DDDНашите не могат една кражба да разкрят и осъдят, чакай терористичен акт, било то на професионални терористи или чужди служби - все тая е.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кръгът се стесни , знаят си ги , отглеждани са в България
5
3
 
22
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Урааа,най после се добраха до ЦРУ.....дали ще поставят на електрическият стол шефът им?????Или ще го боцнат с отровна инжекция?????Дай боже!АМИН
4
0
 
28
 
! Отговори
Борко преди 11 години
До 2023-та ще го открият! .. освен ако не го открият!
3
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кръга се стеснява, а халката се разширява
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярно,тя теснотията даже сближава хората !
1
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да наистина се стесни, или са ЦРУ или МОСАД или нашите мутри.