Можем да останем без газ от първи януари, алармира Кунева

България е притисната до стената за „Южен поток“ и новия договор за газа
13 ное 2012 14:52,
149
Можем да останем без газ от първи януари, алармира Кунева
Снимка: архив, БТА

Българската индустрия може да остане без газ от 1 януари 2013 г., защото нямаме подписан договор за газ от началото на следващата година, заяви лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Според нея има "извиване на ръце" - или България да подпише за "Южен поток", или няма да има договор за газ. Залогът е да има само един доставчик на газ, смята Кунева.

Цената за това, че няма да има конкуренция на пазара, ще я платим ние, потребителите, и най-вероятно България ще бъде осъдена, защото не допуска либерализация на пазара на газ, прогнозира Меглена Кунева.

Затова газът няма да поевтинее - нямаме договор, нямаме и запаси, коментира Кунева и призова министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев да каже пълно ли е хранилището с 90-дневните запаси.

Притискането на България до стената носи датата 1 януари 2013 г., опасява се лидерът на "България на гражданите".

Цената ще я платят хората, както плащат цената на случая с Тодор Тодоров - Чакъра, каза тя, напомняйки за присъдата от Страсбург за използвана неправомерно голяма сила при полицейска акция по задържането на Тодоров през 2003 г., ръководена от Бойко Борисов.

Не става въпрос за парите, но никой не може да заплати на 7.5 милиона българи унижението, което понася една страна, когато премиерът й е поименно споменат като нарушител на правата на човека, допълни тя.

От "България на гражданите" възразиха и срещу начина, по който се избират висши магистрати.

Йонко Грозев посочи, че критериите са неясни и са вследствие на договорки, а последващата процедура е само театър, който да легитимира вече направения избор. Тази трайна практика ни обрича на липса на правосъдие за много години, защото тези хора не само ще бъдат на ключови постове, но и ще подбират хората в съдебната система по същите критерии, по които са подбрани и те, опасява се Грозев.

Той подозира, че по същия начин ще се подходи и по предстоящия избор на главен прокурор. Това е неприемливо, защото влиянието на главния прокурор върху начина, по който ще се осъществява правосъдие в страната, е огромно, коментира Грозев.

"България на гражданите" призовават процедурата да бъде спряна и изборът на главен прокурор да стартира отново, като се позволи максимално широка възможност за кандидатиране на хора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
12
 
3
 
! Отговори
перо преди 11 години
Мнение,нали разбирате , че ако оставиме тези простаци да пишат и да правят каквото си искат , останалите българи ,какво да правиме.Ние ли да напускаме България?Е, този път , не.Или пожарникари или умни и интелигентни хора.Да, за г-жа Кунева.
79
1
 
2
 
! Отговори
Счетоводителката преди 11 години
Много интересно четиво, благодаря (87).Ето го пак:razuznavane/?p=2791
78
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напълно възможно и реално е да се случи това което казва Пръмова
77
3
 
6
 
! Отговори
Дидка преди 11 години
Не й задавайте изненадващи въпроси,тя не обича да говори за себе си какво е направила или не е направила,тя обича да плюе по всеки,от който си мисли,че ще изкяри гласове
76
1
 
17
 
! Отговори
Лапа - Лупа преди 11 години
Кунева кажи едно положително нещо което си направила за България по времето когато беше Комисар и лапкаше 15000 евро заплата без бонусите?Народа те прати кажи ... !!!
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кукувица пръмова пак захапа ***.
74
0
 
14
 
! Отговори
Васо преди 11 години
Ах ще се просълзя. Каква защита на националния интерес. Ама беше единствения бг политик на откриването на онова паметниче.
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижре какви ги е вършила Пръмова.razuznavane/?p=2791
72
2
 
15
 
! Отговори
Счетоводителката преди 11 години
Кривоустата кикимора *** Кратунева се чуди за каква простотия да се хване, че да пльоснат деформираната и физиономия в нЕкоя медия. Не спира да ме тревожи въпроса, че ако и долните и джуки са криви като горните, редовно си опикава коленете, кога ходи по нужда...
71
1
 
8
 
! Отговори
Бобо преди 11 години
Много и дойде това мълчание няколкодневно...Ако не беше казала днес нещо,щеше да й избие зъбите вече!
70
2
 
7
 
! Отговори
Счетоводителката преди 11 години
Кривоустата кикимора *** Кратунева се чуди за каква простотия да се хване, че да пльоснат деформираната и физиономия в нЕкоя медия. Не спира да ме тревожи въпроса, че ако и долните и джуки са криви като долните, редовно си опикава коленете, кога ходи по нужда...
69
13
 
4
 
! Отговори
мнение преди 11 години
Г-жо Кунева, България е пълна с простаци. Тук не място нито за Вас нито за малкото умни и предприемчиви, които се намират все още. Простаци, като тези, пишещи по-долу, заслужават да бъдат управлявани от голям *** като ББ. "*** народ слаба държава".
68
0
 
11
 
! Отговори
Катя преди 11 години
Много време издържа Кунката - от 3 дена не беше алармирала:)))
67
0
 
8
 
! Отговори
Герги преди 11 години
и аз алармирам. идва, идва и пляс по очилцата и по устничките
66
1
 
21
 
! Отговори
кукувица куневица преди 11 години
Кунева ти какво направи за 5 години като Комисар? Прецака земеделците и прибираше луди пари на месец 15 000 евро заплата и още искаш да си на власт. Слави Трифонов и Шоуто му те лансира явно залога е голям.Много си мазна но няма да ти мине номера!!!
65
0
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
AKO NE OSTANEM.......NAPRAVI SI PLASTI4NA OPERACIA ,,,,PLA6I6 ME ....
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Dokato ni upravlqvat amerikanski podlogi bez gram bulgarski nacionalen interes taka 6te e!!!A sega molete USA za evtin neft i gaz!!!!
63
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Куневицо, дърта коза такава.Не си отваряй човката много!
62
1
 
14
 
! Отговори
Az преди 11 години
Mnogo lajes ma CHERVENA PACHA.
61
3
 
18
 
! Отговори
Цвета преди 11 години
Между Кунева и Станишев разлика няма еднакво нагли безочливи ,каквото и да се случи хубаво или лошо търсят политически дивидент ,а как да им повярваме след като опитахме от тяхното управление,изпитват страх от това което може да им се случи когато минат в забвение.