Можем да останем без газ от първи януари, алармира Кунева

България е притисната до стената за „Южен поток“ и новия договор за газа
13 ное 2012 14:52,
149
Можем да останем без газ от първи януари, алармира Кунева
Снимка: архив, БТА

Българската индустрия може да остане без газ от 1 януари 2013 г., защото нямаме подписан договор за газ от началото на следващата година, заяви лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Според нея има "извиване на ръце" - или България да подпише за "Южен поток", или няма да има договор за газ. Залогът е да има само един доставчик на газ, смята Кунева.

Цената за това, че няма да има конкуренция на пазара, ще я платим ние, потребителите, и най-вероятно България ще бъде осъдена, защото не допуска либерализация на пазара на газ, прогнозира Меглена Кунева.

Затова газът няма да поевтинее - нямаме договор, нямаме и запаси, коментира Кунева и призова министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев да каже пълно ли е хранилището с 90-дневните запаси.

Притискането на България до стената носи датата 1 януари 2013 г., опасява се лидерът на "България на гражданите".

Цената ще я платят хората, както плащат цената на случая с Тодор Тодоров - Чакъра, каза тя, напомняйки за присъдата от Страсбург за използвана неправомерно голяма сила при полицейска акция по задържането на Тодоров през 2003 г., ръководена от Бойко Борисов.

Не става въпрос за парите, но никой не може да заплати на 7.5 милиона българи унижението, което понася една страна, когато премиерът й е поименно споменат като нарушител на правата на човека, допълни тя.

От "България на гражданите" възразиха и срещу начина, по който се избират висши магистрати.

Йонко Грозев посочи, че критериите са неясни и са вследствие на договорки, а последващата процедура е само театър, който да легитимира вече направения избор. Тази трайна практика ни обрича на липса на правосъдие за много години, защото тези хора не само ще бъдат на ключови постове, но и ще подбират хората в съдебната система по същите критерии, по които са подбрани и те, опасява се Грозев.

Той подозира, че по същия начин ще се подходи и по предстоящия избор на главен прокурор. Това е неприемливо, защото влиянието на главния прокурор върху начина, по който ще се осъществява правосъдие в страната, е огромно, коментира Грозев.

"България на гражданите" призовават процедурата да бъде спряна и изборът на главен прокурор да стартира отново, като се позволи максимално широка възможност за кандидатиране на хора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
2
 
! Отговори
към 39 преди 11 години
разбира се и Г ЕРБ са в тоя кюп.
39
1
 
13
 
! Отговори
бг преди 11 години
по-добре да останем без кунева-пръмова
38
7
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Защо истрихте *** комунисти /ГЕРБЕРИСТИ/395 написаното.Ако има Правила във форума , те са еднакви за ВСИЧКИ.
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КУНЕВА , КОГАТО БОЙКО И ПУТИН СИ МЕРАТ П****** , ТИ КЪДЕ СЕ БУТАШ ???
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отворих комунистическата енциклопедия и прочетох - държавен бюджет - в капиталистическото общество се използва за удовлетворяване на интересите на господстващата капиталистическа класа и във вреда на хората. И те (комунистите) са казали една проста истина която ни се спестява упорито в днешните времена на ужким свободното слово.
35
2
 
26
 
! Отговори
психолог преди 11 години
Доживяхме Кунева-Пръмова да мисли за държавата. Тя, която продаде АЕЦ "Козлудуй" на банка Париба за пари. Нейното ми прилича все едно педофил да създаде фондация за закрила на децата от педофили.
34
1
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Меги може да излъже само овцете.
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нов морал в политиката - абе цара ги събра все такива морални - за власт са готови на всичко - партии сменят основават, коалиции с дявола правят. морална работа.
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БКП1-БСП, БКП-2 - сдс, бкп 3 ДПС, БКП-4 НДСВ, БКП-еди кое си България на комунистите...Общото между тия партии е че не им пука докъде ще ни докарат.
31
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБЕРАСТИ зле ли ви Е?Само лечение в психиатрията начело с ТИКВАТА ще ви помогне.И да не ви пускат.
30
1
 
5
 
! Отговори
Валката преди 11 години
Естествено, че може... И небето може да падне...
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С таз крива джука нищо смислено не можеш да кажеш еврейско-куминистическа подлого.То е ясно че няма да имаме газ, след като сме тръгнали все да ги догонваме хамериканците.Алтернативни източници демек шистов газ в полза на Шеврон или да чакаме още по-абсурдния Набуко.И какво като даваш гласност на въпроса? Мислиш ли че ако дойдеш на власт(да пази Бог), Путин ще ти даде газ евтин,а? Какво лаеш тогава?
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долна брантия! Който гласува за тая долна комунистическа *** е национален предател.Да обясни за габонската афера. Кой овампири милионите и тя как замаза работата.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а знае ли каката,че на дядо Благун петлите са започнали да мътят
26
19
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Много ви се иска да е без глас.Защото ви казва в очите истината.Само тя.Боде ви ,а?Евала Меги, кажи им го в очите , че са НЕКАДЪРНИЦИ.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДРУГАРКАТА КУНЕВА ДА РАЗКАЖЕ ЗА АФЕРАТА С ЧЕРВЕИТЕ И *** В БОБА ЗА БЕДНИ. КАКВА Е СХЕМАТА ?
24
5
 
27
 
! Отговори
социолог преди 11 години
Чудя се как сме живели досега без нейните мъдри мнения по всички въпроси. Предлагам на нейните пиари да я спрат да говори глупости, иначе няма нужда да ходи на избори. Цяла България разбра , че е куха лейка.
23
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много си подмолна,а защо ни остави без Козлодуй,продажнице.
22
2
 
17
 
! Отговори
Джи Пи-то на Кунева преди 11 години
Какво разбира Кунева от газ?От къде има информация ? - Да не би да е в коалиция с някоя гадателка ?
21
1
 
16
 
! Отговори
1_българин преди 11 години
Не е проблем липсата на газ , а че комунистите в държавата нямат край.