Можем да останем без газ от първи януари, алармира Кунева

България е притисната до стената за „Южен поток“ и новия договор за газа
13 ное 2012 14:52,
149
Можем да останем без газ от първи януари, алармира Кунева
Снимка: архив, БТА

Българската индустрия може да остане без газ от 1 януари 2013 г., защото нямаме подписан договор за газ от началото на следващата година, заяви лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Според нея има "извиване на ръце" - или България да подпише за "Южен поток", или няма да има договор за газ. Залогът е да има само един доставчик на газ, смята Кунева.

Цената за това, че няма да има конкуренция на пазара, ще я платим ние, потребителите, и най-вероятно България ще бъде осъдена, защото не допуска либерализация на пазара на газ, прогнозира Меглена Кунева.

Затова газът няма да поевтинее - нямаме договор, нямаме и запаси, коментира Кунева и призова министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев да каже пълно ли е хранилището с 90-дневните запаси.

Притискането на България до стената носи датата 1 януари 2013 г., опасява се лидерът на "България на гражданите".

Цената ще я платят хората, както плащат цената на случая с Тодор Тодоров - Чакъра, каза тя, напомняйки за присъдата от Страсбург за използвана неправомерно голяма сила при полицейска акция по задържането на Тодоров през 2003 г., ръководена от Бойко Борисов.

Не става въпрос за парите, но никой не може да заплати на 7.5 милиона българи унижението, което понася една страна, когато премиерът й е поименно споменат като нарушител на правата на човека, допълни тя.

От "България на гражданите" възразиха и срещу начина, по който се избират висши магистрати.

Йонко Грозев посочи, че критериите са неясни и са вследствие на договорки, а последващата процедура е само театър, който да легитимира вече направения избор. Тази трайна практика ни обрича на липса на правосъдие за много години, защото тези хора не само ще бъдат на ключови постове, но и ще подбират хората в съдебната система по същите критерии, по които са подбрани и те, опасява се Грозев.

Той подозира, че по същия начин ще се подходи и по предстоящия избор на главен прокурор. Това е неприемливо, защото влиянието на главния прокурор върху начина, по който ще се осъществява правосъдие в страната, е огромно, коментира Грозев.

"България на гражданите" призовават процедурата да бъде спряна и изборът на главен прокурор да стартира отново, като се позволи максимално широка възможност за кандидатиране на хора.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
16
 
2
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Много ви моля , преди да почнете да пишете тъпотиите си , прочетете внимателно коментарът на М.Кунева, защото утре Б.Борисов може да не е Премиер, но си има средствата и възможностите, но казаното засяга всички нас , останалите БЪЛГАРИ.
19
2
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
По добре Кунева да остане без глас.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая и предлагаха да стане евро комисар,заплатата и щеше да бъде 20 хиляди евро на месец...и тя отказа.....Чудя с кого,каква оговорка има ??Има някаква уговорка с Доган или с Гоце......но не може да отказваш безпричинно 240 хиляди евро годишна заплата....в замяна на това да вкараш няколко депутата в парламента...някой я е надъхал и и е общедал нещо.....може би коалиция????
17
2
 
22
 
! Отговори
vini преди 11 години
Тази *** да спре да нагнитява положението в България.Крайно време някой да я спре да приказва глупости и в същото време да събира куцо и съкато от цяла България за партията си .Просто са смешни.
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая измюшлитина няма ли да млъкне ве???Жълтата паритя се опитва да вкара старите крадци в парламента с ново име и с ново лице....И пак ше правим троини коалиции,че предните 4 години малко откраднахме....
15
0
 
20
 
! Отговори
уфф преди 11 години
Абе тая Пръмова е голяма досада
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз лично очаквам и прогнозирам ти, Кунева, скоро да си в затвора - за престъпления срещу държавата
13
0
 
12
 
! Отговори
опааа преди 11 години
ми нали вдругиден ще подпишем.
12
0
 
21
 
! Отговори
srtyghm преди 11 години
кунева освен празни приказки друго нищо не прави.не знам нещо градивно да е направила тази милионерка.почва да става нагла като станишев.
11
0
 
19
 
! Отговори
okoboko преди 11 години
пак ли ти маа ей много нахално изчадие е това.
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тази трябва да е в Белене ,а не да и плащаме и да и слушаме измислиците
9
4
 
25
 
! Отговори
кривата джука преди 11 години
Кривата джука пак е тука !
8
3
 
20
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
Голяма аларма се оказа тази паврантия. Тая е почти като 70 годишна простата - яко алармира.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами трябва да вземам Кунева,защото докато тя участваше в управлението за малко да останем без АЕЦ,а тя седнала да ми говори как ще останем без газ.Какво направиха двете правителства в която тя участваше за да не сме зависими само от Русия? Помня,че подписваха големи шлемове и щяхме да си строим АЕЦ за 22 милиарда.Кунева пак иска да се докопа до властта,но няма да я огрее,въпреки,че олигарси като Прокопиев наливат милиони в кампанията и.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ne se nalapa , beter 4erven , ni na pari , ni na p.6ki
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз възразявам срещу начина, по който комунистическата снаха нахлува в политиката през парадния вход. Аз подозирам, че идва в политиката, защото и свършиха парите от рушвети заради които продаде страната затваряйки реакторите. Аз призовавам да не вкарваме това недуразумение в парламента ни, защото ще е поредния резил за нас. Резил, много по-голям от царя, него не го знаехме какъв е и се подведохме, Пръмова я знаем. Няма да имаме оправдание за избора си.
4
2
 
21
 
! Отговори
банкеръ преди 11 години
Газ ще има по скоро теб няма да те има да крадеш.Те и Руснаците ларж ама не щът домати и чушки искат Долари,не миризливи шутки.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А има ли начин,възможност някаква,и без теб да останем?!
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ли тази бе... ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ НЕЯ
1
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти пък с кривата уста кво алармираш. То е най-лесно да алармираш, да сигнализираш, шум ад вдигаш, уж за хората си се загрижила.Де гьостерице де!